Omenahillo
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Perinteinen omenahillo on makea syksyn herkku. Jos pakastat hillon, voit vähentää sokerin määrää.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
3 kg | Pirkka suomalaisia omenoita tai |
n. 3 dl | vettä tai |
n. 1,2 kg (13 1/2 dl) | sokeria tai |
Valmistus
yli 60 min
Pese, kuori ja lohko omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Hauduta omenat pehmeiksi kattilassa pienessä vesimäärässä kannen alla 5–10 minuuttia. Sekoita muutaman kerran välissä, jotta omenat eivät pala pohjaan.
Soseuta omenat halutessasi sosemyllyllä, monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Voit jättää omenat myös kuutioiksi, jos haluat, että hillossa on sattumia. Lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi.
Purkita kuuma hillo pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet heti. Säilytä viileässä.
Vinkki! Voit vähentää pakastettavan hillon sokerimäärää halutessasi. Voit myös maustaa hillon sitruunankuorella ja mehulla.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(119 arviota)
- yli 60 min3,9(104 arviota)
- yli 60 min3,9(14 arviota)
- yli 60 min3,7(163 arviota)
- yli 60 min3,9(180 arviota)
- yli 60 min3,5(22 arviota)
- alle 30 min4,7(29 arviota)
- 30 - 60 min4,6(129 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (131 arviota)
- Allerkinen17 päivää sittenHillosokeri ohjeissa ei sovi kaikille
- Kirsi1 vuosi sittenTosi helppo ja suhteellisen nopeakin, suosittelen!
- Kokemusta on.2 vuotta sittenMinkä ihmeen takia pitää kuoria omenat, ihan turha työvaihe. Kuorista tulee tummempi väri, mutta niin paljon vähempitöinen ja silti hyvänmakuinen. Helpommalla pääsee, kun ainoastaan poistaa kodan, pilkkoo neljään osaan, keittää ja halutessaan sauvasekoittimella soseuttaa.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenRuitta, sokerin määrä on n. 1,2 kg eli 13,5 dl.
- Ruitta5 vuotta sittenMikå ihme on tuon sokerin määrä😂