PuolukkahilloTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukkahillo

  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Säilö syksyn maut talteen valmistamalla perinteistä puolukkahilloa. Puolukkahillo maistuu monenlaisten ruokien kanssa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

1 l (n. 500 g)
 
puolukoita
tai
1/4 dl
 
vettä
tai
250 g (3 dl)
 
tai

Valmistus

yli 60 min

Kuumenna vesi ja peratut marjat kattilassa. Lisää sokeri höyryävään seokseen. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori vaahto.

Anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia. Sekoita hilloa pari kertaa jäähtymisen aikana.

Kaada puolukkahillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet tiiviisti. Säilytä hillo viileässä. Hilloa tulee ohjeella 5–6 dl.

Huom! Voit valmistaa puolukkahillon myös pakastepuolukoista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Puolukka Suomi
    Hinta 8,49/kg
  • Dansukker Hillosokeri 1kg
    Hinta 2,65/kpl
    2,65/kg
  • Dansukker hyytelösokeri multi 370g
    Hinta 1,95/kpl
    5,27/kg
  • Dansukker hillo-marmeladisokeri 330g
    Hinta 1,45/kpl
    4,39/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (188 arviota)

  • L.A.
    5 päivää sitten
    Mainio hillo syntyy reseptillä. Tein vadelma/puolukkasuhteella 40/60 tuplasatsin. Älkää keittäkö marjoja liikaa! (10 minuuttia riittää vatulle.)
  • Hillon. Oystävä
    17 päivää sitten
    Hyvät. On. Reseptit
  • K-Kuluttajapalvelu
    10 kuukautta sitten
    Immuli, hillo säilyy puhtaissa ja tiiviisti suljetuissa lasipurkeissa vähintään useamman kuukauden ajan. Huomioithan kuitenkin, että hilloa kannattaa ottaa purkista vain puhtaalla lusikalla.
  • immuli
    10 kuukautta sitten
    kuinka kauan tämä säilyy?
  • LIISA
    5 vuotta sitten
    hyvää tuli