• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Joulun nimipiparit

Joulun nimipiparit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 380 kcal / 100 g

Ainekset

    • 125gPirkka leivontamargariinia
    • 1dlsokeria
    • 3/4dlsiirappia
    • 1 1/2tlkanelia
    • 1tlinkivääriä
    • 1tljauhettua pomeranssin kuorta
    • 1tljauhettua kardemummaa
    • 1/2tljauhettua neilikkaa
    • 1kananmuna
    • 4-4 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlsoodaa

Tomusokerikuorrutus

    • 1valkuainen
    • 4dl(225 g)tomusokeria
    • pari tippaasitruunanmehua

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos. Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita taikina tasaiseksi. (Vältä turhaa sekoittamista, jotta pipareista tulee rapeita.) Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
  2. Kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota siitä muoteilla erilaisia pipareita. Nimipipareita varten leikkaa leivinpaperista haluamasi kokoinen kuusen muotoinen malli (käytä kuvaa apuna). Leikkaa mallia apuna käyttäen veitsellä taikinasta kuusia.
  3. Paista pipareita 200 asteessa noin 5-8 minuuttia. Paista samankokoiset piparit samalla pellillä.
  4. Tomusokerikuorrutus: Sekoita valkuaisen joukkoon tomusokeri. Lisää sitruunamehua ja sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi. Pursota ohuena nauhana jäähtyneille piparkakuille. Käytä koristeluun halutessasi myös nonparelleja ja koristerakeita.

Ravintosisältö per 100 g

  • 380 kcal1 590 kJ
  • Proteiinia4,36 g
  • Hiilihydraatteja63,6 g
  • Rasvaa11,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6