Riisihiutalepuuro ja ruusunmarjakastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Riisihiutalepuuro ja ruusunmarjakastike

Terveellisestä ruusunmarjasta valmistuu pirteä kastike riisihiutalepuurolle.

Ainekset

4–5 annosta

    Puuro

      • 1lmaitoa
      • 3dlriisihiutaleita
      • (1/2 tlsuolaa)

    Ruusunmarjakastike

      • 3dlomenatäysmehua
      • 2tlk(à 125 g)ruusunmarjaa soseena
      • 2rklperunajauhoja
      • (1 1/2 rklsokeria)

    Valmistus

    alle 30 min
    1. Valmista ensin ruusunmarjakastike jäähtymään. Kaada kattilaan mehu ja ruusunmarjasoseet. Sekoita joukkoon perunajauhot ja halutessasi sokeria. Kuumenna kastiketta koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Pane kattila jäähtymään tiskialtaaseen kylmään veteen.
    2. Kiehauta maito ja sekoita joukkoon puuhaarukalla riisihiutaleet. Keitä noin 3 minuuttia sekoittaen. Siirrä kattila pois levyltä. Riisihiutalepuuro saa hautua kannen alla vielä pari minuuttia. Mausta halutessasi suolalla.

    Kategoriat

    Kommentoi

    Arvosana reseptille