• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mansikkahillo

Itse tehty mansikkahillo kruunaa lettu- tai jäätelökestit.
Mansikkahillo
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 159 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1kg(2 l)mansikoita
    • 1/2dlvettä
    • 1/2kg(n. 6 dl)hillosokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kaada peratut mansikat ja vesi kattilaan.
  2. Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri vähitellen, varovasti sekoittaen.
  3. Kun seos alkaa kiehua, vähennä lämpöä.
  4. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, välillä varovasti sekoittaen. Kuori vaahto pinnalta lusikalla tai reikäkauhalla.
  5. Jäähdytä noin 30 minuuttia. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana, kunnes rakenne alkaa kiinteytyä eivätkä marjat enää nouse pintaan. Jos purkitat hillon liian kuumana marjat nousevat pintaan. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
  6. Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä. Hilloa tulee noin 1,2 litraa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Mausta hillo sitruunankuorisuikaleilla, halkaistulla vaniljatangolla, tähtianiksella, kardemummalla, inkiväärillä, mintulla tai rosmariinilla. Poista kokonaiset mausteet ennen tölkittämistä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 159 kcal664 kJ
  • Proteiinia0,32 g
  • Hiilihydraatteja37,7 g
  • Rasvaa0,13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6