Omenahillo
Perinteinen omenahillo on makea syksyn herkku. Jos pakastat hillon, voit vähentää sokerin määrää.
- yli 60 min
Ainekset
- 3kgPirkka suomalaisia omenoita
- n. 3dlvettä
- n. 1,2kg(13 1/2 dl)sokeria
Valmistus
yli 60 min- Pese, kuori ja lohko omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Hauduta omenat pehmeiksi kattilassa pienessä vesimäärässä kannen alla 5-10 minuuttia. Sekoita muutaman kerran välissä, jotta omenat eivät pala pohjaan.
- Soseuta omenat halutessasi sosemyllyllä, monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Voit jättää omenat myös kuutioiksi, jos haluat, että hillossa on sattumia. Lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi.
- Purkita kuuma hillo pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet heti. Säilytä viileässä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit vähentää pakastettavan hillon sokerimäärää halutessasi. Voit myös maustaa hillon sitruunankuorella ja mehulla.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Toivottavasti syödään omenahilloa sun lapsen kanssa🥴🥶🥶🤠🥵😎🙁😯🙁🤠🧐🥶🤧🥶🤠🤓🤠🤠🧐🧐🤠🧐🤠🧐🤠
Minä täällä marko nähdään taas ja uh ah uh ah.
Tässä Marko hei olen kotoisin ihan suomesta ja olen opettaja, halusin kertoa siitä että näin Ahvenanmaalla kunnon mimmin kenenkaa tein uh ah uh ah ja sitten maitoa lensi omenahilloon😈😈
Ruitta, sokerin määrä on n. 1,2 kg eli 13,5 dl.
Mikå ihme on tuon sokerin määrä😂