Pääsiäisen juhlaa

Pääsiäisen juhlaa

Kevään herkullisin ruokajuhla on ehdottomasti pääsiäinen. Ihanien makujen, kauniiden kukkien ja koristeiden lisäksi pääsiäisen pyhät ovat yhdessäolon riemua.

Pääsiäismenussa maistuvat sesongin herkut, kuten karitsa ja pääsiäisleivonnaiset. Muista myös pikkuvirpojien suosikit, ihanat pääsiäismakeiset ja suklaamunat sekä jo monen pääsiäisen herkkuhitti; töhnämunat. Pääsiäiskotia kaunistavat höyhenkoristeiset pajunkissat sekä kevään kukat.

Iso Omena
Tänään7 - 22
Huomenna su 20.01.10 - 22
ma 21.01.7 - 22
ti 22.01.7 - 22
ke 23.01.7 - 22
to 24.01.7 - 22
pe 25.01.7 - 22

Lammas kruunaa pääsiäispöydän

Uunijuuresten ja minttuhyytelön kanssa tarjottavat karitsa ja lammas ovat pääsiäisen ykkösherkkuja. Lammaspaisti, lampaankare ja lampaanfilee sekä lampaanviulu ja karitsanpotka sopivat jokaiseen pääsiäispöytään. Hitaasti hauduttaen tehdyt maukkaat padat ja paistit sopivat pääsiäisen rentoon tunnelmaan. Myös grillikauden voi loistavasti avata jo pääsiäisenä!

Lue artikkeli

Mämmi - pääsiäisen klassikko

Mämmi on yksi pääsiäisen ihanimmista, perinteisimmistä ja mielipiteitä jakavimmista jälkiruoista. Mämmimaltaista ja ruisjauhoista imellyttämällä tehty mämmi tarjotaan yleensä kerman ja sokerin tai vaniljakastikkeen kera, mutta siitä syntyy myös monta muuta jälkiruokaa pääsiäispöytään.

Lue artikkeli
Pääsiäisen trendikkäin kokki yhdistelee tänä vuonna pääsiäismenussaan kevään kuumimpia trendejä; sitruunan käyttöä ruoanlaitossa sekä suolaisten ruokien maustamista suklaalla.
Lue lisää pääsiäisen ruokatrendeistä ›

Pääsiäisen suussasulavat juustokakut

Pääsiäisen ihanimmissa juustokakuissa korostuvat pirteät värit ja runsaat koristelut. Pääsiäisen klassikoksikin muodostunut mangojuustokakku hurmaa yhä edelleen vuodesta toiseen, mutta raikasta vaihtelua kaipaaville passionhedelmäinen, ihana pääsiäisen juustokakku on oikea valinta! Suklaan ystäville maistuu mielettömän överi kinderkakku.

Lue artikkeli
Virvon, varvon tuoreeks, terveeks - tulevaks vuodeks, valoisaks kevääks, lämpimäks suveks, pääsiäispyhäks ja juhannustuleks. Vitsa sulle, palkka mulle!
Vinkit virpomisvitsojen koristeluun ›

Herkuttele pääsiäisenä pashalla

Pasha on pääsiäispöydän tuhti perinneherkku, joka kruunaa pääsiäisaterian. Sen juuret ovat ortodoksiperinteessä, mutta rahkasta, voista, kermasta ja munista valmistetusta pashasta on tullut tärkeä osa myös suomalaisten pääsiäisherkuttelua. Vaikka kyseessä on klassikko, voidaan pashareseptiä muokata monella tapaa. Maistuisiko vaikkapa vegaaninen pasha, pashakakku, pashatorttu tai pashajäädyke?

Lue artikkeli

Pääsiäiskoristeet luovat tunnelmaa

Inspiroidu hiljalleen silmiään availevasta keväästä, sen valosta ja hempeistä väreistä. Pääsiäistunnelma saapuu kotiin viimeistään lasten itse askartelemien iloisten pääsiäishahmojen myötä. Kauniit pastelliset pääsiäiskoristeet, kananmunat, höyhenet, tiput ja puput kuuluvat niin pääsiäiskodin koristeluun kuin kattaukseenkin.

Lue artikkeli

Uusimmat pääsiäisreseptit