Hyppää sisältöön
KarviaishilloTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karviaishillo

  • Annosmäärä1 annos
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kirpeästä karviaisesta valmistuu ihanan raikkaan makea hillo. Perushilloreseptiä voit tuunata mausteilla haluamallasi tavalla.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

1 annos
2 l (noin 1 kg)
 
punaisia tai vihreitä karviaisia
tai
1/2 dl
 
vettä
tai
1
 
halkaistu vaniljatanko
tai
500 g
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 011 kJ / 238 kcal
Rasva
0,4 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
54,9 g
josta sokereita
54,9 g
Proteiini
0,9 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Huuhdo karviaiset ja poista kannat.
Mittaa marjat ja vesi kattilaan. Lisää halkaistu vaniljatanko. Kuumenna höyryäväksi ja lisää hillosokeri.
Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 20 minuuttia.
Kuori pinnalle muodostuva vaahto reikäkauhalla pois. Ota kattila liedeltä ja anna hetken jäähtyä. Poista vaniljatanko.
Purkita hillo kuumiin purkkeihin, sulje ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa. Reseptillä tulee noin 1 litra valmista hilloa.
Voit maustaa hillon haluamallasi tavalla. Keittovaiheessa hilloon voi laittaa esimerkiksi 1–2 kanelitankoa, kokonaisia neilikoita (2 tl) tai kardemummaa (1 tl). Vaihtoehtoisesti voit maustaa hillon keittämisen jälkeen esimerkiksi tuoreella raastetulla inkiväärillä (1 rkl), tuoreella rosmariinilla (1 rkl) tai mintulla (1–2 rkl).

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl Bourbon
    Hinta 5,39/kpl
  • Dansukker Hillosokeri 1kg
    Hinta 2,59/kpl
    2,59/kg
  • Dr.Oetker gourmet vaniljatanko 1kpl
    Hinta 3,39/kpl
  • Dansukker Luomu Hillosokeri 500g
    Hinta 2,49/kpl
    4,98/kg
  • Dansukker minihillosokeri 250g
    Hinta 1,35/kpl
    5,40/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (117 arviota)

  • Autoinsinööri
    3 vuotta sitten
    Huuhdon marjat runsaassa vedessä, ja poistan veden pinnalle nousseet roskat. En poista kantoja. Survon marjat keittovaiheessa. Lisään sokerin, Lopuksi ajan sauvasekoittimella koko hillon hiennoksi sameetiksi. Ei kannan kantaa tunnu suussa. Keitän loppuun saakka n, 20min. Olen saanut tuttavilta kysymyksiä, miten tämä on valmistettu, Hillo on kuin sameettia.
  • Karviaispää
    5 vuotta sitten
    Ihmettelijä: sama ongelma. Mutta aina olen keittänyt hilloja paaaljon ohjetta pitempään. En tiedä miksi ei ohjeen aika mulla täsmää.
  • Omavarainen
    5 vuotta sitten
    Kiitos 🤗
  • ihmettelijä
    5 vuotta sitten
    Tein täsmälleen ohjeen mukaan. Lopputulos: Karviaiset pinnalla ja loppuosa nestettä. Hillosta ei tietoakaan; lähinnä mehua kun siivilöi marjat pois.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    hämmentynyt, marjat ja vesi kuumennetaan kattilassa höyryäväksi, jonka jälkeen lisätään sokeri.
  • hämmentynyt
    7 vuotta sitten
    Missä vaiheessa sokeri lisätään?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Satujkl, hygieenisesti valmistettu ja säilötty hillo säilyy jääkaapissa avaamattomana ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia. Hillo kannattaa pakata kuumennettuihin lasipurkkeihin. Avattu tuote säilyy huomattavasti vähemmän aikaa. Tällöin säilyvyyteen vaikuttaa merkittävästi myös tuotteen käsittelyhygienia. Voit toki myös kokeilla pakastaa hillon mutta sitä ei ole K-Koekeittiöllä tehty.
  • Satujkl
    7 vuotta sitten
    Kuinka kauan tämä säilyy hyvänä jääkaapissa? :) Entä voiko pakastaa?