Appelsiini-raejuustosalaatti
Perinteinen appelsiini-raejuustosalaatti maistuu alkuruokana tai lisäkkeenä. Raikkautta salaattin tuo punasipuli ja raikas kastike.
4-5 annostaalle 15 min73,4 kcal / 100 g
Ainekset
4-5 annosta
- 1punasipuli
- 1tlk(200 g)raejuustoa
Kastike
- 3rklöljyä
- 1rklomenaviinietikkaa
- 2rklappelsiininmehua
- 1tlPirkka juoksevaa hunajaa
- ripaus suolaa
- ripausmustapippuria
- 1tlbasilikaa
Valmistus
alle 15 min- Kuori appelsiinit veitsellä hedelmälihaa myöten. Viipaloi appelsiinit. Kuori ja viipaloi sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä appelsiini- ja sipuliviipaleet laakealle vadille. Ripottele päälle raejuusto.
- Sekoita kastikeainekset keskenään. Kaada kastike salaatin päälle. Salaatti saa vetäytyä hetken jääkaapissa.
- Tarjoa alkupalana tai lisäkesalaattina leivän kanssa.
Kategoriat
Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 73,4 kcal307 kJ
- Proteiinia 2,87 g
- Hiilihydraatteja6,14 g
- Rasvaa4,05 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi