Pääsiäisen juhlaa

Pääsiäisen juhlaa

Päivitetty 22.11.2023

Kevään herkullisin ruokajuhla on ehdottomasti pääsiäinen. Pääsiäisen pyhät ovat ihanien makujen, kauniiden kukkien ja koristeiden loistoaikaa. Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, joten ei ole ihme, että kysymys "Milloin on pääsiäinen?" on varsin yleinen. Vuonna 2024 pääsiäistä vietetään maalis-huhtikuun vaihteessa 29.3.–1.4.

Pääsiäisruoassa maistuvat sesongin herkut, kuten karitsa ja parsa. Muista myös ihanat pääsiäisherkut ja -leivonnaiset sekä suklaamunat. Pääsiäiskotia kaunistavat pajunkissat, narsissit, helmililja, rairuoho ja hauskat pääsiäismunat. Pääsiäisen 2023 suosikkikoriste on tyylikäs pääsiäiskranssi.

K‑Citymarket Iso Omena
Tänään7–23
Huomenna ke 29.11.7–23
to 30.11.7–23
pe 1.12.7–23
la 2.12.7–23
su 3.12.10–23
ma 4.12.7–23
Tulevat poikkeusaukiolot
ke 6.12. Itsenäisyyspäivä7–23
to 21.12. Jouluviikon torstai7–23
pe 22.12. Jouluaaton aatto perjantai7–23
su 24.12. Jouluaatto7–18
ma 25.12. Joulupäivä12–18
ti 26.12. Tapaninpäivä10–23

Pääsiäismenu x 7

Rakentuuko pääsiäisateriasi perinteisestä pääsiäisruoasta: lampaasta, kananmunasta, mämmistä ja pashasta, vai mahtuuko mukaan uusia makuja? Valitse suosikkisi viidestä pääsiäismenustamme!

Lue artikkeli ›

Lammas kruunaa pääsiäisen

Lammas ja karitsa maistuvat pääsiäisenä ja ne kruunaavat monen pääsiäispöydän. Millainen liha sopii teidän juhlapöytään: kare, viulu, filee, potka vaiko paisti? Kokosimme vinkit lampaan ja karitsan valmistukseen sekä herkullisimmat lammas- ja karitsareseptit pääsiäiseen!Lue artikkeli

Mämmi - pääsiäisen klassikko

Mämmi on yksi pääsiäisen ihanimmista, perinteisimmistä ja mielipiteitä jakavimmista jälkiruoista. Mämmimaltaista ja ruisjauhoista imellyttämällä tehty mämmi tarjotaan yleensä kerman ja sokerin tai vaniljakastikkeen kera, mutta siitä syntyy myös monta muuta jälkiruokaa pääsiäispöytään.

Lue artikkeli ›

Pääsiäisen suussasulavat juustokakut

Pääsiäisen ihanimmissa juustokakuissa korostuvat pirteät värit ja runsaat koristelut. Pääsiäisen klassikoksikin muodostunut mangojuustokakku hurmaa yhä edelleen vuodesta toiseen, mutta raikasta vaihtelua kaipaaville passionhedelmäinen, ihana pääsiäisen juustokakku on oikea valinta! Suklaan ystäville maistuu mielettömän överi kinderkakku.

Lue artikkeli ›

Pasha on pääsiäisen rakastettu jälkiruokaklassikko

Pasha on pääsiäispöydän tuhti perinneherkku, joka kruunaa pääsiäisaterian. Sen juuret ovat ortodoksiperinteessä, mutta rahkasta, voista, kermasta ja munista valmistetusta pashasta on tullut tärkeä osa myös suomalaisten pääsiäisherkuttelua. Vaikka kyseessä on klassikko, voidaan pashareseptiä muokata monella tapaa. Maistuisiko vaikkapa vegaaninen pasha, pashakakku, pashatorttu tai pashajäädyke?

Lue artikkeli ›
Tänä pääsiäisenä kelit ovat Suomessa kohdillaan grillikauden aloittamiseen! Ota pääsiäisgrillauksen vinkit sekä reseptit talteen ja loihdi maukas pääsiäisateria.
Lue pääsiäisgrillauksesta ›

Pääsiäiskoristeet luovat tunnelmaa

Inspiroidu hiljalleen silmiään availevasta keväästä, sen valosta ja hempeistä väreistä. Pääsiäistunnelma saapuu kotiin viimeistään lasten itse askartelemien iloisten pääsiäishahmojen myötä. Kauniit pastelliset pääsiäiskoristeet, kananmunat, tiput ja puput kuuluvat niin pääsiäiskodin koristeluun kuin kattaukseenkin.

Lue artikkeli ›