• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Gluteeniton piparkakkutaikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton piparkakkutaikina

Gluteeniton piparitaikina on ihan yhtä helppo valmistaa kuin tavallinenkin piparkakkutaikina. Gluteenittomat piparit maistuvat kaikille. Noin 0,05€/kpl

  • n. 75 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

n. 75 kpl

Lisäksi

    • Dr. Oetker punaista sokerikuorrutetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos.
  2. Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli kelmussa tai kulhossa. (Taikina jää kovettuessaan kulhon pohjalle, joten valitse kulho, josta saat helposti kaavittua taikinaa).
  3. Nosta taikina huoneenlämpöön. Kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi tattarijauhojen avulla. Ota siitä muoteilla erilaisia pipareita.
  4. Paista pieniä ja keskikokoisia pipareita 200 asteessa noin 6 minuuttia. (Paista isoja pipareita hieman pidempään 175 asteessa). Paista samankokoiset piparit samalla pellillä. Taikinasta tulee noin 75 tavallista piparkakkua.
  5. Koristele valmiit piparit halutessasi tomusokerikuorrutuksella.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 66 arvostelua