MansikkahilloTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mansikkahillo

  • Annosmäärä1 annos
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Hilloamalla maukkaita mansikoita, saat säilöttyä kesänmakuja talvenvaralle. Itse tehty mansikkahillo kruunaa lettu- tai jäätelökestit. Niin helppoa ja herkullista!
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

1 annos
1 kg (2 l)
 
mansikoita
tai
1/2 dl
 
vettä
tai
1/2 kg (n. 6 dl)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
664 kJ / 157 kcal
Rasva
0,2 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
36,9 g
josta sokereita
36,5 g
Proteiini
0,3 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kaada peratut mansikat ja vesi kattilaan.

Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri vähitellen, varovasti sekoittaen.

Kun seos alkaa kiehua, vähennä lämpöä.

Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, välillä varovasti sekoittaen. Kuori vaahto pinnalta lusikalla tai reikäkauhalla.

Jäähdytä noin 30 minuuttia. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana, kunnes rakenne alkaa kiinteytyä eivätkä marjat enää nouse pintaan. Jos purkitat hillon liian kuumana marjat nousevat pintaan. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.

Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä. Hilloa tulee noin 1,2 litraa.

Vinkki! Mausta hillo sitruunankuorisuikaleilla, halkaistulla vaniljatangolla, tähtianiksella, kardemummalla, inkiväärillä, mintulla tai rosmariinilla. Poista kokonaiset mausteet ennen tölkittämistä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • K-Menu mansikka 1kg Espanja 1lk
    Hinta 8,49/kpl
    8,49/kg
  • Dansukker Hillosokeri 1kg
    Hinta 2,75/kpl
    2,75/kg
  • Pirkka mansikka 400g 1lk
    Hinta 3,49/kpl
    8,73/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (82 arviota)

  • Esmeralda
    8 kuukautta sitten
    Sama kombo toimii mustikka-vadelma-mansikka-akselilla. Ite laitan sokeria vähemmän, koska olen tottunut hiukan maltillisempaan määrään.
  • Tuulantei
    9 kuukautta sitten
    Erittäin hyvää ja helposti tehtävää hilloa.
  • lau
    10 kuukautta sitten
    tosi hyvää
  • Anneli
    3 vuotta sitten
    Mansikkahillo superhyvää
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Hillo"mestari", hillo kannattaa jäähdyttää kattilassa siihen asti, että marjat eivät nouse enää pintaan.
  • Hillo"mestari"
    5 vuotta sitten
    Voiko hillo jäähtyä purkeissaan, huoneenlämmössä ennen jääkaappia?