Mustikkahillo Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustikkahillo

  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Mustikkahillossa tiivistyy kesän maku. Tarjoa esimerkiksi maustamattoman jogurtin tai puuron kanssa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

1 kg (2 l)
 
mustikoita
tai
1/2 dl
 
vettä
tai
1/2 kg (n. 6 dl)
 
tai

Valmistus

yli 60 min

Kaada peratut mustikat ja vesi kattilaan.

Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri vähitellen, varovasti sekoittaen. Kun seos alkaa kiehua, vähennä lämpöä.

Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, välillä varovasti sekoittaen. (Kuori vaahto pinnalta lusikalla tai reikäkauhalla.)

Jäähdytä noin 30 minuuttia. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana, kunnes rakenne alkaa kiinteytyä eivätkä marjat enää nouse pintaan. Jos purkitat hillon liian kuumana marjat nousevat pintaan. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.

Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä. (Mustikkahilloa tulee noin 1,3 litraa).

Vinkki! Mausta hillo sitruunankuorisuikaleilla, halkaistulla vaniljatangolla tai kardemummalla. Poista kokonaiset mausteet ennen tölkittämistä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Hillosokeri 1kg
    Hinta 2,75/kpl
    2,75/kg
  • Dansukker hyytelösokeri multi 370g
    Hinta 2,09/kpl
    5,65/kg
  • Dansukker hillo-marmeladisokeri 330g
    Hinta 1,49/kpl
    4,52/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (108 arviota)

  • Mave
    6 kuukautta sitten
    Resepti hyvä. Voiko säilöä muovipurkkeihin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Immuli, hillo säilyy puhtaissa ja tiiviisti suljetuissa lasipurkeissa vähintään useamman kuukauden ajan. Huomioithan kuitenkin, että hilloa kannattaa ottaa purkista vain puhtaalla lusikalla.
  • immuli
    1 vuosi sitten
    kuinka kauan tämä säilyy?