Hyppää sisältöön
PuolukkahilloTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukkahillo

  • Annosmäärä1 annos
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Raikas ja hieman kirpeä puolukkahillo on helppo valmistaa. Kauniin punainen hillo maistuu monien ruokien lisukkeena.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

1 annos
1 l (n. 500 g)
 
puolukoita
tai
1/4 dl
 
vettä
tai
250 g (3 dl)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
694 kJ / 164 kcal
Rasva
0,4 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
37,7 g
josta sokereita
37,2 g
Proteiini
0,3 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Kuumenna vesi ja peratut marjat kattilassa.
Lisää sokeri höyryävään seokseen. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori vaahto.
Anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia. Sekoita hilloa pari kertaa jäähtymisen aikana.
Kaada puolukkahillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet tiiviisti. Säilytä hillo viileässä. Hilloa tulee ohjeella 5–6 dl.
Huom! Voit valmistaa puolukkahillon myös pakastepuolukoista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Hillosokeri 1kg
    Hinta 2,59/kpl
    2,59/kg
  • Dansukker minihillosokeri 250g
    Hinta 1,35/kpl
    5,40/kg
  • Dansukker Luomu Hillosokeri 500g
    Hinta 2,49/kpl
    4,98/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (223 arviota)

  • Upi
    5 kuukautta sitten
    Olen aina lisännyt omatekoiseen puolukkahilloon yhden kaupan valmishillon, sain aikoinaan kokilta tiedon, säilöntäaine samassa
  • Irskuli
    10 kuukautta sitten
    Puolukkahillon ohje oli ihan hyvä ja helppokin👍
  • L.A.
    1 vuosi sitten
    Mainio hillo syntyy reseptillä. Tein vadelma/puolukkasuhteella 40/60 tuplasatsin. Älkää keittäkö marjoja liikaa! (10 minuuttia riittää vatulle.)
  • Hillon. Oystävä
    1 vuosi sitten
    Hyvät. On. Reseptit
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Immuli, hillo säilyy puhtaissa ja tiiviisti suljetuissa lasipurkeissa vähintään useamman kuukauden ajan. Huomioithan kuitenkin, että hilloa kannattaa ottaa purkista vain puhtaalla lusikalla.
  • immuli
    2 vuotta sitten
    kuinka kauan tämä säilyy?
  • LIISA
    6 vuotta sitten
    hyvää tuli