Moderni ruoanlaittaja tulevaisuuden kaupassa

Moderni ruoanlaittaja tulevaisuuden kaupassa

Päivitetty 12.3.2018

Oletko perinteinen, moderni vai vaivattomuutta kaipaava ruoanlaittaja? Lue miltä ostosmatkasi voisi tuntua?

Ostoksilla tulevaisuudesta kaupassa

Kauppaan mennessä ostoskärryt tunnistavat minut. Saan määrittelemäni profiiliin sopivia suosituksia. Valitsin osan tuotteista jo ennen kauppaan tuloa, joten saan suosituksia kiinnostavista makuyhdistelmistä jo ostamieni tuotteiden kanssa.

Heti kauppaan sisään tullessa voin halutessani pyytää mukaan ostoskaverin, joka auttaa valitsemaan juuri minun ruokavaliooni sopivia tuotteita ja makuyhdistelmiä, esimerkiksi uusia premium-tuotteita. Se auttaa halutessani valitsemaan juuri oikean kypsyiset hedelmät. Mahtavaa on myös se, että kauppakaveripalvelun avulla olen löytänyt uusia ulkomaalaisia ruoanlaiton ystäviä, joiden kanssa vaihtaa ruokaideoita.

Huomaa kyllä, että kaupan elämykselliyyteen on panostettu! Ravintolassa voin rentoutua ostosten lomassa ja syödä tai nauttia lasillisen viiniä.

Vähän nälkä muuten jo kurniikin. Nappaisinko mukaan levä-smoothien vai kalaproteiinipatukan pienempään nälkään? Ja tuo Saimaan vesikasveista tehty proteiinipatukka on kyllä herkullinen. Mahtavaa, että syömällä levätuotteita voi samalla auttaa puhdistamaan vesistöjä levistä.

Kauppias suosittelee näköjään viikonlopun aamiaistuotteita. Arjen koittaessa samassa hyllyssä on esimerkiksi lounasruokaa tai arki-illan ateriaan valmiiksi kootut ainekset.

Moderni 2

Paikallisten ja pientuottajien esittelyt tuovat vaihtelevuudellaan aina uusia ideoita. Kuulun myös leipomon osajayhteisöön, on kiva päästä kokeilemaan uutuuksia. Joskus paikalla on esimerkiksi tuorepastan tai suklaakonvehtien tekijä.

Nappaisiko mukaan hyönteisproteiinia? Voin vielä muistaa sen uutuudenviehätyksen kymmenen vuotta sitten, kun ensimmäiset hyönteistuotteet tulivat kauppoihin. Nythän ne ovat jo arkipäivää, esimerkiksi viikonloppusnäcksinä ne toimivat loistavasti pähkinöiden kanssa! Samoin kasviproteiinivaihtoehdot ovat monipuolistuneet ja laajentuneet.

Lihankin tarjontaan on tullut muutoksia. Keinolihatuotteet alkavat vähitellen tulla kauppoihin, vaikka eivät vielä ihan arkipäivää ehkä olekaan. Ravintolassa sitä on tullut jo syötyä. Ja kalassakin on tullut uutta! Nykyään on paljon vastuullisesti kasvatettua ja lähellä tuotettua kalaa, myös uusissa lajeissa kuten nelmassa.

Huippukokit tekevät ruokaa kaupassakin. He joko esivalmistavat sen, jotta voin valmistaa ruoan kotona, tai tekevät sen kokonaan kaupassa valmiiksi. Ravintolatilakin on todella viihtyisä, sinne on mukava jäädä syömään. Tai sitten voin vaikka tilata jonkun kokeista kotiin tekemään ruokaa — se oli viimeksi ystäville järjestetyissä juhlissa todella ihanaa!

Kassalla ei tarvitse nykyään lähtiessä paljon jonottaa. Tuotteet rekisteröidään jo ostoskärryyn siirrettäessä.

Moderni 1

Testaamassa Juha, 38 v

Juha on matkustelusta, ystävien seurasta ja erilaisista kaupungeista nauttiva mies. Juha pitää monipuolisesta ruoasta ja on innokas kokeilemaan innovatiivisia ideoita ruoanlaitossa. Ruoka ja ruoanlaitto on aina ollut Juhalle lähellä sydäntä ja hän seuraakin aktiivisesti ruokatrendejä maailmalla. Tällä hetkellä erityisen kiinnostavia ovat aasialaiset maut.

”Väitän, että tuoretiski on kaupan sydän tulevaisuudessakin. Kaikki ideat lähtevät tuoretiskistä. Näyttävyydestä, tuoreudesta – siitä, miten se joka aamu rakennetaan.”