• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Riisihiutalepuuro ja ruusunmarjakastike

Terveellisestä ruusunmarjasta valmistuu pirteä kastike riisihiutalepuurolle.
Riisihiutalepuuro ja ruusunmarjakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • alle 30 min
  • 67,4 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta

Puuro

    • 1lmaitoa
    • 3dlriisihiutaleita
    • (1/2 tlsuolaa)

Ruusunmarjakastike

    • 3dlomenatäysmehua
    • 2tlk(à 125 g)ruusunmarjaa soseena
    • 2rklperunajauhoja
    • (1 1/2 rklsokeria)

Valmistus

alle 30 min
  1. Valmista ensin ruusunmarjakastike jäähtymään. Kaada kattilaan mehu ja ruusunmarjasoseet. Sekoita joukkoon perunajauhot ja halutessasi sokeria. Kuumenna kastiketta koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Pane kattila jäähtymään tiskialtaaseen kylmään veteen.
  2. Kiehauta maito ja sekoita joukkoon puuhaarukalla riisihiutaleet. Keitä noin 3 minuuttia sekoittaen. Siirrä kattila pois levyltä. Riisihiutalepuuro saa hautua kannen alla vielä pari minuuttia. Mausta halutessasi suolalla.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 67,4 kcal282 kJ
  • Proteiinia2,3 g
  • Hiilihydraatteja11,9 g
  • Rasvaa1,02 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille