Omenahillo
- Annosmäärä1 annos
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Perinteinen omenahillo on makea syksyn herkku! Kilosta omppuja saat noin litran hilloa ja ohje on helppo myös tuplata.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 annos
1 kg | Pirkka suomalaisia omenoita tai |
1 dl | vettä tai |
1 dl | sitruunanmehua tai |
6 dl (n. 500 g) | tai |
2 | kanelitankoa tai |
Ravintosisältö
Energia | 532 kJ / 125 kcal |
Rasva | 0,1 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 30,2 g |
josta sokereita | 30 g |
Proteiini | 0,1 g |
Suola | 0 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Pese, kuori ja lohko omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuutioiksi.
Pane omenat kattilaan veden ja sitruunanmehun kanssa ja keitä pehmeiksi kattilassa kannen alla 5–10 minuuttia. Sekoita muutaman kerran välissä, jotta omenat eivät pala pohjaan.
Lisää hillosokeri ja kanelitangot, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti 5–10 minuuttia välillä sekoittaen.
Poista kanelitangot. Kuori vaahto pinnalta. Kaada hillo kuumiin, puhtaisiin purkkeihin ja sulje kannet. Säilytä viileässä. Hilloa tulee noin 1 l.
Vinkki! Jos haluat sileää hilloa, soseuta omenat sauvasekoittimella ennen hillosokerin lisäämistä.
Voit maustaa omenahillon myös esimerkiksi kardemummalla, tähtianiksella tai tuoreella inkiväärillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Dansukker Hillosokeri 1kgHinta 2,59/kpl2,59/kg
- Pirkka kanelitanko 15gHinta 1,25/kpl83,33/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,44/kpl2,29/kg
- Sitruuna Primofiori 500g Espanja 1lkHinta 1,00/kpl2,00/kg
- Dansukker Luomu Hillosokeri 500gHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Dansukker minihillosokeri 250gHinta 1,35/kpl5,40/kg
- Meira kanelitanko 15gHinta 1,89/kpl126,00/kg
- Santa Maria Kaneli kokonainen, pussi 22gHinta 2,09/kpl104,50/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(115 arviota)
- alle 30 min4,6(41 arviota)
- yli 60 min3,8(133 arviota)
- alle 30 min3,9(41 arviota)
- yli 60 min3,9(223 arviota)
- yli 60 min3,9(125 arviota)
- yli 60 min4,2(83 arviota)
- 30 - 60 min3,9(44 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (159 arviota)
- leonardo4 kuukautta sittenHei, Kuluttajapalvelu! Kokeilin steviaa hillosokerin tilalle omenahillossa ja tulos oli: mahtavan hyvää. Tätä teen tulevaisuudessakin. Minulla oli seuraavat ainekset: 1 kg kuorittuja, siemenkodattomia, kypsiä syysomenia 2 dl vettä 2 rkl steviajauhetta (Hermesetas Stevia Sweet, 40 % Fiber, 75 g nettopaino) ½ sitruunan mehu Valmistus, kuten K-Ruoka-ohjeessa, mutta stevian lisäys paras tehdä siten, että se lisätään ensin 2 dl:aan vettä ja sekoitetaan huolellisesti. Sekoitettu yhdistelmä lisätään pilkottujen omenien joukkoon kattilaan, jotta stevia ei vahingossa joutuisi enemmälti johonkin kohtaan seoksessa, vaan sekoittuisi tasaisesti koko soseeseen. Sain valmista hilloa 2 isoa lasipurkillista ja lisäksi ½ purkillisen. Nyt kun hillo on jäähtynyt, levitin paahtoleivälle. Lopputulos on aivan fantastisen hyvää. Ja siis kokonaan ilman hillosokeria. Voin täysin suositella erityisesti diabeetikoille sopivaksi lisäykseksi ruokavalioon. Stevia korvaa täysin hillosokerin. Seuraavaksi alan ehkä kokeilla stevian käyttöä pihlajamarjahyytelöön, koska pihljnmarjoja näyttää tylevan myös runsaasti tänä syksynä. Aiemmat hyytelömme ovat olleet myös hyvin herkullisi, mutta silloin vuosia sitten käytimme makeutukseen hillosokeria. Nyt kokeilemme siihen steviaa sopivan määrän.
- Seija4 kuukautta sittenMaistuis
- Hillottaja4 kuukautta sittenHyvä ompporesepti, mutta miten paljon kanelia kun tankoa ei ole.
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenLeonardo, ohjetta ei ole testattu käyttämällä steviaa. Halutessasi voit kokeilla ohjetta ja tarkistaa mikäli stevian pakkauksessa on ohjeistus mittasuhteista.
- leonardo4 kuukautta sittenVoiko hillosokerin korvata sokerittomalla Stevia-makeutuaineella. Olen diabeetikko enkä voin käyttää sokeria.
- K-Kuluttajapalvelu5 kuukautta sittenMandoula ja Omenahillo, kiitos huomiosta, sitruunamehun määrä on nyt merkitty aineksiin.
- Omenahillo5 kuukautta sittenMikä on sitruunanmehun määrä?
- Mandoula5 kuukautta sittenReseptistä puuttuu tieto, kuinka paljon sitruunan mehua seokseen pannaan. Yhden kokonaisen sitruunan mehu?
- K-Kuluttajapalvelu5 kuukautta sittenSss, kiitos huomiosta. Kanelitangot lisätään kohdassa 2.
- Sss5 kuukautta sittenMissä vaiheessa kanelitangot lisätään 4. vaiheessa poistetaan mutta missä ne lisätään
- Allerkinen1 vuosi sittenHillosokeri ohjeissa ei sovi kaikille
- Kirsi2 vuotta sittenTosi helppo ja suhteellisen nopeakin, suosittelen!
- Kokemusta on.3 vuotta sittenMinkä ihmeen takia pitää kuoria omenat, ihan turha työvaihe. Kuorista tulee tummempi väri, mutta niin paljon vähempitöinen ja silti hyvänmakuinen. Helpommalla pääsee, kun ainoastaan poistaa kodan, pilkkoo neljään osaan, keittää ja halutessaan sauvasekoittimella soseuttaa.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenRuitta, sokerin määrä on n. 1,2 kg eli 13,5 dl.