• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Omenahillo

Perinteinen omenahillo on makea syksyn herkku. Jos pakastat hillon, voit vähentää sokerin määrää.
Omenahillo
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min

Ainekset

    • 3kgPirkka suomalaisia omenoita
    • n. 3dlvettä
    • n. 1,2kg(13 1/2 dl)sokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese, kuori ja lohko omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Hauduta omenat pehmeiksi kattilassa pienessä vesimäärässä kannen alla 5-10 minuuttia. Sekoita muutaman kerran välissä, jotta omenat eivät pala pohjaan.
  2. Soseuta omenat halutessasi sosemyllyllä, monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Voit jättää omenat myös kuutioiksi, jos haluat, että hillossa on sattumia. Lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Purkita kuuma hillo pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet heti. Säilytä viileässä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit vähentää pakastettavan hillon sokerimäärää halutessasi. Voit myös maustaa hillon sitruunankuorella ja mehulla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 23 arvostelua