Gluteeniton piparkakkutaikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton piparkakkutaikina

Gluteeniton piparitaikina on ihan yhtä helppo valmistaa kuin tavallinenkin piparkakkutaikina. Gluteenittomat piparit maistuvat kaikille. Noin 0,05€/kpl

  • n. 75 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

n. 75 kpl

Lisäksi

    • Dr. Oetker punaista sokerikuorrutetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos.
  2. Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli kelmussa tai kulhossa. (Taikina jää kovettuessaan kulhon pohjalle, joten valitse kulho, josta saat helposti kaavittua taikinaa).
  3. Nosta taikina huoneenlämpöön. Kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi tattarijauhojen avulla. Ota siitä muoteilla erilaisia pipareita.
  4. Paista pieniä ja keskikokoisia pipareita 200 asteessa noin 6 minuuttia. (Paista isoja pipareita hieman pidempään 175 asteessa). Paista samankokoiset piparit samalla pellillä. Taikinasta tulee noin 75 tavallista piparkakkua.
  5. Koristele valmiit piparit halutessasi tomusokerikuorrutuksella.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 96 arvostelua
  • Samppa Eilen

    Löysin vain yhden desin tattarijauhoa kaapista joten laitoin sen ja loput tuota gluteenitonta jauhoseosta. Maun puolesta tuli hyvä. Taikina oli aika hankala kaulita mutta tarpeeksi jauhoja niin sekin onnistui. Jäi paistaessa jotenkin ontoiksi ja kohosivat liikaa omaan makuun, liian turpeita koristeltavaksi. Ensi kerralla kokeilen ehkä vähemmällä ruokasoodalla. Kaikenkaikkiaan ihan kelpo resepti.

  • Kipinä3.12.2018

    Miksi pitää sotkea mukaan tattarijauhoa? Varmasti maistuu läpi ja pilaa piparit. Eikö gluteenitonta vehnäjauhoa voi käyttää koko jauhomäärän edestä?

  • Epätoivoinen 28.11.2018

    Voiko gluteiinittoman jauhoseoksen korvata esim riisi- tai mantelijauholla

  • K-Kuluttajapalvelu28.11.2018

    Epätoivoinen, valitettavasti gluteeniton piparkakkutaikina on testattu K-koekeittiöllä vain tämän reseptin raaka-aineilla. Halutessasi voit kokeilla vaihtaa jauhoseoksen tilalle riisijauhoa tai tehdä taikinan pelkillä tattarijauhoilla. Mantelijauhoilla piparkakkujen rakenne todennäköisesti ei ole kovin onnistunut.

  • Piparimuruja28.11.2018

    Hei, Pysyyköhän tämä taikina kasassa? Usein gluteenittomat taikinat hajoaa helposti.

  • K-Kuluttajapalvelu28.11.2018

    Piparimuruja, tällä reseptillä taikinan on tarkoitus olla helposti leivottavaa. Taikinan kannattaa kuitenkin antaa kovettua kunnolla yön yli ennen leipomista.

  • Annika25.11.2018

    Paljonko tattarijauhoja laitetaan taikinaan ja paljonko säästetään kaulimiseen?

  • K-Kuluttajapalvelu25.11.2018

    Annika, taikinaan laitetaan reseptiin merkitty 2 dl tattarijauhoja. Tämän lisäksi tattarijauhoja käytetään kaulimisen apuna. Kaulintaan tarvittavaa jauhomäärää ei ole valitettavasti mitattu.

  • Mari17.12.2017

    Taikinasta tulee n. 40 piparia ei 75.