Puolukkahillo palasokeristaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukkahillo palasokerista

  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Pulmupuolukka eli puolukkahillo palasokerista on rakenteeltaan ja maultaan jotain survoksen ja hillon väliltä. Puolukoiden aromi korostuu, eivätkä ne ole liian makeita.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

7–8 l
 
puolukoita
tai
1 pkt (750 g)
 
Pulmu palasokeria
tai

Valmistus

yli 60 min

Kaada puhdistetut puolukat isompaan astiaan (esim. 10 l kattila), jossa mahdut hyvin sekoittamaan puolukoita.

Survo puolukoita hieman puisella perunasurvimella, jotta puolukoista alkaa hieman irrota nestettä. Tarkoitus ei ole siis soseuttaa puolukoita, vaan saada vain hieman nestettä irtoamaan. Lisää sokeripalat ja pyöräytä seosta survimella muutamia kertoja.

Jätä kattila huoneenlämpöön ja pyöräyttele puolukoita survimella 1–2 kertaa tunnissa noin 8 tunnin ajan.

Valmiissa pulmupuolukoissa on upea väri, osa puolukoista on kokonaisia, eikä siinä ole vetistä irtonestettä.

Säilö puolukat puhtaisiin pakastusrasioihin tai lasipurkkeihin. Pakasta puolukat tai säilytä ne jääkaapissa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Mini Palasokeri 500g
    Hinta 1,95/kpl
    3,90/kg
  • Dansukker Ruokopalasokeri 500g Reilun kaupan tuote
    Hinta 2,79/kpl
    5,58/kg
  • Dansukker Pikku-Sirkku palasokeri 500g
    Hinta 1,79/kpl
    3,58/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (187 arviota)

  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Marjastajamummo, reseptin toimivuus on testattu ohjeessa mainituilla raaka-aineilla. Pulmu palasokerin valmistajan mukaan kyseinen sokeri liukenee nesteeseen hieman nopeammin kuin Sirkku palasokeri. Voit toki halutessasi korvata Pulmu palasokerin Sirkulla.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Marjastaja, valitettavasti tuotteen säilyvyyttä on testattu vain jääkaapissa ja pakastimessa.
  • Marjastaja
    3 vuotta sitten
    Säilyykö pulmupuolukka myös kellarissa, missä säilyvät esim. mehut ja hillot?
  • Ritu
    3 vuotta sitten
    Parasta
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Saija, kyllä tällainen puolukkasurvos säilyy usein hyvänä jääkaapissa useamman kuukauden, jopa puoli vuotta. Mutta toki jos käyttö on vähäistä voi hillon pakastaa ja ottaa esiin pienissä erissä.
  • Saija
    3 vuotta sitten
    Säilyykö jääkaapissa hyvänä kevääseen asti vai olisiko parempi pakastaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Blues, ohjetta seuraamalla palasokerit liukenevat puolukoista irtoavaan nesteeseen.
  • Blues
    3 vuotta sitten
    Kun tätä ei kuumenneta niin sulaako sokeri vain sekoittamalla?
  • Ellu
    6 vuotta sitten
    Puolukka ja pulmusokeri yhdessä. Täydellistä ja vaivatonta,kun on aina valmista kaapista otettavaksi.Ei sulatusta eikä survomista.
  • marjastaja
    6 vuotta sitten
    Olen tehnyt Pulmusokeri puolukkahilloa ja se on tosi hyvää ja raikasta, mutta se täytyy valmistaa tuoreista ja kypsistä puolukoista. Hillo säilyy myös hyvin kylmiössä. Ihmettelen, miksi tämä ohje tuotiin nyt esille, koska tuoretta puolukkaa ei ole saatavissa.