Parhaat vinkit valmisruokien tuunaukseen
Päivitetty 23.12.2021Valmisruoat pelastavat hektisissä hetkissä ja silloin, kun kokkaus ei oikein huvita. Katso viisi vinkkiämme, joilla tuunaat pienellä vaivalla valmisruoasta astetta maistuvampaa!
Valmisruoat ovat näppärä apu kokkaushetkiin silloin, kun aikaa ei ole hukattavaksi. Valmisruokien makumaailmaa voi jatkojalostaa oman maun mukaan. Lisää joukkoon erilaisia yrttejä, mausteita, säilykkeitä, kastikkeita, proteiinia ja kasviksia. Samalla saat loihdittua ruoasta pikkuisen ravitsevampaa ja täyttävämpää.
1. Burgeri kaikilla mausteilla, kiitos!
Nappaa hyllystä Pirkka burgeri, ja lisää väliin perinteiset hampurilaistäytteet: cheddar-juustoa, maustekurkkua ja ketsuppia. Valmista lisäksi amerikkalainen kaalisalaatti eli coleslaw, joka saa hampurilaisen maistumaan ihanan mehevältä!
Mikäli haluat päästä vieläkin helpommalla, voit korvata kaalisalaatin jääsalaatilla ja lisätä väliin hieman sinappia ja aioli-majoneesia. Testaa myös marinoitua punasipulia, joka sopii mainiosti hampurilaisen väliin.
Yleensä valmishampurilainen lämmitetään kokonaan mikrossa, mutta voit sujauttaa sämpylät leivänpaahtimeen, jolloin sämpylästä tulee mukavan rapea ja paahtunut.
2. Valmispizzan uudet kuviot
Kaupan valmispizza on mitä mainioin kohde erilaisille tuunausideoille! Kun itse pizza on jo paistoa vaille valmis, jää tehtäväksesi ainoastaan makupaletin viimeistely. Lämmitä Dennis pizza pepperoni pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää sen jälkeen valitut ekstratäytteet.
Valkosipulin ystävä tekee valkosipuliöljyä sekoittamalla hienonnetun valkosipulinkynnen ruokalusikalliseen oliiviöljyä. Valuta valkosipuliöljyä pizzan päälle ja höylää mukaan vielä runsaasti parmesaanilastuja. Viimeistele annos tuoreella basilikalla.
Täytteitä voi lisätä myös ennen paistoa: kokeile paprikaa ja sinihomejuustoa. Lisää paistamisen jälkeen pizzan päälle vielä smetanaa, joka taittaa pepperonimakkaran tulisuutta.
3. Maailman nopein salaatti
Helppo salaatti syntyy muutamasta raaka-aineesta ilman sen kummempaa esivalmistelua, ja sopii mukaan vaikka piknikille. Lisää Pirkka Toscana salaattisekoituksen joukkoon Pirkka Tapas pesto-oliiveja, Pirkka tapas tomaatteja basilikamarinadissa sekä salaattijuustoa. Kastiketta et erikseen tarvitse, sillä tapaksissa oleva pesto ja basilikamarinadi maustavat salaatin.
Ruokaisamman version saat lisäämällä salaattiin keitettyä pastaa, sulatettuja pakasteherneitä sekä tonnikalaa. Loraus sitruunamehua ja ripaus mustapippuria viimeistelevät salaatin. Kokeile salaattijuuston tilalla mozzarellaa, ja lisää joukkoon tuoreita kirsikkatomaatteja. Lämmitä vielä uunissa esipaistettua patonkia ja tarjoile salaatin kanssa.
4. Paranneltu panini
Rapea ja mehevä Mr. Paninin kanapanini on maukasta sellaisenaankin, mutta toimii myös hyvänä pohjana erilaisille kokeiluille. Raikas versio syntyy lisäämällä paninin sisälle hieman tuoreita kasviksia, kuten revittyä jääsalaattia ja viipaloitua punasipulia. Täydennä kokonaisuus tulisella sriracha-kastikkeella, joka tasapainottaa paninin curry-mangomajoneesia. Voit käyttää srirachan tilalla myös jalapenoviipaleita tai valmistaa pikantteja pikkelöityjä kasviksia!
Myös sinihomejuusto tai fetajuusto ovat mainio lisä paninin joukkoon, eikä tuoreiden kasvistenkaan kanssa kannata kainostella – kokeile esimerkiksi tomaattia tai paprikaa.
5. Vatsa täyteen valmiskeitolla
Kevyt, mutta täyttävä keittolounas syntyy lisäämällä Pirkka bataatti-chilikeittoon vähän proteiinia. Paista pannulla kuivattu ja murusteltu tofu, mausta se makealla chilikastikkeella ja ripottele keiton pinnalle. Voit käyttää tofun tilalla myös raejuustoa. Kun annoksen viimeistelee vielä tuoreella persiljalla, on makumaailma varmasti kohdillaan!
Kalaisan version saat lisäämällä keittoon tofun sijasta luonnonkalasäilykettä ja halkaistuja kirsikkatomaatteja. Tex mex-tyylinen keittotuunaus syntyy puolestaan pannulla paahdetuista kikherneistä, tortillalastuista sekä salsakastikkeesta.