
Pääsiäisen grilliherkut – Aloita grillaus jo pääsiäisenä!
Päivitetty 10.2.2025Karaistunein grillaaja pistää jo pääsiäisenä grillin lämpöiseksi – ja saattaa olla, että vetäisee myös toppatakinkin niskaan... Kevään grillikausi alkaa pääsiäisestä, jolloin lämpöön laitetaan erityisesti lammasta ja karitsaa. Katso vinkit pääsiäisen grillaukseen!
Näin grillaat lammasta
Lammasta grillatessa liha kannattaa jättää sisältä punertavaksi. Muista antaa lihan vetäytyä hetki grillauksen jälkeen ja leikkaa sitten sopiviksi viipaleiksi. Mausta liha suolalla ja pippurilla tai marinadilla; kokeile ohjeillamme sitruunaista tai jogurttipohjaista marinadia! Suola kannattaa lisätä vasta juuri ennen grillausta.
Kuten ei lammastakaan, myöskään karitsaa ei kannata grillata läpikypsäksi, vaan jättää se sisältää kauniin roseeksi. Sopiva sisälämpötila karitsalle on 54–58 astetta. Huoneenlämpöinen liha tuo parhaan grillaustuloksen, anna siis lihan olla huoneenlämmössä noin tunnin ajan ennen grillausta. Paista ensin kuumalla, sitten keskilämmöllä ja anna lopuksi vetäytyä hetki foliossa.
Karitsankaretta vai jotain muuta?
Parhaiten grilliin sopii karitsan kare, jossa luut ja rasva antavat lisää makua lihalle. Lisäksi kannattaa kokeilla karitsan paahtopaistia ja sisä- ja ulkofileitä, joista varsinkin sisäfilee valmistuu grillissä hetkessä! Erityisen helppo vaihtoehto pääsiäisen grillaukseen on lampaan jauheliha, josta valmistuvat vaikkapa ihanat lammashampurilaiset.
Muista myös kasvikset!
Pääsiäisen grillaus sopii toki myös kasvispainotteiseen ruokavalioon, ja lihaisemmankin aterian kasvislisäkkeet saavat lisämakua grillistä. Grillikasvikset voi valita oman mielensä mukaan ja ne voi viimeistellä herkullisella yrttiöljyllä.