Avokado on trendikästä superruokaa

Avokado on trendikästä superruokaa

Avokado on noussut kotikokkien suosikiksi ihan syystä. Avokadosta saa valmistettua monipuolisesti erilaisia ruokia, joten sitä kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti aina alkupaloista jälkiruokiin.

Avokadon maku on mieto, kermainen ja aromikas. Sen kuoren väri on usein kauniin tummanpuhuva tai vihreäsävyinen. Hedelmäiha on raikkaan vihreää, mutta tummuu nopeasti. Sitruunan tai limen mehulla voi ehkäistä tummumista. Avokado on todellista superruokaa, sillä se sisältää paljon hyviä rasvoja. Avokado syödään useimmiten kylmänä, mutta kokoeile rohkeasti myös kuumennusta käyttäviä ohjeita!

Klikkaa digitaaliseen avokado-keittokirjaan, josta löydä kymmeniä resepti-ideoita ja avokadon käsittelyvinkkejä!

Yllättävät avokadoreseptit

Erilaiset avokadotahnat ja -dipit ovat tyypillisimpiä tapoja käyttää avokadoa. Avokado on myös oleellinen osa Etelä-Amerikkalaista ja Kaakkois-Aasialaista ruokakulttuuria, mutta sitä kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti muihinkin makuihin yhdistellen. Avokado tuo muun muassa ihanaa kermaisuuttaa pastaan ja risottoon. Se sopii myös erittäin hyvin kalan ja äyriäisten kaveriksi.

Jauheliha-maissipiirakka 680x300Kuvassa: Jauheliha-maissipiirakka

Helpot välipalat ja lounaat

Erilaiset avokadoleivät ovat olleet pitkään suosittuja ravintoloiden aamiaislistoilla. Täytettyjä leipiä kannaattaa kokeilla kotonakin, sillä päällisissä vain mielikuvitus on rajana. Leipien lisäksi avokado tuo terveellisiä pehmeitä rasvoja ja kuitua lounassalaattiin sekä smoothiehin.

Paistettu avokadoKuvassa: Paistettu avokado

Avokado jälkiruoissa

Monesti avokado tähdittää alku- ja pääruokia. Se tuo kuitenkin mukavaa rakennetta ja kosteutta erilaisiin jälkiruokiin, ja sitä voikin käyttää erityisesti myös kesäisissä makeissa herkuissa.

Kokeile avokadoa myös sushin täytteenä, meksikolaisissa ruoissa, kanan tai kananmunan kanssa sekä sellaisenaan ruisleivän päällä tomaatin makuparina.

Tutustu myös kymmeniin muihin avokadoresepteihimme!