• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Puolukkahillo

Säilö syksyn maut talteen valmistamalla perinteistä puolukkahilloa. Puolukkahillo maistuu monenlaisten ruokien kanssa.
Puolukkahillo
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 139 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1l(n. 500 g)puolukoita
    • 1/4dlvettä
    • 250g(3 dl)hillosokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna vesi ja peratut marjat kattilassa. Lisää sokeri höyryävään seokseen. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori vaahto.
  2. Anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia. Sekoita hilloa pari kertaa jäähtymisen aikana.
  3. Kaada puolukkahillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet tiiviisti. Säilytä hillo mieluiten viileässä. Hilloa tulee ohjeella 5-6 dl.

Tiesitkö että...

Huom! Voit valmistaa puolukkahillon myös pakastepuolukoista.

Ravintosisältö per 100 g

  • 139 kcal582 kJ
  • Proteiinia0,3 g
  • Hiilihydraatteja33,2 g
  • Rasvaa0,34 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10