• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Caesar-salaatti

Caesar-salaatin kruunaa itse tehty kastike ja krutongit. Ruokaisemman salaatista saat kun lisäät joukkoon esimerkiksi broileria tai katkarapuja. Tämäkin resepti vain n. 2,50€/annos*.
Caesar-salaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 30 min
  • 316 kcal / annos (140g)

Ainekset

5 annosta
    • 1-2(400 g)rooman- eli side- tai jäävuorisalaattia
    • 4viipalettavaaleaa paahtoleipää tai n. 80 g leipäkrutonkeja
    • 1valkosipulinkynsi

Kastike

Valmistus

alle 30 min
  1. Huuhdo salaatinlehdet, valuta hyvin ja revi laakeaan kulhoon. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kiehauta öljyssä hienonnettu valkosipulinkynsi. Lisää pannuun leipäkuutiot. Paista ne rapeiksi ja kullanruskeiksi.
  2. Valmista kastike. Sekoita keltuaisen joukkoon hienonnetut anjovisfileet, sitruunanmehu, vesi, sinappi, mustapippuri ja öljy vähitellen ohuena nauhana. Mausta kastike hienonnetulla valkosipulilla.
  3. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita nostellen. Ripottele päälle parmesaani ja leipäkuutiot tai -krutongit.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 140g100 g

  • 316 kcal1 320 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja11,9 g
  • Rasvaa26,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua
  • Kokeileva kotikokki8.9.2017

    Tein tällä reseptillä ja tuli aivan kamalan makuista kastiketta!! Ensimaku oli hyvä, mutta nieluun jäi pistävän karvas jälkimaku, hyi! Missähän lie vika - makunystyröissä vai raaka-aineissa..?

  • K-Kuluttajapalvelu8.9.2017

    Kokeileva kotikokki, harmillista kuulla ettei kastike ole onnistunut ja siinä on ollut karvas jälkimaku. Kastikkeen ei toki ole tarkoitus maistua epämiellyttävälle. Mahdollisesti jossakin raaka-aineessa on ollut vikaa. Kastikkeeseen kannattaa käyttää neutraalinmakuista öljyä.

  • Menettele467793.8.2017

    Tämä on aivan täydellinen resepti : http://soppakellari.blogspot.fi/2011/12/taydellisyytta-hipova-caesar-kastike.html?m=1

  • Menettele467993.8.2017

    En ollut reseptiin tyytyväinen. Olen joskus aiemmin tehnyt toisella reseptillä ja ihmettelin syödessä makua. Ja tosiaan tämä toinen resepti sardellista eikä suomenkielellä anjoviksesta josta joku jo mainitsi. Siitä siis makuero ja tosiaan sardellista tehtynä taivaallista. Tämän resepti maku jäi jonnekin keskiviivan alapuolelle. En tee uudestaan tällä reseptillä.

  • K-Kuluttajapalvelu3.10.2016

    Joku Roti, kiitos kommentista! Harmi, ettei salaatti ollut makuusi. Videolla käytetään oheista reseptiä, mutta lisäksi sen kanssa tarjottavaksi paistetaan myös broileria.

  • Joku Roti1.10.2016

    Näillä ohjeilla tuli kyllä aika ala-arvoista kuraa. Minusta on outoa että video ja teksti version ohjeet eroavat täysin toisistaan.

  • Lento6.2.2016

    Ei taas. Caesar-kastikkeeseen ei tule anjovista. Siihen tulee sardellia . Kyseessä on aivan eri makuinen, erilajinen ja eri tavoin valmistettu kalatuote. Surullista kyllä sardelli nyt vain sattuu olemaan englanniksi anchovy, joka on pienikokoinen sillikala (Engraulis encrasicolus). Anjovis sen sijaan on kalasäilyke, joka valmistetaan kilohailista (Sprattus sprattus). Tuotteet ovat aivan eri makuisia. Ihmettelen, kuinka ruoka-alalla ammatikseen työskentelevät ihmiset voivat vakavalla naamalla vuosi vuoden jälkeen väittää, että sardellista ja kilohailista valmistetut kastikkeet maistuisivat jotenkin samalta. Kyllä jokaisen janssoninkiusausta maistaneen pitäisi jo hahmottaa ero. Ja sama virhe toistuu reseptistä reseptiin. Oltaisiinkohan k-ruoassa niin reippaita, että virhe korjattaisiin ja otettaisiin askel oikean tiedon leviämisen suuntaan?