Aamiaistrifle tyrnistäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Aamiaistrifle tyrnistä

Aamiaistriflet ovat terveellinen ja kaunis aamun aloitus. Trifleistä löytyy kirpeää tyrniä, pehmeää chiavanukasta ja raikasta jogurttia. Noin 2,50€/annos.

  • 2 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

2 annosta

Chiavanukas

Tyrnismoothie

    • 100gPirkka tyrnimarjoja (pakaste)
    • 1(170 g)banaani
    • 3/4dlkaurahiutaleita
    • 1rkljuoksevaa hunajaa

Jogurttikerros

Koristeluun

    • 50-100gPirkka tyrnimarjoja (pakaste)
    • 1/2dlPirkka cashewpähkinöitä

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita chiansiemenet, kookosmaito ja hunaja keskenään pienessä kulhossa. Nosta seos peitettynä jääkaappiin turpoamaan vähintään tunniksi tai seuraavaan päivään.
  2. Soseuta tyrnit, banaani, kaurahiutaleet ja hunaja sileäksi smoothieksi.
  3. Sekoita inkivääri jogurtin joukkoon.
  4. Tee chiavanukkaasta, tyrnismoothiesta, jogurtista ja kokonaisista tyrnimarjoista kerroksia korkeisiin laseihin. Koristele annosten pinta tyrnimarjoilla ja rouhituilla cashewpähkinöillä.

Tiesitkö että...

Voit makeuttaa trifflejä halutessasi enemmän valuttamalla juoksevaa hunajaa kerroksien väliin kootessasi annoksia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 29 arvostelua
  • Ei noroa, kiitos5.1.2019

    Voiko Pirkka-tyrnimarjat siis käyttää kuumentamatta huolimatta Eviran suosituksesta ulkomaisten pakastemarjojen käsittelyyn?

  • K-Kuluttajapalvelu5.1.2019

    Evira suosittaa ulkomaisten pakastemarjojen kuumentamista, koska pakastevadelmien epäillään aiheuttaneen norovirusepidemioita. Pirkka-sarjan tyrnit tulevat tiloilta, joilla on Laatutarha -sertifikaatti. Sertifikaatin ohjeiden mukaisesti noudatetaan ohjeistusta hygieenisistä työtavoista ja kasteluveden laatua valvotaan jatkuvasti tauteja aiheuttavien bakteerien ja virusten torjumiseksi. Myös marjoja käsittelevissä ja pakkaavissa tuotantolaitoksissa on käytössä kattava omavalvontaohjelma, jossa erilaisia mikrobiologisia, kemiallisia ja fysikaalisia riskejä mitataan ja arvioidaan. Pirkka tyrnit voi käyttää sellaisenaan tai halutessaan kuumentaa.