Mansikkahillo
- Annosmäärä1 annos
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Hilloamalla maukkaita mansikoita, saat säilöttyä kesänmakuja talvenvaralle. Itse tehty mansikkahillo kruunaa lettu- tai jäätelökestit. Niin helppoa ja herkullista!
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ravintosisältö
Energia | 664 kJ / 157 kcal |
Rasva | 0,2 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 36,9 g |
josta sokereita | 36,5 g |
Proteiini | 0,3 g |
Suola | 0 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kaada peratut mansikat ja vesi kattilaan.
Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri vähitellen, varovasti sekoittaen.
Kun seos alkaa kiehua, vähennä lämpöä.
Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, välillä varovasti sekoittaen. Kuori vaahto pinnalta lusikalla tai reikäkauhalla.
Jäähdytä noin 30 minuuttia. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana, kunnes rakenne alkaa kiinteytyä eivätkä marjat enää nouse pintaan. Jos purkitat hillon liian kuumana marjat nousevat pintaan. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä. Hilloa tulee noin 1,2 litraa.
Vinkki! Mausta hillo sitruunankuorisuikaleilla, halkaistulla vaniljatangolla, tähtianiksella, kardemummalla, inkiväärillä, mintulla tai rosmariinilla. Poista kokonaiset mausteet ennen tölkittämistä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,4(27 arviota)
- yli 60 min3,9(125 arviota)
- yli 60 min3,9(223 arviota)
- 30 - 60 min3,7(95 arviota)
- yli 60 min3,8(114 arviota)
- yli 60 min3,9(159 arviota)
- 30 - 60 min3,9(44 arviota)
- yli 60 min4,2(17 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (83 arviota)
- Esmeralda1 vuosi sittenSama kombo toimii mustikka-vadelma-mansikka-akselilla. Ite laitan sokeria vähemmän, koska olen tottunut hiukan maltillisempaan määrään.
- Tuulantei1 vuosi sittenErittäin hyvää ja helposti tehtävää hilloa.
- lau1 vuosi sittentosi hyvää
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHillo"mestari", hillo kannattaa jäähdyttää kattilassa siihen asti, että marjat eivät nouse enää pintaan.
- Hillo"mestari"6 vuotta sittenVoiko hillo jäähtyä purkeissaan, huoneenlämmössä ennen jääkaappia?