Karviaishillo
Kirpeästä karviaisesta valmistuu ihanan raikkaan makea hillo. Perushilloreseptiä voit tuunata mausteilla haluamallasi tavalla.
1 litra30 - 60 min
Ainekset
1 litra
- 2l(noin 1 kg)punaisia tai vihreitä karviaisia
- 1/2dlvettä
- 1halkaistu vaniljatanko
- 500ghillosokeria
Valmistus
30 - 60 min- Huuhdo karviaiset ja poista kannat.
- Mittaa marjat ja vesi kattilaan. Lisää halkaistu vaniljatanko. Kuumenna höyryäväksi ja lisää hillosokeri.
- Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 20 minuuttia.
- Kuori pinnalle muodostuva vaahto reikäkauhalla pois. Ota kattila liedeltä ja anna hetken jäähtyä. Poista vaniljatanko.
- Purkita hillo kuumiin purkkeihin, sulje ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit maustaa hillon haluamallasi tavalla. Keittovaiheessa hilloon voi laittaa esimerkiksi 1-2 kanelitankoa, kokonaisia neilikoita (2 tl) tai kardemummaa (1 tl). Vaihtoehtoisesti voit maustaa hillon keittämisen jälkeen esimerkiksi tuoreella raastetulla inkiväärillä (1 rkl), tuoreella rosmariinilla (1 rkl) tai mintulla (1-2 rkl).Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Meillä on tehty karviaishilloa vuosikymmenet. Ensinnä, puoliraa'at marjat ovat parhaita hilloon, niissä on luonnostaan pektiiniä enemmän. En yleensä laita kuin tipan vettä alkuunsa ja annan ensin hautua hyvin miedolla lämmöllä, jotta marjat alkavat hajota omassa liemessään. En käytä reseptin sokerimäärää, paljon vähemmän, koska haluan marjojen maun säilyvän. Jos marjat ovat kovin kypsiä, olen lisännyt Melatiniä, joka sakeuttaa hilloa. Laitan kiehuvana purkkeihin ja kannet nopeasti kiinni, hyvin säilyy tällä menetelmällä. Meidän huushollissa suurinta herkkua on lehtisalaatti karviaishillolla höystettynä. Emme käytä salaattikastikkeita, vaan karviaishilloa salaatin lehdellä ja kas - miten hyvältä maistuvaa, vie kielen mennessään (äitivainaani keksintö).
Ihmettelijä: sama ongelma. Mutta aina olen keittänyt hilloja paaaljon ohjetta pitempään. En tiedä miksi ei ohjeen aika mulla täsmää.
Kiitos 🤗
Tein täsmälleen ohjeen mukaan. Lopputulos: Karviaiset pinnalla ja loppuosa nestettä. Hillosta ei tietoakaan; lähinnä mehua kun siivilöi marjat pois.
hämmentynyt, marjat ja vesi kuumennetaan kattilassa höyryäväksi, jonka jälkeen lisätään sokeri.
Satujkl, hygieenisesti valmistettu ja säilötty hillo säilyy jääkaapissa avaamattomana ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia. Hillo kannattaa pakata kuumennettuihin lasipurkkeihin. Avattu tuote säilyy huomattavasti vähemmän aikaa. Tällöin säilyvyyteen vaikuttaa merkittävästi myös tuotteen käsittelyhygienia. Voit toki myös kokeilla pakastaa hillon mutta sitä ei ole K-Koekeittiöllä tehty.
Kuinka kauan tämä säilyy hyvänä jääkaapissa? :) Entä voiko pakastaa?