• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Appelsiinikiisseli ja salmiakkivaahto

Appelsiinikiisseli ja salmiakkivaahto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 395 kcal / annos (260g)

Ainekset

6 annosta

Salmiakkivaahto

Valmistus

alle 30 min
  1. Kaada kattilaan appelsiinimehu. Lisää perunajauhot ja sokeri. Sekoita hyvin. Kuumenna koko ajan rauhallisesti sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Kaada kulhoon jäähtymään. Ripottele pinnalle sokeria.
  2. Pese appelsiinit ja kuori isolla veitsellä hedelmälihaan asti. Leikkaa kalvottomiksi lohkoiksi. Puolita lohkot ja lisää kiisseliin.
  3. Kääri makeispussi pyyheliinan sisään ja hakkaa makeiset pieniksi muruiksi lihanuijalla tai vasaralla. Vaahdota kerma ja sekoita makeismursketta vaahdon joukkoon 4 rkl tai maun mukaan. Tarjoa kiisseli kylmänä salmiakkivaahdon kanssa.

Ravintosisältö perannos 260g100 g

  • 395 kcal1 660 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja69 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3
  • marita2.2.2016

    Kolmannen appelsiinin ja kaikki kalvot laitoin sauvasekottimella soseeksi. Sose keittoon ja näin ei mennyt hukkaan mitään.