• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Puolukkahillo palasokerista

Puolukkahillo palasokerista on rakenteeltaan ja maultaan jotain survoksen ja hillon väliltä. Puolukoiden aromi korostuu, eivätkä ne ole liian makeita.
Puolukkahillo palasokerista
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

    • 7-8lpuolukoita
    • 1pkt(750 g)Pulmu palasokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kaada puhdistetut puolukat isompaan astiaan (esim. 10 l kattila), jossa mahdut hyvin sekoittamaan puolukoita.
  2. Survo puolukoita hieman puisella perunasurvimella, jotta puolukoista alkaa hieman irrota nestettä. Tarkoitus ei ole siis soseuttaa puolukoita, vaan saada vain hieman nestettä irtoamaan. Lisää sokeripalat ja pyöräytä seosta survimella muutamia kertoja.
  3. Jätä kattila huoneenlämpöön ja pyöräyttele puolukoita survimella 1-2 kertaa tunnissa noin 8 tunnin ajan.
  4. Valmiissa pulmupuolukoissa on upea väri, osa puolukoista on kokonaisia, eikä siinä ole vetistä irtonestettä.
  5. Säilö puolukat puhtaisiin pakastusrasioihin tai lasipurkkeihin. Pakasta puolukat tai säilytä ne jääkaapissa.

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 27 kcal113 kJ
  • Proteiinia0,11 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa0,13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille31