Halkaistut salami-caprese-lämppärit päällekäin vaalean harmaalla tasolla. Leipien vieressä rucolaa kulhossa.

Kesän parhaat piknikeväät

Päivitetty 13.5.2024

Mitä evääksi piknikille? Lämpimistä kesäpäivistä kannattaa ottaa kaikki hyöty irti ja ulkoista myös ruokailu pihamaalle! Kesäisellä piknikillä maistuvat pienet suolaiset ja makeat, jotka hurmaavat helpolla herkullisuudellaan. Katso vinkit piknik-eväisiin!

Piknik syntyy helposti nyyttikesteillä

Piknikeväiksi sopivat helposti valmistettavat ja näppärästi mukana kulkevat ruoat. Piknikruoan suunnittelun ja valmistuksen voi toteuttaa nyyttäriperiaatteella, jolloin jokainen osallistuja kantaa esimerkiksi oman bravuurinsa eväskoriin.

Mukaan kannattaa varata sekä suolaista että makeaa syötävää sekä riittävästi juomia. Pienet suolaiset, kuten näppärät täytetyt patongit maistuvat lämpimälläkin säällä ja niiden seuraksi voit valmistaa vaikkapa raikkaan salaatin. Pikinikin kruunaa pienet makeat suupalat, kuten sitruuna-vadelmablondiet.

Mitä muuta piknikille tulisi ottaa mukaan? Katso 12 kohdan lista!

Raikkaat salaatit piknikille

Raikas salaatti maistuu piknik-lounaana lämpimänä päivänä ja ihastuttaa kesäisillä väreillään. Ruokaiset versiot salaateista pitävät nälkää loitolla pidempäänkin.

Täytetyt leivät ja patongit

Patongit ja täytetyt leivät ovat todellisia klassikoita piknik-koreissa. Leivät on helppo pakata mukaan ja niihin uppoavat helposti suosikkitäytteet. Ulkona nämäkin leipäset maistuvat hieman paremmalta.

Makeat eväät piknik-koriin

Mikään ei ilahduta yhtä paljon kuin makea yllätys piknik-korissa. Pakkaa piknikille jälkiruoaksi keksejä tai herkkupaloja makeasta piirakasta.

Muista myös piknik-tarvikkeet

Piknikin voi sään mukaan laittaa pystyyn puistoon tai omaan olohuoneeseen. Nosta tarjottavat viltille ja varaa mukaan myös tarjoiluvälineet. Kun vietät piknikkiä ulkona, muista viedä mukanasi roskat!

Piknik kruunaa kesäpäivän