OmenahilloTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Omenahillo

  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Perinteinen omenahillo on makea syksyn herkku. Jos pakastat hillon, voit vähentää sokerin määrää.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

3 kg
 
Pirkka suomalaisia omenoita
tai
n. 3 dl
 
vettä
tai
n. 1,2 kg (13 1/2 dl)
 
sokeria
tai

Valmistus

yli 60 min

Pese, kuori ja lohko omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Hauduta omenat pehmeiksi kattilassa pienessä vesimäärässä kannen alla 5–10 minuuttia. Sekoita muutaman kerran välissä, jotta omenat eivät pala pohjaan.

Soseuta omenat halutessasi sosemyllyllä, monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Voit jättää omenat myös kuutioiksi, jos haluat, että hillossa on sattumia. Lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi.

Purkita kuuma hillo pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet heti. Säilytä viileässä.

Vinkki! Voit vähentää pakastettavan hillon sokerimäärää halutessasi. Voit myös maustaa hillon sitruunankuorella ja mehulla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (131 arviota)

  • Allerkinen
    17 päivää sitten
    Hillosokeri ohjeissa ei sovi kaikille
  • Kirsi
    1 vuosi sitten
    Tosi helppo ja suhteellisen nopeakin, suosittelen!
  • Kokemusta on.
    2 vuotta sitten
    Minkä ihmeen takia pitää kuoria omenat, ihan turha työvaihe. Kuorista tulee tummempi väri, mutta niin paljon vähempitöinen ja silti hyvänmakuinen. Helpommalla pääsee, kun ainoastaan poistaa kodan, pilkkoo neljään osaan, keittää ja halutessaan sauvasekoittimella soseuttaa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Ruitta, sokerin määrä on n. 1,2 kg eli 13,5 dl.
  • Ruitta
    5 vuotta sitten
    Mikå ihme on tuon sokerin määrä😂