Helpot virpomisvitsat – katso 5 koristeluideaa pajunoksiin

Helpot virpomisvitsat – katso 5 koristeluideaa pajunoksiin

Kauniisti koristellut pajunoksat kuuluvat kiistatta kategoriaan pääsiäisen parhaat koristeet – kysyttiinpä asiaa virpomisoksan koristajalta tai saajalta. Katso helpot vinkit virpomisoksien koristeluun ja askartele helpot virpomisvitsat yhdessä lasten kanssa!

Virpomisvitsat tai virpomisoksat eli värikkäästi koristellut pajunoksat kuuluvat pääsiäisen perinteisiin. Palmusunnuntaina pienet noidiksi pukeutuneet virpojat kiertävät naapurustossa toivottamassa onnea ja terveyttä vitsaa heilutellen. Kiitokseksi virpomisesta ja vitsasta pienet noidat odottavat tietenkin herkkuja.

Virpomisvitsoihin sopivat pajunoksat ja muut oksat löydät helpoiten luonnosta. Myrskytuulien kaatamat puut ja irrottamat oksat ovat materiaalinkerääjän mansikkapaikkoja. Älä revi oksia elävistä puista. 

Virpomisvitsojen koristeluun käyvät esimerkiksi silkkipaperit, foliot ja langanpätkät. Koristeluun sopivat tarvikkeet löydät helposti myös K-Citymarketin askarteluvalikoimasta.

Virpomisoksien koristelu

1. Helpot pillikoristeet

Tarvitset paperisia pillejä ja sakset. Leikkaa pilleistä pätkiä ja leikkaa pätkistä reuna auki. Pujota pillit oksien ympärille ja purista niitä vähän kiinni.

paasiaisoksat_pillikoristeet

2. Hauskat pom pom -koristeet

Tarvitset haarukan, lankaa ja sakset. Pyöritä lankaa haarukan piikkien ympärille noin 30 kertaa. Sido langat keskeltä kiinni langalla ja kiristä. Leikkaa langat ja siisti tupsua saksilla. Sido tupsut oksiin.

paasiaisoksat_minipopomkoristeet

3. Värikkäät paperihöyhenet

Tarvitset värikkäitä papereita, sakset ja teippiä. Leikkaa paperista noin 4 x 10 cm suikale ja taite se pitkittäin kahtia. Leikkaa höyhenen mallinen muoto. Leikkaa paperihöyhenen reunat suikaleiksi. Muista jättää paperihöyhenen tyveen pätkä, josta sen voi kiinnittää pajunoksaan teipillä. 

paasiaisoksat_paperisulkakoristeet

4. Kimaltavat glitteroksat

Tarvitset oksia, kaksipuolista ohutta teippiä, glitteriä tai nonparelleja. Pyörittele kaksipuoleinen teippi oksien ympärille haluamallasi tavalla. Ripottele teipin päälle glitteriä tai nonparelleja. Ravistele ylimääräiset hileet pois. 

paasiaisoksat_glitternonparelli

5. Sievät kukat

Tarvitset paperia, vesiväriä, sakset ja vihreää teippiä. Maalaa vesiväreillä papereille kuvioita ja anna kuivua. Leikkaa papereista ohuita suikaleita. Kiinnitä suikaleet toisiinsa viuhkamaisesti ja teippaa yhteen. Teippaa suikaleiden toiset päät myös ja kiinnitä oksaan. Voit muotoilla viuhkat haluamallasi tavalla. 

paasiaisoksat_paperikukkakoristeet