Näin teet krutonkeja itse

Näin teet krutonkeja itse

Päivitetty 7.9.2020

Vaikka leipä olisi jo vähän kuivahtanutta, siitä on vielä paljon iloa keittiössä. Tee tähteistä krutonkeja salaattiin!

Voit valmistaa krutonkeja joko vaaleasta tai tummasta leivästä. Ne käyvät mainiosti tuomaan rapsakkuutta salaatteihin tai keittojen päälle!

Näin krutongit syntyvät:

  1. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi.
  2. Hienonna yksi valkosipulinkynsi ja paista sitä öljyssä kuumalla pannulla.
  3. Lisää valkosipuliöljyyn leipäkuutiot ja paista ne rapeiksi.
  4. Mausta halutessasi sitruunankuorella tai yrteillä.

Kuivasta leivästä voit tehdä myös ruisleipätikkuja, korppujauhoja tai leipäsalaattia eli panzanellaa!