Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Kasvisruoat pääsiäiseen

Kasvisruoat pääsiäiseen

Pääsiäisaterialle löytyy monia maittavia kasvisvaihtoehtoja niin alkuruokiin, pääruokiin kuin juhlaviin jälkiruokiinkin.

Kasvisruokailijan (lakto-ovovegetaariset) alkuruoat

Päällystetyt leivät ovat toimiva valinta pääsiäisalkupalaksi. Vegaanille sopiva, keväinen parsabruschetta päällystetään vegaanisella juustolla. Vuohenjuustoleivät yhdistävät suolaista juustoa makeaan hunajaan, joita täydentää tuore timjami.

Keväällä odotettu parsakausi on jälleen valloillaan ja parsaa kannattaakin hyödyntää esimerkiksi juhlavaan parsakeittoon. Kuohkea palsternakkakeitto tarjotaan rapeiden juureslastujen kanssa. Kokeile parsakeittoa paahdettuna versiona, joka on myös vegaaninen.

Parsakeitto 2017

Juhlavat pääsiäisruoat kasvissyöjälle

Pääsiäiseen sopivat pitkään haudutetut uuni- ja pataruoat sekä raikkaan sitruunaiset maut. Sitruunainen härkistagine kypsyy lempeästi uunissa aprikoosin ja bataatin kanssa. Härkis lisätään mukaan vasta lopussa pataan lämpiämään. Imam bayildi eli pyörtynyt imaami on hauskalla nimellä varustettu uunissa kypsennettävä munakoisoruoka, joka suorastaan sulaa suussa pehmeänä.

Avokadorisotossa maistuvat täyteläisesti kypsät avokadot ja raastettu parmesaani. Voit tarjota avokadorisoton kevyenä pääruokana, mutta se sopii myös alkuruoaksi. Makuja pursuava annos harissajuureksia, minttua ja hummusta hyödyntää kotimaisia juureksia ja lainaa mausteet Tunisiasta. Teriaykitofu nautitaan paahdettujen vihannesten ja runsaan yrttiripauksen kera.

Harissajuurekset 2017

Vegaaniset pääsiäisjälkiruoat

Vegaaneille ja kasvissyöjille sopivista resepteistä löytyy monipuolisesti pääsiäisen klassikkojälkiruokia. Vegaaninen mangojuustokakku maistuu vaikka ympäri vuoden, mutta erityisen hyvin se sopii pääsiäisleivonnaiseksi. Pashan vegaaninen versio maistuu kaikille ja sen seasta löytyvät perinteiset pashan ainekset: rusinat, mantelirouhe, sitruunamehu ja aprikoosi. Vegaanisesta porkkanajäätelöstä löytyvät halvasta tutut maut. Mangorahkalla täytetyt vegaaniset mangorahkapullat toimivat kahvin kanssa jälkkäritarjottavana.

Vegaaninen mangojuustokakku 2018