• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Caesar-salaatti

Caesar-salaatin kruunaa itse tehty kastike ja krutongit. Ruokaisemman salaatista saat kun lisäät joukkoon esimerkiksi broileria tai katkarapuja. Tämäkin resepti vain n. 2,50€/annos*.
Caesar-salaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 30 min
  • 316 kcal / annos (140g)

    Ainekset

    5 annosta
      • 1-2(400 g)rooman- eli side- tai jäävuorisalaattia
      • 4viipalettavaaleaa paahtoleipää tai n. 80 g leipäkrutonkeja
      • 1valkosipulinkynsi

    Kastike

    Valmistus

    alle 30 min
    1. Huuhdo salaatinlehdet, valuta hyvin ja revi laakeaan kulhoon. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kiehauta öljyssä hienonnettu valkosipulinkynsi. Lisää pannuun leipäkuutiot. Paista ne rapeiksi ja kullanruskeiksi.
    2. Valmista kastike. Sekoita keltuaisen joukkoon hienonnetut anjovisfileet, sitruunanmehu, vesi, sinappi, mustapippuri ja öljy vähitellen ohuena nauhana. Mausta kastike hienonnetulla valkosipulilla.
    3. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita nostellen. Ripottele päälle parmesaani ja leipäkuutiot tai -krutongit.

    Tiesitkö että...

    *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

    Ravintosisältö perannos 140g100 g

    • 316 kcal1 320 kJ
    • Proteiinia5 g
    • Hiilihydraatteja11,9 g
    • Rasvaa26,2 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille11
    • K-Kuluttajapalvelu3.10.2016

      Joku Roti, kiitos kommentista! Harmi, ettei salaatti ollut makuusi. Videolla käytetään oheista reseptiä, mutta lisäksi sen kanssa tarjottavaksi paistetaan myös broileria.

    • Joku Roti1.10.2016

      Näillä ohjeilla tuli kyllä aika ala-arvoista kuraa. Minusta on outoa että video ja teksti version ohjeet eroavat täysin toisistaan.

    • Lento6.2.2016

      Ei taas. Caesar-kastikkeeseen ei tule anjovista. Siihen tulee sardellia . Kyseessä on aivan eri makuinen, erilajinen ja eri tavoin valmistettu kalatuote. Surullista kyllä sardelli nyt vain sattuu olemaan englanniksi anchovy, joka on pienikokoinen sillikala (Engraulis encrasicolus). Anjovis sen sijaan on kalasäilyke, joka valmistetaan kilohailista (Sprattus sprattus). Tuotteet ovat aivan eri makuisia. Ihmettelen, kuinka ruoka-alalla ammatikseen työskentelevät ihmiset voivat vakavalla naamalla vuosi vuoden jälkeen väittää, että sardellista ja kilohailista valmistetut kastikkeet maistuisivat jotenkin samalta. Kyllä jokaisen janssoninkiusausta maistaneen pitäisi jo hahmottaa ero. Ja sama virhe toistuu reseptistä reseptiin. Oltaisiinkohan k-ruoassa niin reippaita, että virhe korjattaisiin ja otettaisiin askel oikean tiedon leviämisen suuntaan?