Pääsiäisen juhlaa

Pääsiäisen juhlaa

Kevään herkullisin ruokajuhla on ehdottomasti pääsiäinen. Pääsiäisen pyhät ovat ihanien makujen, kauniiden kukkien ja koristeiden loistoaikaa. Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, joten ei ole ihme, että kysymys "Koska on pääsiäinen?" on varsin yleinen. Ensi vuonna pääsiäistä vietetään huhtikuussa 7.-10.4.2023.

Pääsiäisruoassa maistuvat sesongin herkut, kuten karitsa ja parsa. Muista myös ihanat pääsiäisherkut ja -leivonnaiset sekä suklaamunat. Pääsiäiskotia kaunistavat pajunkissat, narsissit, helmililja, rairuoho ja hauskat pääsiäismunat. Pääsiäisen 2023 suosikkikoriste on tyylikäs pääsiäiskranssi.

K‑Citymarket Iso Omena
Tänään7 - 22
Huomenna to 6.10.7 - 22
pe 7.10.7 - 22
la 8.10.7 - 22
su 9.10.10 - 22
ma 10.10.7 - 22
ti 11.10.7 - 22
Tulevat poikkeusaukiolot
la 5.11. Pyhäinpäivä7 - 22

Pääsiäisen menu x 5

Rakentuuko pääsiäisateriasi perinteisestä pääsiäisruoasta: lampaasta, kananmunasta, mämmistä ja pashasta, vai mahtuuko mukaan uusia makuja? Valitse suosikkisi viidestä pääsiäismenustamme!

Lue artikkeli ›

Lammas kruunaa pääsiäispöydän

Lammas ja karitsa ovat pääsiäisen ykkösherkkuja. Valitsetko pääsiäispöytään karetta, viulua, fileetä, potkaa vai paistia?Lue artikkeli

Mämmi - pääsiäisen klassikko

Mämmi on yksi pääsiäisen ihanimmista, perinteisimmistä ja mielipiteitä jakavimmista jälkiruoista. Mämmimaltaista ja ruisjauhoista imellyttämällä tehty mämmi tarjotaan yleensä kerman ja sokerin tai vaniljakastikkeen kera, mutta siitä syntyy myös monta muuta jälkiruokaa pääsiäispöytään.

Lue artikkeli ›
Pääsiäisen 2022 trendikkäin kokki nauttii juhlasta ja herkkuruoista, mutta tekee sen stressittömästi. Karitsaa kokataan edelleen, mutta tällä kertaa yrttien avulla raikastettuna. Myös kala- ja kasvisruokien suosio on kasvussa.
Lue lisää pääsiäisen ruokatrendeistä ›

Pääsiäisen suussasulavat juustokakut

Pääsiäisen ihanimmissa juustokakuissa korostuvat pirteät värit ja runsaat koristelut. Pääsiäisen klassikoksikin muodostunut mangojuustokakku hurmaa yhä edelleen vuodesta toiseen, mutta raikasta vaihtelua kaipaaville passionhedelmäinen, ihana pääsiäisen juustokakku on oikea valinta! Suklaan ystäville maistuu mielettömän överi kinderkakku.

Lue artikkeli ›

Pasha on pääsiäisen rakastettu jälkiruokaklassikko – näin onnistut

Pasha on pääsiäispöydän tuhti perinneherkku, joka kruunaa pääsiäisaterian. Sen juuret ovat ortodoksiperinteessä, mutta rahkasta, voista, kermasta ja munista valmistetusta pashasta on tullut tärkeä osa myös suomalaisten pääsiäisherkuttelua. Vaikka kyseessä on klassikko, voidaan pashareseptiä muokata monella tapaa. Maistuisiko vaikkapa vegaaninen pasha, pashakakku, pashatorttu tai pashajäädyke?

Lue artikkeli ›
Tänä pääsiäisenä kelit ovat Suomessa kohdillaan grillikauden aloittamiseen! Ota pääsiäisgrillauksen vinkit sekä reseptit talteen ja loihdi maukas pääsiäisateria.
Lue pääsiäisgrillauksesta ›

Pääsiäiskoristeet luovat tunnelmaa

Inspiroidu hiljalleen silmiään availevasta keväästä, sen valosta ja hempeistä väreistä. Pääsiäistunnelma saapuu kotiin viimeistään lasten itse askartelemien iloisten pääsiäishahmojen myötä. Kauniit pastelliset pääsiäiskoristeet, kananmunat, tiput ja puput kuuluvat niin pääsiäiskodin koristeluun kuin kattaukseenkin.

Lue artikkeli ›