Raaka-aineet
Avokado on trendikästä superruokaa

Avokado on trendikästä superruokaa

Avokado on noussut kotikokkien suosikiksi ihan syystä. Avokadosta saa valmistettua monipuolisesti erilaisia ruokia, joten sitä kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti aina alkupaloista jälkiruokiin.

Klikkaa digitaaliseen avokado-keittokirjaan, josta löydä kymmeniä resepti-ideoita ja avokadon käsittelyvinkkejä! >>

Avokadon maku on mieto, kermainen ja aromikas. Sen kuoren väri on usein kauniin tummanpuhuva tai vihreäsävyinen. Liha on raikkaan vihreää, mutta tummuu nopeasti ellei siihen sivele sitruunaa. Vihreä hedelmä on todellista superruokaa, sillä se sisältää paljon hyviä rasvoja. Avokado syödään mieluiten kylmänä, koska kuumennettaessa sen maku usein pilaantuu.

Eksoottiset avokadoreseptit

Välimeren tyyliin valmistettu avokadopasta on saanut vaikutteita pestosta ja on ihanaa parmesaanin, pinjansiementen, basilikan, valkosipulin ja sitruunan kera. Kuuluisa guacamole on yksi vanhimmista avokadoresepteistä, ja sitä käytetään erityisesti tortilloissa, burritoissa, quesadilloissa ja dippinä. Avokadosalaatti on supernopea herkku alkuruoaksi tai lisäkkeeksi ja kylmä avokadokeitto viilentää mukavasti etenkin kesähelteillä.  Pehmeä avokadosmoothie on terveellinen välipala tai jälkiruoka. Minttuinen, luomu avokadodippi sopii vaikkapa paprikan, porkkanan ja kurkun kera.

Avokadosalaatit

Ulkonäöltään houkutteleva ja maultaan herkullinen broileri-avokadosalaatti sopii niin arkeen kuin juhlaan. Vihreä kiivi-avokadosalaatti on niin raikkaan värinen kuin makuinenkin herkku, ja appelsiini-avokadosalaatissa yhdistyvät toimivasti appelsiinin raikkaus ja avokadon makeus. Marinoitu punasipuli sopii myös oivallisesti avokadon vastapariksi, ja punasipulilla maustettu avokado-juustosalaatti onkin oikea makuelämys. Sipulinen tomaatti-avokadosalaatti sen sijaan on kaikessa yksinkertaisuudessaan kaunis ja herkullinen lisä ruokapöytään. 

Kokeile avokadoa myös sushin täytteenä, kanan lisäkkeenä sekä sellaisenaan ruisleivän päällä tomaatin makuparina. Tutustu kymmeniin muihin avokadoresepteihimme!