Puolukkahillo
Säilö syksyn maut talteen valmistamalla perinteistä puolukkahilloa. Puolukkahillo maistuu monenlaisten ruokien kanssa.
yli 60 min139 kcal / 100 g
Ainekset
- 1l(n. 500 g)puolukoita
- 1/4dlvettä
- 250g(3 dl)hillosokeria
Valmistus
yli 60 min- Kuumenna vesi ja peratut marjat kattilassa. Lisää sokeri höyryävään seokseen. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori vaahto.
- Anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia. Sekoita hilloa pari kertaa jäähtymisen aikana.
- Kaada puolukkahillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet tiiviisti. Säilytä hillo viileässä. Hilloa tulee ohjeella 5-6 dl.
Tiesitkö että...
Huom! Voit valmistaa puolukkahillon myös pakastepuolukoista.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 139 kcal582 kJ
- Proteiinia 0,3 g
- Hiilihydraatteja33,2 g
- Rasvaa0,34 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
hyvää tuli