• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Appelsiini-oliivisalaatti

Appelsiini-oliivisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 15 min
  • 143 kcal / annos (100g)

Ainekset

6 annosta

Kastike

    • 1/2dloliiviöljyä
    • 1/2-3/4dlappelsiineista irronnutta mehua
    • 1tlProvencen yrttisekoitusta
    • 1/2rkljuoksevaa hunajaa

Koristeeksi

    • mintunlehtiä

Valmistus

alle 15 min
  1. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa appelsiinien kuoret terävällä veitsellä. Viipaloi appelsiinit ja ota kantapalat erikseen. Purista kantapaloista mehu ja ota myös viipaleista valuva mehu talteen.
  2. Asettele ohuet viipaleet (5-6 kpl/annos) matalille annoslautasille ja levitä päälle rucolan lehdet. Halkaise oliivit ja jaa lautasille.
  3. Pane sipulirenkaat appelsiiniviipaleiden ja oliivien päälle ja koristele vielä mintunlehdillä.
  4. Sekoita kastikeainekset ja valuta salaatin päälle. Nosta annokset kylmään ennen tarjoilua. Tarjoa alkupalana.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 143 kcal597 kJ
  • Proteiinia0,8 g
  • Hiilihydraatteja6,4 g
  • Rasvaa12,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille