Karviaishillo
- Annosmäärä1 annos
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
2 l (noin 1 kg) | punaisia tai vihreitä karviaisia tai |
1/2 dl | vettä tai |
1 | halkaistu vaniljatanko tai |
500 g | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 011 kJ / 238 kcal |
Rasva | 0,4 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 54,9 g |
josta sokereita | 54,9 g |
Proteiini | 0,9 g |
Suola | 0 g |
Valmistus
Huuhdo karviaiset ja poista kannat.
Mittaa marjat ja vesi kattilaan. Lisää halkaistu vaniljatanko. Kuumenna höyryäväksi ja lisää hillosokeri.
Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 20 minuuttia.
Kuori pinnalle muodostuva vaahto reikäkauhalla pois. Ota kattila liedeltä ja anna hetken jäähtyä. Poista vaniljatanko.
Purkita hillo kuumiin purkkeihin, sulje ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa. Reseptillä tulee noin 1 litra valmista hilloa.
Voit maustaa hillon haluamallasi tavalla. Keittovaiheessa hilloon voi laittaa esimerkiksi 1–2 kanelitankoa, kokonaisia neilikoita (2 tl) tai kardemummaa (1 tl). Vaihtoehtoisesti voit maustaa hillon keittämisen jälkeen esimerkiksi tuoreella raastetulla inkiväärillä (1 rkl), tuoreella rosmariinilla (1 rkl) tai mintulla (1–2 rkl).
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(16 arviota)
- yli 60 min4,1(80 arviota)
- 30 - 60 min3,9(34 arviota)
- yli 60 min3,9(181 arviota)
- yli 60 min3,9(104 arviota)
- 30 - 60 min3,8(89 arviota)
- 30 - 60 min3,6(14 arviota)
- yli 60 min3,9(72 arviota)
Arvostele resepti
- mehukkaita marjoja20 päivää sitten2 l karviaisia ja 500 g sokeria, tulee kyllä enemmän kuin ohjeessa sanotut 1 l valmista hilloa! Ainakin minulla tuli . 🙃
- Autoinsinööri2 vuotta sittenHuuhdon marjat runsaassa vedessä, ja poistan veden pinnalle nousseet roskat. En poista kantoja. Survon marjat keittovaiheessa. Lisään sokerin, Lopuksi ajan sauvasekoittimella koko hillon hiennoksi sameetiksi. Ei kannan kantaa tunnu suussa. Keitän loppuun saakka n, 20min. Olen saanut tuttavilta kysymyksiä, miten tämä on valmistettu, Hillo on kuin sameettia.
- Karviaispää4 vuotta sittenIhmettelijä: sama ongelma. Mutta aina olen keittänyt hilloja paaaljon ohjetta pitempään. En tiedä miksi ei ohjeen aika mulla täsmää.
- Omavarainen4 vuotta sittenKiitos 🤗
- ihmettelijä4 vuotta sittenTein täsmälleen ohjeen mukaan. Lopputulos: Karviaiset pinnalla ja loppuosa nestettä. Hillosta ei tietoakaan; lähinnä mehua kun siivilöi marjat pois.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenhämmentynyt, marjat ja vesi kuumennetaan kattilassa höyryäväksi, jonka jälkeen lisätään sokeri.
- hämmentynyt5 vuotta sittenMissä vaiheessa sokeri lisätään?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenSatujkl, hygieenisesti valmistettu ja säilötty hillo säilyy jääkaapissa avaamattomana ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia. Hillo kannattaa pakata kuumennettuihin lasipurkkeihin. Avattu tuote säilyy huomattavasti vähemmän aikaa. Tällöin säilyvyyteen vaikuttaa merkittävästi myös tuotteen käsittelyhygienia. Voit toki myös kokeilla pakastaa hillon mutta sitä ei ole K-Koekeittiöllä tehty.
- Satujkl6 vuotta sittenKuinka kauan tämä säilyy hyvänä jääkaapissa? :) Entä voiko pakastaa?