Puolukkahillo palasokerista
- Annosmäärä annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Pulmupuolukka eli puolukkahillo palasokerista on rakenteeltaan ja maultaan jotain survoksen ja hillon väliltä. Puolukoiden aromi korostuu, eivätkä ne ole liian makeita.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
annosta
7–8 l | puolukoita tai |
1 pkt (750 g) | Pulmu palasokeria tai |
Valmistus
yli 60 min
Kaada puhdistetut puolukat isompaan astiaan (esim. 10 l kattila), jossa mahdut hyvin sekoittamaan puolukoita.
Survo puolukoita hieman puisella perunasurvimella, jotta puolukoista alkaa hieman irrota nestettä. Tarkoitus ei ole siis soseuttaa puolukoita, vaan saada vain hieman nestettä irtoamaan. Lisää sokeripalat ja pyöräytä seosta survimella muutamia kertoja.
Jätä kattila huoneenlämpöön ja pyöräyttele puolukoita survimella 1–2 kertaa tunnissa noin 8 tunnin ajan.
Valmiissa pulmupuolukoissa on upea väri, osa puolukoista on kokonaisia, eikä siinä ole vetistä irtonestettä.
Säilö puolukat puhtaisiin pakastusrasioihin tai lasipurkkeihin. Pakasta puolukat tai säilytä ne jääkaapissa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(44 arvostelua)
- alle 30 min3,8(36 arvostelua)
- yli 60 min3,9(156 arvostelua)
- yli 60 min3,8(118 arvostelua)
- yli 60 min3,9(92 arvostelua)
- yli 60 min4,1(68 arvostelua)
- 30 - 60 min3,7(12 arvostelua)
- yli 60 min4,6(57 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (165 arvostelua)
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMarjastajamummo, reseptin toimivuus on testattu ohjeessa mainituilla raaka-aineilla. Pulmu palasokerin valmistajan mukaan kyseinen sokeri liukenee nesteeseen hieman nopeammin kuin Sirkku palasokeri. Voit toki halutessasi korvata Pulmu palasokerin Sirkulla.
- Marjastajamummo2 vuotta sittenVoiko käyttää Sirkku-palasokeria?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMarjastaja, valitettavasti tuotteen säilyvyyttä on testattu vain jääkaapissa ja pakastimessa.
- Marjastaja2 vuotta sittenSäilyykö pulmupuolukka myös kellarissa, missä säilyvät esim. mehut ja hillot?
- Ritu2 vuotta sittenParasta
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenSaija, kyllä tällainen puolukkasurvos säilyy usein hyvänä jääkaapissa useamman kuukauden, jopa puoli vuotta. Mutta toki jos käyttö on vähäistä voi hillon pakastaa ja ottaa esiin pienissä erissä.
- Saija2 vuotta sittenSäilyykö jääkaapissa hyvänä kevääseen asti vai olisiko parempi pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenBlues, ohjetta seuraamalla palasokerit liukenevat puolukoista irtoavaan nesteeseen.
- Blues2 vuotta sittenKun tätä ei kuumenneta niin sulaako sokeri vain sekoittamalla?
- Ellu5 vuotta sittenPuolukka ja pulmusokeri yhdessä. Täydellistä ja vaivatonta,kun on aina valmista kaapista otettavaksi.Ei sulatusta eikä survomista.
- marjastaja5 vuotta sittenOlen tehnyt Pulmusokeri puolukkahilloa ja se on tosi hyvää ja raikasta, mutta se täytyy valmistaa tuoreista ja kypsistä puolukoista. Hillo säilyy myös hyvin kylmiössä. Ihmettelen, miksi tämä ohje tuotiin nyt esille, koska tuoretta puolukkaa ei ole saatavissa.