Vältä parvekeraivo - katso 5 vinkkiä, joilla naapurisopu säilyy kesälläkin

Vältä parvekeraivo - katso 5 vinkkiä, joilla naapurisopu säilyy kesälläkin

Päivitetty 10.6.2021

Käryääkö naapurin hiiltynyt jauhomakkara nenään? Aikooko taloyhtiö kieltää parvekegrillauksen? Katso, miten vältyt grillikaudella kokkailun aiheuttamalta kyräilyltä ja heippalapuilta rappukäytävässä.

Siinä missä kesä on paitsi ihanaa auringonpalvomisen ja yhdessä herkuttelun aikaa, se on myös ihmisten ja ruoanlaiton iloista sekamelskaa niin parvekkeilla, pihoilla kuin puistoissakin. Erityisesti grillaaminen voi herättää ympäristössä voimakkaita tunteita laidasta laitaan.

Olitpa sitten itse väärinymmärretty mestarigrillaaja tai kärsit naapurin tunaroinnista, nappaa tästä selviytymisvinkit kesään!

1. Paremmat reseptit

K-Ruoka.fista löydät satoja herkullisia grillausreseptejä, joilla voit hurmata niin perheen, kaverit kuin naapuritkin. Kun laitat tulille kesän kuumimmat burgerit, voi olla että ovesi takana on kohta jono. Toimii myös toisinpäin: sujauta K-Ruoka-lehti naapurin postiluukusta ja nauti ihanista tuoksuista takapihalla – toki kannattaa tarjoutua myös uusien reseptien koemaistajaksi!

bbqhampurilaiset 680

2. Lähde piknikille

Jos naapurusto ei yllä olevasta huolimatta osoita ymmärrystä, pakkaa autoon tai pyörän päälle viltti sekä piknik-kori ja hurauta puistoon tai rannalle nauttimaan kesäisistä herkuista. Jos kotoa ei valmiiksi löydy tykötarpeita, niin koukkaa lähimmän K-ruokakaupan kautta!

3. Hanki yhteinen grilli

Parvekegrillauksen nostaessa savun korvista, ehdota naapureille yhteisen pihagrillin hankkimista. Yhteiskäyttö on suosittua esimerkiksi autoissa, miksei sitten myös grilleissä? Tämä niksi vaatii jonkin verran yhteistä sopimista, mutta sääntöjen ollessa selvät olette oikeita jakamistalouden edelläkävijöitä ja kustannuksetkin pysyvät kurissa. Tutustu kesän grillivalikoimaan!

4. Karkaa mökille

Mikäli itselle ei ole tullut hankittua kesäistä kakkosasuntoa, sellainen löytyy varmasti joltain kaverilta, tutulta tai kummin kaimalta – tai netin vuokrattavana-palstalta. Kyläillessä tulee aina muistaa asiaankuuluvat mökkituliaiset sekä se, ettei jää taloksi ihan koko kesäksi. Vuokramökki takaa oman rauhan, etenkin jos vielä muistat olla kertomatta koko maailmalle tarkkoja koordinaatteja piilopaikastasi.

mokkituliaiset 680

5. Syö ulkona

Suomi on kesäisin täynnä toinen toistaan herkullisempia ravintoloita. Etsi omilta kotikulmiltasi tunnelmallinen terassi tai suuntaa kaurismäkeläisiin tunnelmiin lähiostarille – vaihtelu virkistää! Voit myös tehdä retken kaupungin ulkopuolelle ja löytää ihanan maatilaravintolan tai kesäkahvilan yllättävästäkin paikasta.

Parvekegrillaus on Isännöintiverkon mukaan yleisesti sallittua, mutta ei varsinaisesti suositeltavaa. Kiellettyä se on silloin, kun grillaaminen todetaan paloturvallisuusriskiksi. Parvekkeella grillatessa turvallisin vaihtoehto on sähkögrilli, joita löytyy useita erilaisia sekä K-Citymarketin että K-Raudan kesän grillivalikoimista.