• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
KarviaishilloTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karviaishillo

Kirpeästä karviaisesta valmistuu ihanan raikkaan makea hillo. Perushilloreseptiä voit tuunata mausteilla haluamallasi tavalla.

  • 1 litra
  • 30 - 60 min

Ainekset

1 litra
    • 2l(noin 1 kg)punaisia tai vihreitä karviaisia
    • 1/2dlvettä
    • 1vaniljatanko
    • 500ghillosokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhdo karviaiset ja poista kannat.
  2. Mittaa marjat ja vesi kattilaan. Lisää halkaistu vaniljatanko. Kuumenna höyryäväksi ja lisää hillosokeri.
  3. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 20 minuuttia.
  4. Kuori pinnalle muodostuva vaahto reikäkauhalla pois. Ota kattila liedeltä ja anna hetken jäähtyä. Poista vaniljatanko.
  5. Purkita hillo kuumiin purkkeihin, sulje ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit maustaa hillon haluamallasi tavalla. Keittovaiheessa hilloon voi laittaa esimerkiksi 1-2 kanelitankoa, kokonaisia neilikoita (2 tl) tai kardemummaa (1 tl). Vaihtoehtoisesti voit maustaa hillon keittämisen jälkeen esimerkiksi tuoreella raastetulla inkiväärillä (1 rkl), tuoreella rosmariinilla (1 rkl) tai mintulla (1-2 rkl).

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 24 arvostelua
  • hämmentynyt6.10.2017

    Missä vaiheessa sokeri lisätään?

  • K-Kuluttajapalvelu6.10.2017

    hämmentynyt, marjat ja vesi kuumennetaan kattilassa höyryäväksi, jonka jälkeen lisätään sokeri.

  • Satujkl17.9.2017

    Kuinka kauan tämä säilyy hyvänä jääkaapissa? :) Entä voiko pakastaa?

  • K-Kuluttajapalvelu17.9.2017

    Satujkl, hygieenisesti valmistettu ja säilötty hillo säilyy jääkaapissa avaamattomana ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia. Hillo kannattaa pakata kuumennettuihin lasipurkkeihin. Avattu tuote säilyy huomattavasti vähemmän aikaa. Tällöin säilyvyyteen vaikuttaa merkittävästi myös tuotteen käsittelyhygienia. Voit toki myös kokeilla pakastaa hillon mutta sitä ei ole K-Koekeittiöllä tehty.