Paahdettu panzanellasalaatti
Klassinen panzanellasalaatti saa uutta makua, kun yrteillä maustetut tomaatit ja vaalea leipä paahdetaan uunissa. Noin 6,75€/annos*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
Paahdetut tomaatit
- 3rs(à 250 g)Pirkka Luomu kirsikkatomaatteja
- 1rklbalsamiviinietikkaa
- 1/2ruukkuatuoretta oreganoa hienonnettuna
- 1/4ruukkuatuoretta timjamia hienonnettuna
- 3-4valkosipulinkynttä
Paahdettu leipä
- 1/2(à 230 g)Pirkka ranskalainen patonki
- 1/4ruukkuatuoretta timjamia hienonnettuna
Lisäksi
- 2pkt(à 125/200 g)Pirkka mozzarellaa
- 1prk(350/180 g)Pirkka Parhaat kalamataoliiveja (kivettömiä)
- 2rklsitruunanmehua
- ripaus suolaa
- rouhittua mustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Levitä tomaatit leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle oliiviöljy ja balsamiviinietikka. Ripottele päälle oregano ja timjami. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja levitä pellille. Paahda tomaatteja uunissa keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia.
- Revi leivät toiselle pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle oliiviöljyä ja ripottele timjamia. Kääntele ja paahda uunin ylätasolla 200 asteessa 5 minuuttia (tomaattien kanssa).
- Valuta ja revi mozzarellat. Valuta oliivit. Kokoa tomaatit, leivät, mozzarellat ja oliivit tarjoiluvadille.
- Sekoita sitruunanmehu, oliiviöljy ja balsamiviinietikka keskenään. Pirskota kastike salaatin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele varovasti ja tarjoa.
Kommentoi
Olipa hyvää!!