5 tapaa hyödyntää jauhelihakastikkeen jämät

5 tapaa hyödyntää jauhelihakastikkeen jämät

Päivitetty 4.8.2023

Älä kippaa bolognese-kastikkeen tähteitä roskiin – tomaatilla höystetystä jauhelihakastikkeesta loihdit seuraavana päivänä mahtavan makuisia aterioita!

1. Pizza Bolognese

Pastakastike taipuu myös toisen italialaisklassikon, pizzan, päällysteeksi. Pizza on täydellistä tähderuokaa – kurkkaa jääkaapin perälle ja täytä pizza niin juustokannikoilla kuin oliivipurkin jämilläkin.

kuva

2. Jauhelihapiirakka

Helppo jauhelihapiirakka on täydellinen ruokaisampi iltapala, johon uppoavat näppärästi myös edellisen päivän aterian vihannekset.

Jauhelihapiirakka 2019 (680x300)

3. Pizzaperunat

Lusikoi jauhelihakastike rosamunda- tai muiden uusiin sopivien perunoiden päälle, ripottele päälle juustoraastetta ja laita uuniin gratinoitumaan!

Pizzaperunat

4. Liha–perunasoselaatikko

Teitkö bolognese-kastiketta kokonaiselle komppanialle, ja puolet kastikkeesta jäi yli? Jemmaa tähteet perunamuusipedin alle. 

Liha-perunasoselaatikko 2019 (680x300)

5. Nachopelti

Ole kaukaa viisas ja kokkaa loppuviikosta reilumpi satsi jauhelihakastiketta. Kastikkeen lopun voit hyödyntää tulisen maistuvaan texmex-tyyliseen nachopaistokseen. Nachovuoka maistuu takuulla jokaiselle perheenjäsenelle. Lusikoi kastikejämät Pirkka maissilastujen päälle, ripottele päälle pilkottua tomaattia, sipulia, oliiveja, tuoretta chiliä sekä juustoraastetta ja lykkää koko komeus uuniin. Viimeistele nachovuoka tuoreella korianterilla ja limettisiivuilla.

kuva