• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaa-rusinatorttu

Suklaa-rusinatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

16 palaa
    • 2kananmunaa
    • 2dlsokeria
    • 150glaktoositonta leivontamargariinia
    • 1 1/2dlPirkka appelsiinitäysmehua
    • 1/2dlPirkka appelsiinimarmeladia
    • 5dlPirkka gluteenitonta jauhoseosta
    • 3rklPirkka kaakaojauhetta (tummaa)
    • 2tlleivinjauhetta
    • 2tlvanilliinisokeria

Kostutus

    • 1dlPirkka appelsiinitäysmehua

Kuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää vaahtoon sulatettu rasva, mehu ja marmeladi. Sekoita keskenään jauhoseos, kaakao, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina voideltuun torttuvuokaan (Ø 30 cm). Kypsennä torttu alimmalla tasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  2. Kostuta torttu appelsiinimehulla ja anna jäähtyä.
  3. Kaada kerma pieneen kattilaan ja paloittele suklaa joukkoon. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Voit siirtää kattilan välillä pois levyltä.
  4. Kaada suurin osa kuorrutuksesta täysin jäähtyneen tortun pinnalle. Ripottele rusinat ja mantelit päälle. Valuta loppu kuorrutus rusinoiden ja manteleiden pinnalle.

Ravintosisältö perannos 75g100 g

  • 320 kcal1 340 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja40 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille