Mansikkahillo
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 kg (2 l) | mansikoita tai |
1/2 dl | vettä tai |
1/2 kg (n. 6 dl) | tai |
Valmistus
Kaada peratut mansikat ja vesi kattilaan.
Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri vähitellen, varovasti sekoittaen.
Kun seos alkaa kiehua, vähennä lämpöä.
Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, välillä varovasti sekoittaen. Kuori vaahto pinnalta lusikalla tai reikäkauhalla.
Jäähdytä noin 30 minuuttia. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana, kunnes rakenne alkaa kiinteytyä eivätkä marjat enää nouse pintaan. Jos purkitat hillon liian kuumana marjat nousevat pintaan. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä. Hilloa tulee noin 1,2 litraa.
Vinkki! Mausta hillo sitruunankuorisuikaleilla, halkaistulla vaniljatangolla, tähtianiksella, kardemummalla, inkiväärillä, mintulla tai rosmariinilla. Poista kokonaiset mausteet ennen tölkittämistä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(104 arviota)
- yli 60 min3,9(180 arviota)
- 30 - 60 min3,8(89 arviota)
- 30 - 60 min3,9(34 arviota)
- 30 - 60 min3,7(105 arviota)
- 30 - 60 min3,6(14 arviota)
- yli 60 min4,1(16 arviota)
- 30 - 60 min4,1(73 arviota)
Arvostele resepti
- Esmeralda14 päivää sittenSama kombo toimii mustikka-vadelma-mansikka-akselilla. Ite laitan sokeria vähemmän, koska olen tottunut hiukan maltillisempaan määrään.
- Tuulantei1 kuukausi sittenErittäin hyvää ja helposti tehtävää hilloa.
- lau2 kuukautta sittentosi hyvää
- Anneli3 vuotta sittenMansikkahillo superhyvää
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHillo"mestari", hillo kannattaa jäähdyttää kattilassa siihen asti, että marjat eivät nouse enää pintaan.
- Hillo"mestari"5 vuotta sittenVoiko hillo jäähtyä purkeissaan, huoneenlämmössä ennen jääkaappia?