Näin täytät karitsan fileen
Päivitetty 16.4.2019Täytetty karitsan filee on herkullinen pääruoka vaikkapa pääsiäispöytään. Näillä vinkeillä täytät fileen kuin huippukokki!
Täytetty karitsan filee
Tarvitset: 500 g karitsan ulkofileetä ja haluamaasi täytettä (kokeile yrtti-pähkinätäytettä!)
1. Nosta ulkofileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Leikkaa fileisiin pitkittäin syvä viilto, mutta älä leikkaa niitä kahteen osaan.
2. Avaa fileet, taputtele ne tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Jaa täyte fileiden keskelle ja painele se tiukasti lihan pintaan.
4. Kääri fileet rullaksi pitkän sivun suuntaisesti.
5. Kiinnitä rullan saumakohta cocktailtikuilla tai sido fileet paistilangalla.
6. Ruskista rullat paistinpannulla voissa ja nosta uuniin 150 asteeseen noin 15 minuutiksi, kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Poista cocktailtikut tai lanka ja leikkaa viipaleiksi.
Ruokatoimittajan pro-vinkit:
AVAA FILEE. Leikkaa filee pituussuunnassa halki siten, että noin 1,5 senttiä reunasta jää kiinni. Näin filee avautuu kirjan tapaan ja on helppo täyttää.
ANNA VETÄYTYÄ. Paistamisen jälkeen kääräise rullat folioon ja anna niiden vetäytyä ennen viipalointia ja tarjoilua noin 10 minuuttia.