Pääsiäisen grilliherkut – Aloita grillaus jo pääsiäisenä!

Pääsiäisen grilliherkut – Aloita grillaus jo pääsiäisenä!

Karaistunein grillaaja pistää jo pääsiäisenä grillin lämpöiseksi – ja saattaa olla, että vetäisee ehkä toppatakinkin niskaan... Kevään grillikausi alkaa pääsiäisestä, jolloin lämpöön laitetaan erityisesti lammasta ja karitsaa.

Näin grillaat lammasta

Lammasta grillatessa liha kannattaa jättää sisältä punertavaksi. Muista antaa lihan vetäytyä hetki grillauksen jälkeen ja leikkaa sitten sopiviksi viipaleiksi. Mausta liha suolalla ja pippurilla tai marinadilla; kokeile ohjeillamme sitruunaista tai jogurttipohjaista marinadia! Suola kannattaa lisätä vasta juuri ennen grillausta.

Kuten ei lammastakaan, myöskään karitsaa ei kannata grillata läpikypsäksi, vaan jättää se sisältää kauniin roseeksi. Sopiva sisälämpötila karitsalle on 54–58 astetta. Huoneenlämpöinen liha tuo parhaan grillaustuloksen, anna siis lihan olla huoneenlämmössä noin tunnin ennen grillausta. Paista ensin kuumalla, sitten keskilämmöllä ja anna lopuksi vetäytyä hetki foliossa.

Grillattu karitsankare (680x300) Kuvassa: Grillattu karitsankare

Karitsankaretta, vai jotain muuta?

Parhaiten grilliin sopii karitsan kare, jossa luut ja rasva antavat lisää makua lihalle. Kareen lisäksi kannattaa ehdottomasti kokeilla karitsan paahtopaistia ja sisä- ja ulkofileitä, joista varsinkin sisäfilee valmistuu grillissä hetkessä! Fileestä tai paahtopaistista seivästät kreikkalaistyyppiset karitsa-souvlakit pääsiäisen iloksi.

Erityisen helppo vaihtoehto pääsiäisen grillaukseen on lampaan jauheliha, josta valmistuvat vaikkapa ihanat lammashampurilaiset.

Karitsa-souvlaki (680x300) Kuvassa: Karitsa-souvlakit

Muista myös kasvikset!

Pääsiäisen grillaus sopii toki myös kasvispainotteiseen ruokavalioon, ja lihaisemmankin aterian kasvislisäkkeet saavat lisämakua grillistä. Grillikasvikset voi valita oman mielensä mukaan ja ne viimeistellään herkullisella yrttiöljyllä. Bulgursalaatti grillatuista kasviksista sopii lisäkkeeksi grillatulle lihalle tai sellaisenaan kasvisruoaksi. Suolaisesta juustosta ja pääsiäissesongin lempivihanneksesta parsasta tehdyt halloumi-parsavartaat sopivat loistavasti pääsiäisen juhlapöytään. Jos haluat ottaa varaslähdön makkarakauteen, kasvischorizo antaa loistavan kasvisvaihtoehdon.

Halloumi-parsavartaat grillissä 680x300 Kuvassa: Halloumi-parsavartaat

Pääsiäisen grillaukseen raaka-aineet kätevästi myös verkkokaupasta!