OmenahilloTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Omenahillo

  • Annosmäärä1 annos
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Perinteinen omenahillo on makea syksyn herkku! Kilosta omppuja saat noin litran hilloa ja ohje on helppo myös tuplata.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

1 annos
1 kg
 
Pirkka suomalaisia omenoita
tai
1 dl
 
vettä
tai
1
 
sitruunanmehua
tai
6 dl (n. 500 g)
 
tai
2
 
kanelitankoa
tai

Ravintosisältö

Energia
532 kJ / 125 kcal
Rasva
0,1 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
30,2 g
josta sokereita
30 g
Proteiini
0,1 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Pese, kuori ja lohko omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuutioiksi.

Pane omenat kattilaan veden ja sitruunanmehun kanssa ja keitä pehmeiksi kattilassa kannen alla 5–10 minuuttia. Sekoita muutaman kerran välissä, jotta omenat eivät pala pohjaan.

Lisää hillosokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti 5–10 minuuttia välillä sekoittaen.

Poista kanelitangot. Kuori vaahto pinnalta. Kaada hillo kuumiin, puhtaisiin purkkeihin ja sulje kannet. Säilytä viileässä. Hilloa tulee noin 1 l.

Vinkki! Jos haluat sileää hilloa, soseuta omenat sauvasekoittimella ennen hillosokerin lisäämistä.
Voit maustaa omenahillon myös esimerkiksi kardemummalla, tähtianiksella tai tuoreella inkiväärillä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,76/kpl
    4,49/kg
  • Dansukker Hillosokeri 1kg
    Hinta 2,45/kpl
    2,45/kg
  • Pirkka kanelitanko 15g
    Hinta 1,25/kpl
    83,33/kg
  • Sitruuna luomu
    Hinta n. 0,93/kpl
    5,49/kg
  • Meira kanelitanko 15g
    Hinta 2,55/kpl
    170,00/kg
  • Santa Maria Kaneli kokonainen, pussi 22g
    Hinta 2,15/kpl
    107,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (134 arviota)

  • Allerkinen
    10 kuukautta sitten
    Hillosokeri ohjeissa ei sovi kaikille
  • Kirsi
    1 vuosi sitten
    Tosi helppo ja suhteellisen nopeakin, suosittelen!
  • Kokemusta on.
    2 vuotta sitten
    Minkä ihmeen takia pitää kuoria omenat, ihan turha työvaihe. Kuorista tulee tummempi väri, mutta niin paljon vähempitöinen ja silti hyvänmakuinen. Helpommalla pääsee, kun ainoastaan poistaa kodan, pilkkoo neljään osaan, keittää ja halutessaan sauvasekoittimella soseuttaa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Ruitta, sokerin määrä on n. 1,2 kg eli 13,5 dl.
  • Ruitta
    5 vuotta sitten
    Mikå ihme on tuon sokerin määrä😂