Pikkelöidyt kasviksetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pikkelöidyt kasvikset

Pikkelöi kesän maut purkkiin! Tarjoa pikkelöityjä kasviksia grilliruokien lisäkkeenä.

  • yli 60 min

Ainekset

    • 2-3(200 g)porkkanaa
    • 100gretiisejä
    • 2(200 g)avomaankurkkua
    • 1(50 g)pieni nippusipuli varsineen
    • 3valkosipulinkynttä
    • 1dlkorianteria hienonnettuna

Liemi

    • 1dlväkiviinaetikkaa
    • 1dlomenaviinietikkaa
    • 1dlsokeria
    • 3dlvettä
    • 1 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori porkkanat. Leikkaa retiiseistä kannat pois. Leikkaa porkkanat, kurkut ja retiisit ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi sipuli ja hienonna varret. Halkaiset chili, poista siemenet ja hienonna. Kuori ja hienonna myös valkosipulit.
  2. Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta seos. Jäähdytä liemi ja kaada lasipurkkiin kasvisten päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia. Tarjoa esimerkiksi grilliruoan lisäkkeenä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Pikapikkelöidyt kasvikset säilyvät jääkaapissa muutamia päiviä. Parhaimmillaan kasvikset ovat samana päivänä, jolloin rakenne on rapea eikä väri ole ehtinyt haalistua.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua