Marinoitu punasipuliTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marinoitu punasipuli

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Marinoitu punasipuli sopii hyvin salaatteihin sekä tortillojen, hodarien ja hampurilaisten väliin. Marinoitu punasipuli maistuu myös joulupöydässä.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

10 annosta
3
 
punasipulia
tai
1 1/2 dl
 
valkoviinietikkaa
tai
1 1/2 rkl
 
sokeria
tai
1 tl
 
suolaa
tai
3/4 dl
 
rypsiöljyä
tai

Ravintosisältö

Energia
663 kJ / 158 kcal
Rasva
13,6 g
josta tyydyttynyttä
0,8 g
Hiilihydraatit
7 g
josta sokereita
5,9 g
Proteiini
0,7 g
Suola
1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Kuori ja viipaloi sipulit.

Kuumenna valkoviinietikkaa, sokeri ja suola, kunnes sokeri ja suola liukenevat.

Siirrä sipulit marinoitumaan liemeen 15 minuutiksi. Sekoita välillä.

Valuta ja huuhdo sipulit nopeasti kylmällä vedellä. Sekoita joukkoon öljy.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Filos valkoviinietikka 350ml
    Hinta 2,09/kpl
    5,97/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Druvan valkoviinietikka 300ml
    Hinta 2,89/kpl
    9,63/l
  • Rajamäen valkoviinietikka 0,4l
    Hinta 3,59/kpl
    8,98/l
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 4,15/kpl
    4,61/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (323 arviota)

  • Hämmentynyt
    1 kuukausi sitten
    Pitääkö ne marinoidut punasipulit si purkittaa sen lämpimän veden & öljyn kans vai miten?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 kuukausi sitten
    Hämmentynyt, marinoimisen jälkeen sipulit valutetaan ja huuhdellaan kylmällä vedellä. Tämän jälkeen sipulin joukkoon lisätään öljy. Vesi siis valutetaan pois ennen öljyn lisäämistä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Kysymys, kyllä vain, reseptiin ei ole tarkoitus käyttää vettä.
  • Kysymys
    4 vuotta sitten
    Tähän ei siis tule vettä ollenkaan missään vaiheessa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Erkki, resepti on testattu ja mitoitettu valkoviinietikalla. Voit toki kokeilla käyttää muuta etikkaa mutta huomioithan, että väkiviinaetikan etikkahappopitoisuus on suurempi kuin valkoviinietikan, jolloin se on voimakkaamman makuista.
  • Erkki
    4 vuotta sitten
    Voilo käyttää tavallista etikkaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    KV, säilyvyyttä jääkaapissa ei ole erikseen K-Koekeittiöllä tutkittu mutta marinoitu punasipuli säilyynee jääkaapissa vajaan viikon.
  • KV
    4 vuotta sitten
    Kauanko säilyy jääkaapissa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    123, sipulit laitetaan lämpimään liemeen.
  • 123
    4 vuotta sitten
    Jätetäänkö marinoitumaan lämpimään liemeen?
  • kk
    5 vuotta sitten
    Hyvää tulee, ilman öljyä vielä parempaa
  • 1303
    5 vuotta sitten
    Ihana lisuke, kiitos!
  • situ
    6 vuotta sitten
    tosi hyvää ja nopeasti valmistuu,valkoviinietikkaa ehkä riittää vähän pienempikin määrä