Hyppää sisältöön
OmenahilloTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Omenahillo

  • Annosmäärä1 annos
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Perinteinen omenahillo on makea syksyn herkku! Kilosta omppuja saat noin litran hilloa ja ohje on helppo myös tuplata.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

1 annos
1 kg
 
Pirkka suomalaisia omenoita
tai
1 dl
 
vettä
tai
1 dl
 
sitruunanmehua
tai
6 dl (n. 500 g)
 
tai
2
 
kanelitankoa
tai

Ravintosisältö

Energia
532 kJ / 125 kcal
Rasva
0,1 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
30,2 g
josta sokereita
30 g
Proteiini
0,1 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Pese, kuori ja lohko omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuutioiksi.
Pane omenat kattilaan veden ja sitruunanmehun kanssa ja keitä pehmeiksi kattilassa kannen alla 5–10 minuuttia. Sekoita muutaman kerran välissä, jotta omenat eivät pala pohjaan.
Lisää hillosokeri ja kanelitangot, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti 5–10 minuuttia välillä sekoittaen.
Poista kanelitangot. Kuori vaahto pinnalta. Kaada hillo kuumiin, puhtaisiin purkkeihin ja sulje kannet. Säilytä viileässä. Hilloa tulee noin 1 l.
Vinkki! Jos haluat sileää hilloa, soseuta omenat sauvasekoittimella ennen hillosokerin lisäämistä.
Voit maustaa omenahillon myös esimerkiksi kardemummalla, tähtianiksella tai tuoreella inkiväärillä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Dansukker Hillosokeri 1kg
    Hinta 2,59/kpl
    2,59/kg
  • Pirkka kanelitanko 15g
    Hinta 1,25/kpl
    83,33/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,44/kpl
    2,29/kg
  • Sitruuna Primofiori 500g Espanja 1lk
    Hinta 1,00/kpl
    2,00/kg
  • Dansukker Luomu Hillosokeri 500g
    Hinta 2,49/kpl
    4,98/kg
  • Dansukker minihillosokeri 250g
    Hinta 1,35/kpl
    5,40/kg
  • Meira kanelitanko 15g
    Hinta 1,89/kpl
    126,00/kg
  • Santa Maria Kaneli kokonainen, pussi 22g
    Hinta 2,09/kpl
    104,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (159 arviota)

  • leonardo
    4 kuukautta sitten
    Hei, Kuluttajapalvelu! Kokeilin steviaa hillosokerin tilalle omenahillossa ja tulos oli: mahtavan hyvää. Tätä teen tulevaisuudessakin. Minulla oli seuraavat ainekset: 1 kg kuorittuja, siemenkodattomia, kypsiä syysomenia 2 dl vettä 2 rkl steviajauhetta (Hermesetas Stevia Sweet, 40 % Fiber, 75 g nettopaino) ½ sitruunan mehu Valmistus, kuten K-Ruoka-ohjeessa, mutta stevian lisäys paras tehdä siten, että se lisätään ensin 2 dl:aan vettä ja sekoitetaan huolellisesti. Sekoitettu yhdistelmä lisätään pilkottujen omenien joukkoon kattilaan, jotta stevia ei vahingossa joutuisi enemmälti johonkin kohtaan seoksessa, vaan sekoittuisi tasaisesti koko soseeseen. Sain valmista hilloa 2 isoa lasipurkillista ja lisäksi ½ purkillisen. Nyt kun hillo on jäähtynyt, levitin paahtoleivälle. Lopputulos on aivan fantastisen hyvää. Ja siis kokonaan ilman hillosokeria. Voin täysin suositella erityisesti diabeetikoille sopivaksi lisäykseksi ruokavalioon. Stevia korvaa täysin hillosokerin. Seuraavaksi alan ehkä kokeilla stevian käyttöä pihlajamarjahyytelöön, koska pihljnmarjoja näyttää tylevan myös runsaasti tänä syksynä. Aiemmat hyytelömme ovat olleet myös hyvin herkullisi, mutta silloin vuosia sitten käytimme makeutukseen hillosokeria. Nyt kokeilemme siihen steviaa sopivan määrän.
  • Seija
    4 kuukautta sitten
    Maistuis
  • Hillottaja
    4 kuukautta sitten
    Hyvä ompporesepti, mutta miten paljon kanelia kun tankoa ei ole.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 kuukautta sitten
    Leonardo, ohjetta ei ole testattu käyttämällä steviaa. Halutessasi voit kokeilla ohjetta ja tarkistaa mikäli stevian pakkauksessa on ohjeistus mittasuhteista.
  • leonardo
    4 kuukautta sitten
    Voiko hillosokerin korvata sokerittomalla Stevia-makeutuaineella. Olen diabeetikko enkä voin käyttää sokeria.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 kuukautta sitten
    Mandoula ja Omenahillo, kiitos huomiosta, sitruunamehun määrä on nyt merkitty aineksiin.
  • Omenahillo
    5 kuukautta sitten
    Mikä on sitruunanmehun määrä?
  • Mandoula
    5 kuukautta sitten
    Reseptistä puuttuu tieto, kuinka paljon sitruunan mehua seokseen pannaan. Yhden kokonaisen sitruunan mehu?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 kuukautta sitten
    Sss, kiitos huomiosta. Kanelitangot lisätään kohdassa 2.
  • Sss
    5 kuukautta sitten
    Missä vaiheessa kanelitangot lisätään 4. vaiheessa poistetaan mutta missä ne lisätään
  • Allerkinen
    1 vuosi sitten
    Hillosokeri ohjeissa ei sovi kaikille
  • Kirsi
    2 vuotta sitten
    Tosi helppo ja suhteellisen nopeakin, suosittelen!
  • Kokemusta on.
    3 vuotta sitten
    Minkä ihmeen takia pitää kuoria omenat, ihan turha työvaihe. Kuorista tulee tummempi väri, mutta niin paljon vähempitöinen ja silti hyvänmakuinen. Helpommalla pääsee, kun ainoastaan poistaa kodan, pilkkoo neljään osaan, keittää ja halutessaan sauvasekoittimella soseuttaa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Ruitta, sokerin määrä on n. 1,2 kg eli 13,5 dl.