Mustikkahillo
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 kg (2 l) | mustikoita tai |
1/2 dl | vettä tai |
1/2 kg (n. 6 dl) | tai |
Valmistus
Kaada peratut mustikat ja vesi kattilaan.
Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri vähitellen, varovasti sekoittaen. Kun seos alkaa kiehua, vähennä lämpöä.
Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, välillä varovasti sekoittaen. (Kuori vaahto pinnalta lusikalla tai reikäkauhalla.)
Jäähdytä noin 30 minuuttia. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana, kunnes rakenne alkaa kiinteytyä eivätkä marjat enää nouse pintaan. Jos purkitat hillon liian kuumana marjat nousevat pintaan. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä. (Mustikkahilloa tulee noin 1,3 litraa).
Vinkki! Mausta hillo sitruunankuorisuikaleilla, halkaistulla vaniljatangolla tai kardemummalla. Poista kokonaiset mausteet ennen tölkittämistä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(222 arviota)
- yli 60 min4,2(83 arviota)
- yli 60 min3,9(159 arviota)
- alle 15 min3,8(22 arviota)
- 30 - 60 min3,9(44 arviota)
- yli 60 min4,2(17 arviota)
- 30 - 60 min3,7(95 arviota)
- alle 15 min3,4(100 arviota)
Arvostele resepti
- Pasi4 kuukautta sitten2l mustikoita painaa n.1,4kg eikä 1kg ohjeen sokerin määrään olisi hyvä saada tarkennusta painon mukaan.
- Mave1 vuosi sittenResepti hyvä. Voiko säilöä muovipurkkeihin.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenImmuli, hillo säilyy puhtaissa ja tiiviisti suljetuissa lasipurkeissa vähintään useamman kuukauden ajan. Huomioithan kuitenkin, että hilloa kannattaa ottaa purkista vain puhtaalla lusikalla.
- immuli2 vuotta sittenkuinka kauan tämä säilyy?