7 vinkkiä onnistuneeseen hilloon

7 vinkkiä onnistuneeseen hilloon

Julkaistu 31.7.2020

Hillon keittäminen ei ole rakettitiedettä, vaan purkki makoisaa, itse tehtyä hilloa syntyy helposti, kun hallitset muutaman niksin.

Dansukker Hillosokeri on oiva apu niin ensikertalaiselle kuin kokeneellekin hilloajalle. Sen avulla teet helposti herkullista, hyvin säilyvää hilloa kotimaisista marjoista ja omenoista.

Vinkit onnistuneeseen hilloon:

1. Hillon teko ei ole varusteista kiinni. Tarvitset lieden lisäksi lähinnä kattilan, kauhan ja muutaman hillopurkin.

2. Puolen litran satsiin herkullista marjahilloa tarvitset vain kolme ainesosaa:
• 1 litra perattuja marjoja
• 3 dl Dansukker Hillosokeria
• 0,5 dl vettä

dansukker hillot kattilassa kuvituskuva 680x680

Näin keität hillon:
• Mittaa marjat ja vesi kattilaan.
• Kuumenna kunnes vesi höyryää. Sekoita hillosokeri joukkoon.
• Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia, sekoita välillä. Jos teet hillon kovakuorisista marjoista kuten herukoista tai karviaisista, pidennä keittoaika 15 minuuttiin.
• Ota kattila liedeltä, kuori hillon pinnalta vaahto pois lusikalla. Anna hillon jäähtyä parikymmentä minuuttia, sekoittele välillä.
• Jaa hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Täytä purkit piripintaan ja sulje heti. Anna jäähtyä ja nosta purkit jääkaappiin. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Dansukker Hillosokerilla tehty hillo säilyy avaamattomana noin 12 kk.

dansukker hillot purkissa kuvituskuva 680x680

3. Käytä vain hyvälaatuisia marjoja. Huonoista tai pilaantuneista marjoista et saa ensiluokkaista hilloa.

4. Hillon säilyvyyden varmistamiseksi huolehdi hyvästä keittiöhygieniasta: puhtaat kädet, puhtaat raaka-aineet, työvälineet ja hillopurkit.

5. Käytä hilloille lasipurkkeja, joissa on metallikannet. Helppo tapa valmistella purkit ja kannet käyttöön on pestä ne kuumalla ohjelmalla astianpesukoneessa, jolloin ne ovat kuumia ja heti käyttövalmiita.

Jos tarvitset vain muutaman purkin, pese purkit ja kannet kuumalla vedellä ja astianpesuaineella, huuhtele hyvin ja kuivaa. Täytä purkit vedellä ja kuumenna mikrossa kunnes vesi alkaa kuplia. Kiehauta metallikannet vesikattilassa. Käytä uunikinnasta käsitellessäsi kuumia purkkeja.

6. Hillo onnistuu niin tuoreista kuin pakastemarjoista. Voit tehdä hillon yhdestä marjalajista tai yhdistelemällä eri marjoja keskenään. Kotimaisista omenoista tulee vallan herkullinen omppuhillo.

7. Jos haluat hilloa vähemmällä sokerilla, tee hillo Dansukker Minihillosokerilla. Luomuhillo syntyy puolestaan kesän uutuudella Dansukker Luomuhillosokerilla. Marjahillon perusohjeen löydät pakkauksesta.

dansukker hillot4 680x340

Tutustu herkullisiin hillo-ohjeisiin täällä.