Gluteeniton piparkakkutaikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton piparkakkutaikina

  • Annosmäärän. 75 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Gluteeniton piparitaikina on ihan yhtä helppo valmistaa kuin tavallinenkin piparkakkutaikina. Gluteenittomat piparit maistuvat kaikille.
  • Gluteeniton

Ainekset

n. 75 kpl
125 g
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
3/4 dl
 
siirappia
tai
1 1/2 tl
 
tai
1 tl
 
inkivääriä
tai
1 tl
 
jauhettua pomeranssinkuorta
tai
1 tl
 
jauhettua kardemummaa
tai
1/2 tl
 
jauhettua neilikkaa
tai
1
 
kananmuna
tai
3 dl
 
tai
2 dl
 
tattarijauhoja
tai
1 tl
 
soodaa
tai

Lisäksi

 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 623 kJ / 389 kcal
Rasva
15,6 g
josta tyydyttynyttä
10 g
Hiilihydraatit
56,3 g
josta sokereita
24,5 g
Proteiini
3,9 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos.

Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli kelmussa tai kulhossa. (Taikina jää kovettuessaan kulhon pohjalle, joten valitse kulho, josta saat helposti kaavittua taikinaa).

Nosta taikina huoneenlämpöön. Kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi tattarijauhojen avulla. Ota siitä muoteilla erilaisia pipareita.

Paista pieniä ja keskikokoisia pipareita 200 asteessa noin 6 minuuttia. (Paista isoja pipareita hieman pidempään 175 asteessa). Paista samankokoiset piparit samalla pellillä. Taikinasta tulee noin 75 tavallista piparkakkua.

Koristele valmiit piparit halutessasi tomusokerikuorrutuksella.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
    Hinta 3,35/kpl
    9,57/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Hinta 0,69/kpl
    46,00/kg
  • Meira Pomeranssink 25g jauh ps maus
    Hinta 1,19/kpl
    47,60/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
  • Pirkka neilikka 25g jauhettu
    Hinta 1,45/kpl
    58,00/kg
  • Sunnuntai gluteeniton jauhoseos 1 kg
    Hinta 5,79/kpl
    5,79/kg
  • Pirkka ruokasooda 120g
    Hinta 0,89/kpl
    7,42/kg
  • Dr. Oetker Sokerikuorrute Vaaleanpunainen 125g
    Hinta 2,39/kpl
    19,12/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,69/kpl
    3,59/kg
  • Pirkka Luomu kaneli 37g
    Hinta 1,99/kpl
    53,78/kg
  • Santa Maria kaneli 40g jauhettu
    Hinta 2,35/kpl
    58,75/kg
  • Inkivääri luomu
    Hinta n. 1,64/kpl
    10,95/kg
  • Santa Maria Pomeranssinkuori jauhettu, pussi 20g
    Hinta 0,99/kpl
    49,50/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Hinta 1,19/kpl
    148,75/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Hinta 0,99/kpl
    123,75/kg
  • Santa Maria Neilikka jauhettu, pussi 20g
    Hinta 2,09/kpl
    104,50/kg
  • Meira Neilikka 30g jauh pussi maust
    Hinta 1,85/kpl
    61,67/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kg
    Hinta 4,99/kpl
    4,99/kg
  • Viljatuote tef jauho 400g gluteeniton
    Hinta 3,99/kpl
    9,98/kg
  • Myllyn Paras Tattarijauho 1 kg
    Hinta 5,39/kpl
    5,39/kg
  • Virtasalmen Viljatuote gluteeniton tattarilese 250g
    Hinta 2,99/kpl
    11,96/kg
  • Sallinen Sooda 900g puhdistettu
    Hinta 4,49/kpl
    4,99/kg
  • Meira ruokasooda 125g tölkki
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,6 (223 arviota)

  • HannaLin
    1 vuosi sitten
    Tein tämän ohjeen mukaan, mutta käytin jauhoseoksen tilalla Pirkka suomalainen gluteeniton kaurajauhoa. Mausteita laitoin kaikkia 1,5x määrän reseptiin verrattuna, kun tykkään oikein mausteisista pipareista. Onnistui todella hyvin! Taikina oli pehmeän oloista, mutta helppo leipoa. Tattari ei maistu läpi, vaikka käytin sitä kaulimisen apunakin reilusti. Sain 102 kpl pieniä sydän- ja tähtipipareita. Kiitos hyvästä ohjeesta!
  • Ravintoarvot saa mistä?
    1 vuosi sitten
    Ravintoarvot? Ruokavalion takia olis hyödyllinen lisätietoa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Ravintoarvot saa mistä, valitettavasti ravintosisältöjä ei ole tällä hetkellä saatavilla. Välitämme palautteesi reseptien tekijöille.
  • 90 kesäinen
    5 vuotta sitten
    miten saakakut rapeiksi (edellliian kovia 5 min paistettu
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Liudmila, valitettavasti emme ole testanneet onnistuuko piparkakkutalo tällä reseptillä.
  • Liudmila
    5 vuotta sitten
    Moi! Käykö tämä resepti etta onnistuu piparitalo? Kiitos!
  • Mummeli
    5 vuotta sitten
    Kiitos aivan ihanasta gluteenittomasta piparitaikinaohjeesta, tuli mureita ja maukkaita. Varmaan täytyy tehdä vielä ainakin yksi satsi.
  • Samppa
    5 vuotta sitten
    Löysin vain yhden desin tattarijauhoa kaapista joten laitoin sen ja loput tuota gluteenitonta jauhoseosta. Maun puolesta tuli hyvä. Taikina oli aika hankala kaulita mutta tarpeeksi jauhoja niin sekin onnistui. Jäi paistaessa jotenkin ontoiksi ja kohosivat liikaa omaan makuun, liian turpeita koristeltavaksi. Ensi kerralla kokeilen ehkä vähemmällä ruokasoodalla. Kaikenkaikkiaan ihan kelpo resepti.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Kipinä, reseptiä ei ole testattu pelkällä gluteenittomalla jauhoseoksessa. Voit toki kokeilla valmistaa taikinan ilman tattarijauhoja. Gluteeniton jauhoseos on tattarijauhoja hienompaa, joten oikeaa jauhojen määrää on vaikea arvioida.
  • Kipinä
    5 vuotta sitten
    Miksi pitää sotkea mukaan tattarijauhoa? Varmasti maistuu läpi ja pilaa piparit. Eikö gluteenitonta vehnäjauhoa voi käyttää koko jauhomäärän edestä?
  • Epätoivoinen
    5 vuotta sitten
    Voiko gluteiinittoman jauhoseoksen korvata esim riisi- tai mantelijauholla
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Epätoivoinen, valitettavasti gluteeniton piparkakkutaikina on testattu K-koekeittiöllä vain tämän reseptin raaka-aineilla. Halutessasi voit kokeilla vaihtaa jauhoseoksen tilalle riisijauhoa tai tehdä taikinan pelkillä tattarijauhoilla. Mantelijauhoilla piparkakkujen rakenne todennäköisesti ei ole kovin onnistunut.
  • Piparimuruja
    5 vuotta sitten
    Hei, Pysyyköhän tämä taikina kasassa? Usein gluteenittomat taikinat hajoaa helposti.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Piparimuruja, tällä reseptillä taikinan on tarkoitus olla helposti leivottavaa. Taikinan kannattaa kuitenkin antaa kovettua kunnolla yön yli ennen leipomista.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Annika, taikinaan laitetaan reseptiin merkitty 2 dl tattarijauhoja. Tämän lisäksi tattarijauhoja käytetään kaulimisen apuna. Kaulintaan tarvittavaa jauhomäärää ei ole valitettavasti mitattu.
  • Annika
    5 vuotta sitten
    Paljonko tattarijauhoja laitetaan taikinaan ja paljonko säästetään kaulimiseen?
  • Mari
    6 vuotta sitten
    Taikinasta tulee n. 40 piparia ei 75.