Maukkaat kasvisruoat pääsiäiseen

Maukkaat kasvisruoat pääsiäiseen

Pääsiäisen juhlapöydästä löytyy paljon ihania ruokavaihtoehtoja kasvissyöjälle ja vegaanille niin alkuruokiin, pääruokiin kuin jälkiruokiinkin! Herkuttele pääsiäisen juhlapöydässä sesongin herkullisilla vihanneksilla ja hedelmillä, kuten parsalla ja passionhedelmällä. Poimi parhaat reseptit ja ihanat ideat kasvissyöjän ja vegaanin pääsiäiseen!

Kasvissyöjän ja vegaanin pääsiäispöydän alkuruoat

Naposteltavaksi tai rennoksi alkuruoaksi pääsiäispöytään sopivat ihanat kootut lautaset, joihin voi yhdistellä omia lempimakuja! Kokeile esimerkiksi ihanaa hummuslautasta! Päällystetyt leivät ovat myös oiva valinta pääsiäisaterian alkupalaksi, ja täytteitä varioimalla on helppo huomioida kaikki ruokavaliot. Kevyemmäksi alkupalaksi sopivat raikkaat salaatit tai lämmittävät sosekeitot.

Hummuslautanen (680x300) Kuvassa: Hummuslautanen

Juhlavat pääsiäisen pääruoat kasvissyöjälle ja vegaanille

Pääsiäiseen sopivat pitkään haudutettavat uuni- ja pataruoat sekä raikkaan sitruunaisilla mauilla höystetyt reseptit, joita on tarjolla runsaasti kasvissyöjille ja vegaaneille! Tofusta saa helposti kauniin ja maittavan pääruoan kruunun ja voit koota siitä kauniin annoksen erilaisten öljyjen, tahnojen sekä kasvisten kanssa. Risotot sekä muut juustoa sisältävät ruoat valmistuvat helposti myös vegaanisena, kun juusto vaihdetaan vegaaniseksi juustoksi!

Parsarisotto 680x300 Kuvassa: Parsarisotto

Vegaaniset pääsiäisjälkiruoat maistuvat kaikille

Vegaaneille – ja samalla kasvis- ja sekasyöjille – sopivista resepteistä löytyy monipuolisesti ihania pääsiäisen klassikkojälkiruokia sekä trendikkäitä vaihtoehtoja. Kauniin keltainen mango sopii loistavasti pääsiäisen jälkiruokiin ja siitä voi valmistaa esimerkiksi herkullisen vegaanisen mangojuustokakun tai suloiset vegaaniset mangopavlovat. Perinteisen pashan voi valmistaa myös vegaanisena, kun valmistukseen käyttää kasviperäisiä kermoja ja rahkoja.

Vegaaninen mangojuustokakku 2018 Kuvassa: Vegaaninen mangojuustokakku

Raaka-aineet pääsiäisen kasvisruokiin kätevästi myös verkkokaupasta!