Aamiaistrifle tyrnistä
Aamiaistriflet ovat terveellinen ja kaunis aamun aloitus. Trifleistä löytyy kirpeää tyrniä, pehmeää chiavanukasta ja raikasta jogurttia. Noin 2,50€/annos.
- 2 annosta
- alle 30 min
Ainekset
2 annosta
Chiavanukas
- 2 1/2rklPirkka Luomu chiansiemeniä
- 1rkljuoksevaa hunajaa
Tyrnismoothie
- 100gPirkka tyrnimarjoja (pakaste)
- 1(170 g)banaani
- 3/4dlkaurahiutaleita
- 1rkljuoksevaa hunajaa
Jogurttikerros
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1/2tlinkivääriä jauhettuna
Koristeluun
- 50-100gPirkka tyrnimarjoja (pakaste)
Valmistus
alle 30 min- Sekoita chiansiemenet, kookosmaito ja hunaja keskenään pienessä kulhossa. Nosta seos peitettynä jääkaappiin turpoamaan vähintään tunniksi tai seuraavaan päivään.
- Soseuta tyrnit, banaani, kaurahiutaleet ja hunaja sileäksi smoothieksi.
- Sekoita inkivääri jogurtin joukkoon.
- Tee chiavanukkaasta, tyrnismoothiesta, jogurtista ja kokonaisista tyrnimarjoista kerroksia korkeisiin laseihin. Koristele annosten pinta tyrnimarjoilla ja rouhituilla cashewpähkinöillä.
Tiesitkö että...
Voit makeuttaa trifflejä halutessasi enemmän valuttamalla juoksevaa hunajaa kerroksien väliin kootessasi annoksia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tosi hyvä, tehdään kyllä toistekin mutta ei tarvitse meidän makuun ainakaan yhtään enempää makeutta eli ensi kerralla jätän hunajat pois!
Voiko Pirkka-tyrnimarjat siis käyttää kuumentamatta huolimatta Eviran suosituksesta ulkomaisten pakastemarjojen käsittelyyn?
Evira suosittaa ulkomaisten pakastemarjojen kuumentamista, koska pakastevadelmien epäillään aiheuttaneen norovirusepidemioita. Pirkka-sarjan tyrnit tulevat tiloilta, joilla on Laatutarha -sertifikaatti. Sertifikaatin ohjeiden mukaisesti noudatetaan ohjeistusta hygieenisistä työtavoista ja kasteluveden laatua valvotaan jatkuvasti tauteja aiheuttavien bakteerien ja virusten torjumiseksi. Myös marjoja käsittelevissä ja pakkaavissa tuotantolaitoksissa on käytössä kattava omavalvontaohjelma, jossa erilaisia mikrobiologisia, kemiallisia ja fysikaalisia riskejä mitataan ja arvioidaan. Pirkka tyrnit voi käyttää sellaisenaan tai halutessaan kuumentaa.