Vegaani- ja kasvisruoat pääsiäiseen

Vegaani- ja kasvisruoat pääsiäiseen

Pääsiäisaterialle löytyy monia juhlavia vegaani- ja kasvisruokavaihtoehtoja niin alkuruokiin, pääruokiin kuin jälkiruokiin. Poimi tästä parhaat reseptit ja ihanat ideat pääsiäiseen!

Kasvisruokailijan (lakto-ovovegetaariset) alkuruoat ja vegaaniset alkuruoat

Päällystetyt leivät ovat oiva valinta pääsiäisaterian alkupalaksi, ja täytteitä varioimalla on helppo huomioida kaikki ruokavaliot. Kasvisruokailijalle sopii esimerkiksi ihanat vuohenjuustoleivät, joissa suolainen juusto yhdistyy makeaan hunajaan ja aromaattiseen timjamiin. Vegaani nauttii taatusti keväisestä parsabruschettasta tai rakastetusta klassikosta: tomaatilla päällystetystä bruschettasta.
Vuohenjuusto- tomaatti ja parsabruschetta Pääsiäinen 2022 680x300

Keväällä odotettu parsakausi on jälleen valloillaan ja parsaa kannattaakin hyödyntää esimerkiksi kasvisruokailijoille soveltuvaan juhlavaan parsakeittoon. Parsakeiton vegaaninen mutta taatusti ihan kaikille maistuva versio valmistuu paahdetuista parsoista.

Parsakeitto ja vegaaninen parsakeitto pääsiäinen 2022 680x300 Kuvassa: Parsakeitto ja Vegaaninen paahdettu parsakeitto.

Juhlavat pääsiäisruoat kasvissyöjälle ja vegaanille

Pääsiäiseen sopivat pitkään haudutettavat uuni- ja pataruoat sekä raikkaan sitruunaiset maut, minkä tyylisiä vegaani- ja kasvisreseptejä on tarjolla runsaasti!

Kasvisruokailijoille maistuu takuuvarmasti avokadorisotto, jossa maistuvat täyteläisesti kypsät avokadot ja raastettu parmesaani. Voit tarjota avokadorisoton kevyenä pääruokana, mutta se sopii myös alkuruoaksi. Näyttävä ja huippu maukas pääruoka syntyy munakoisosta, joka paahdetaan hasselbackan tapaan.

Avokadorisotto ja hasselbackan munakoiso 680x300 Kuvassa: Avokadorisotto ja hasselbackan munakoisot.

Tofusta valmistuu ihastuttavan keväinen ja maukas yrttinen uunitofu, joka tarjoillaan mehevän avokadotahnan ja rapeiden kasvisten kera. Toinen vaihtoehto on super herkullinen ja suosittu teriaykitofu, joka nautitaan paahdettujen vihannesten ja runsaan yrttiripauksen kera.

Yrttinen uunitofu ja teryakitofu 680x300 Pääsiäinen 2022 Kuvassa: Yrttinen uunitofu ja teryakitofu.

Vegaanisista pääruoista pääsiäiseen sopii erinomaisesti myös aromaattinen sitruunainen härkistagine, joka kypsyy lempeästi uunissa aprikoosin ja bataatin kanssa. Imam bayildi eli pyörtynyt imaami on hauskalla nimellä varustettu uunissa kypsennettävä munakoisoruoka, joka suorastaan sulaa suussa pehmeänä. Makuja pursuava, vegaani ja kasvisruokailijoille sopiva annos harissajuureksia, minttua ja hummusta hyödyntää kotimaisia juureksia ja lainaa mausteet Tunisiasta.

Harissajuurekset 2017 Kuvassa: Harissajuureksia, minttua ja hummusta.

Vegaaniset pääsiäisjälkiruoat maistuvat kaikille

Vegaaneille – ja samalla kasvis- ja sekasyöjille – sopivista resepteistä löytyy monipuolisesti ihania pääsiäisen klassikkojälkiruokia sekä trendikkäitä vaihtoehtoja.

Vegaaninen mangojuustokakku on klassikko, joka maistuu ympäri vuoden, mutta sopii erityisen hyvin pääsiäisleivonnaiseksi. Myös vegaaninen paistettu juustokakku onnistuu helposti ja on vähintään yhtä hyvää kuin tavallinen versio.

Vegaaninen mangojuustokakku 2018 Kuvassa: Vegaaninen mangojuustokakku.

Tiesitkö, että todellinen pääsiäisen perinnejälkiruoka pasha on myös helppo valmistaa vegaanisti? Vegaanisen pashan seasta löytyvät perinteiset pashan ainekset: rusinat, mantelirouhe, sitruunamehu ja aprikoosi.

Vegaaninen porkkanajäätelö päättää pääsiäisaterian raikkaan makeasti siinä missä ihastuttavat mangorahkalla täytetyt vegaaniset mangorahkapullat toimivat kahvin kanssa jälkkäritarjottavana.