Caesar-salaatti
Caesar-salaatin kruunaa itse tehty caesarkastike ja krutongit. Ruokaisemman salaatista saat kun lisäät joukkoon esimerkiksi broileria tai katkarapuja.
3-4 annostaalle 30 min316 kcal / annos (140g)
Ainekset
3-4 annosta
- 1ps(225 g)Pirkka cosmopolitan-salaattia tai
- 1-2roomansalaattia
- 4viipalettapaahtoleipää tai n. 80 g leipäkrutonkeja
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 50g(n. 1 dl)Pirkka Parhaat parmesaania lastuina
Caesarkastike
- 1kananmunan keltuainen
- 1 1/2rklsitruunanmehua
- 1rklvettä
- 1tlsinappia
- 1/4tlmustapippuria
- ripaussuolaa ja sokeria
- 1dlrypsiöljyä
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Huuhdo salaatinlehdet, valuta hyvin ja revi laakeaan kulhoon.
- Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kiehauta öljyssä hienonnettu valkosipulinkynsi. Lisää pannuun leipäkuutiot. Paista ne rapeiksi ja kullanruskeiksi.
- Valmista kastike. Sekoita keltuaisen joukkoon anjovisfileet, sitruunanmehu, vesi, sinappi, mustapippuri. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää öljy samalla vähitellen ohuena nauhana. Mausta kastike hienonnetulla valkosipulilla.
- Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita nostellen. Ripottele päälle parmesaani ja leipäkuutiot tai -krutongit.
Katso video
Kategoriat
Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 140g100 g
- 316 kcal1 320 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja11,9 g
- Rasvaa26,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Ihan hyvä ohje. Tosiaan ei niitä Janssoninkiusaus anjoviksia vaan Sardellinia. Löytyy semmosia pienen pieniä fileitä öljyssä pienessä lasipurkissa ainakin Citymarketissa. Öljynä paras keltainen oliiviöljy tai rypsi. Ei mitään extravirginiä. Se aiheuttaa kitkerän maun.
Tein tällä reseptillä ja tuli aivan kamalan makuista kastiketta!! Ensimaku oli hyvä, mutta nieluun jäi pistävän karvas jälkimaku, hyi! Missähän lie vika - makunystyröissä vai raaka-aineissa..?
Kokeileva kotikokki, harmillista kuulla ettei kastike ole onnistunut ja siinä on ollut karvas jälkimaku. Kastikkeen ei toki ole tarkoitus maistua epämiellyttävälle. Mahdollisesti jossakin raaka-aineessa on ollut vikaa. Kastikkeeseen kannattaa käyttää neutraalinmakuista öljyä.
En ollut reseptiin tyytyväinen. Olen joskus aiemmin tehnyt toisella reseptillä ja ihmettelin syödessä makua. Ja tosiaan tämä toinen resepti sardellista eikä suomenkielellä anjoviksesta josta joku jo mainitsi. Siitä siis makuero ja tosiaan sardellista tehtynä taivaallista. Tämän resepti maku jäi jonnekin keskiviivan alapuolelle. En tee uudestaan tällä reseptillä.
Joku Roti, kiitos kommentista! Harmi, ettei salaatti ollut makuusi. Videolla käytetään oheista reseptiä, mutta lisäksi sen kanssa tarjottavaksi paistetaan myös broileria.
Näillä ohjeilla tuli kyllä aika ala-arvoista kuraa. Minusta on outoa että video ja teksti version ohjeet eroavat täysin toisistaan.
Ei taas. Caesar-kastikkeeseen ei tule anjovista. Siihen tulee sardellia . Kyseessä on aivan eri makuinen, erilajinen ja eri tavoin valmistettu kalatuote. Surullista kyllä sardelli nyt vain sattuu olemaan englanniksi anchovy, joka on pienikokoinen sillikala (Engraulis encrasicolus). Anjovis sen sijaan on kalasäilyke, joka valmistetaan kilohailista (Sprattus sprattus). Tuotteet ovat aivan eri makuisia. Ihmettelen, kuinka ruoka-alalla ammatikseen työskentelevät ihmiset voivat vakavalla naamalla vuosi vuoden jälkeen väittää, että sardellista ja kilohailista valmistetut kastikkeet maistuisivat jotenkin samalta. Kyllä jokaisen janssoninkiusausta maistaneen pitäisi jo hahmottaa ero. Ja sama virhe toistuu reseptistä reseptiin. Oltaisiinkohan k-ruoassa niin reippaita, että virhe korjattaisiin ja otettaisiin askel oikean tiedon leviämisen suuntaan?