• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Karitsa saltimbocca

Karitsa saltimbocca on helppo, nopea ja juhlava ruoka.
Karitsa saltimbocca
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 171 kcal / annos (180g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 700g(4 kpl)karitsan tai lampaan ulkofileetä
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1ruukkutuoretta salviaa
    • öljyä

Valmistus

alle 30 min
  1. Mausta huoneenlämpöiset ulkofileet suolalla ja pippurilla. Asettele salvian lehtiä fileiden pinnalle.
  2. Nosta kaksi fileetä päällekkäin siten, että salviapuolet ovat vastakkain. Kääri kinkkuviipaleet niiden ympärille. (Kiinnitä kinkkuviipaleet tarvittaessa cocktailtikuilla, jos ne eivät riitä pituudeltaan fileiden ympärille.)
  3. Ruskista fileet nopeasti pannulla rasvassa. Nosta fileet uunivuokaan ja aseta paistomittari fileen keskiosaan.
  4. Kypsennä 100 asteessa, kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Leikkaa fileet annospaloiksi. Tarjoa esimerkiksi valkosipuliperunoiden kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 180g100 g

  • 171 kcal716 kJ
  • Proteiinia27,2 g
  • Hiilihydraatteja0,16 g
  • Rasvaa6,66 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille