• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ananaskakku

Gluteenittomassa ananaskakussa maistuvat jouluiset mausteet.
Ananaskakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

20 annosta

Vuokaan

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele kakkuvuoka (n. 1l) margariinilla ja leivitä mantelirouheella.
  2. Paloittele hyvin valutetut ananaspalat 2-3 osaan. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen, välillä voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kaneli ja kardemumma. Sekoita jauhoseos ja ananaspalat varovasti taikinaan. Levitä taikina vuokaan vedellä kostutettua lusikkaa apuna käyttäen.
  3. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Säilytä viileässä folioon käärittynä.

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 116 kcal482 kJ
  • Proteiinia1,4 g
  • Hiilihydraatteja13,1 g
  • Rasvaa6,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille13