Hyppää sisältöön
Appelsiini-raejuustosalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Appelsiini-raejuustosalaatti

  • Annosmäärä4–5 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Perinteinen appelsiini-raejuustosalaatti maistuu alkuruokana tai lisäkkeenä. Raikkautta salaattin tuo punasipuli ja raikas kastike.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4–5 annosta
  • 3 appelsiinia
  • 1 punasipuli
  • 1 tlk (200 g) raejuustoa

Kastike

  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl appelsiininmehua
  • 1 tl Pirkka juoksevaa hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl basilikaa

Ravintosisältö

  • Energia
    297 kJ / 71 kcal
  • Rasva
    3,6 g
  • josta tyydyttynyttä
    0,4 g
  • Hiilihydraatit
    6 g
  • josta sokereita
    5,8 g
  • Proteiini
    2,7 g
  • Suola
    0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min
  1. Kuori appelsiinit veitsellä hedelmälihaa myöten. Viipaloi appelsiinit. Kuori ja viipaloi sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
  2. Levitä appelsiini- ja sipuliviipaleet laakealle vadille. Ripottele päälle raejuusto.
  3. Sekoita kastikeainekset keskenään. Kaada kastike salaatin päälle. Salaatti saa vetäytyä hetken jääkaapissa.
  4. Tarjoa alkupalana tai lisäkesalaattina leivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti