Vastuullisuus

Vastuullisuus

Tee vastuullisia valintoja arjessa. Kesko on maailman vastuullisin ruokakauppa, joka tekee vastuullisten valintojen tekemisestä kaupassa helppoa.

Miten elää vastuullista arkea? Arjen vastuullisuutta ovat esimerkiksi hävikin vähentäminen, itsestä ja läheisistä huolen pitäminen, kestokassin valinta muovipussin sijaan ja säännölliset kasvisruokapäivät. Kesko kantaa toiminnallaan kortensa kekoon, jotta sinun olisi helpompi tehdä vastuullisia valintoja K-ruokakaupoissa.

K‑Citymarket Iso Omena
Tänään7 - 22
Huomenna ti 9.8.7 - 22
ke 10.8.7 - 22
to 11.8.7 - 22
pe 12.8.7 - 22
la 13.8.7 - 22
su 14.8.10 - 22

26 vinkkiä ruokahävikin hallintaan

Kodin ruokahävikkiä voi hallita monin eri tavoin. Avainasemassa ovat suunnitelmallisuus, tähteeksi jääneiden ruokien kekseliäs käyttö ja pysyminen perillä siitä, mitä jääkaapin perukoilta löytyy. Oletko tullut miettineeksi, että myös viemäriin kaadettu kahvi lasketaan ruokahävikiksi?

Lue artikkeli ›
Tilaamalla ruoat verkkokaupasta, vältät kaupassa syntyvät mieliteot ja heräteostokset. Hävikki vähenee kuin itsestään, kun suunnittelet ostoksesi etukäteen ja lisäksi säästät myös ruokakaupassa kuluvan ajan.
Ostoksille verkkokauppaan ›

Ruokatrendit 2019: Tiedostava kuluttaminen

Yksi vuoden 2019 vahvoista ruokatrendeistä on tiedostava kuluttaminen. Tutkimustulosten mukaan lähes puolet suomalaisista aikoo valita tänä vuonna entistä useammin lähiruokaa ostoskoriinsa. Muovituotteita suomalaiset taas pyrkivät vähentämään ostoksillaan.

Lue lisää  ›

Tuottajalle kiitos

Tuottajalle kiitos -tuotteet ovat yksi monista keinoista, joilla K-ryhmä tukee suomalaista maataloutta. Tukiraha päätyy täysimääräisesti tuottajille eri tavoilla tuotteesta riippuen. Tiesitkö, että yli 80 prosenttia K-ruokakauppojen ruokatuotteista on kotimaisia?

Lue artikkeli ›
Joskus on hyvä kerrata, miten arjen yleisimmät jätteet kierrätetään. Kerää tärpit talteen esimerkiksi muovin, lasin ja metallin kierrättämiseen.
Lue lisää kierrätyksestä ›

Fiksummin muovia

Muovijäte aiheuttaa merkittäviä ongelmia päätyessään vesistöihin ja muualle luontoon. Muovin käytön välttämisellä, vähentämisellä sekä muovin kierrättämisellä voidaan vaikuttaa sen ympäristökuormaan merkittävästi.

Lue lisää muovin vähentämisestä ›