• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Appelsiinitryffelit

Valmista etukäteen pieniä makeisia viemisiksi.
Appelsiinitryffelit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 60 kpl
  • yli 60 min
  • 121 kcal / annos (20g)

Ainekset

60 kpl
    • 3/4dlvispikermaa
    • 2rklsitruslikööriä, esim. Cointreau
    • 1/2-3/4tlkardemummaa
    • 250gtummaa leivontasuklaata
    • 50gvoita

Koristeeksi

    • n. 150gvalkoista leivontasuklaata
    • hopeakuulia tai suklaaströsseliä

Lisäksi

    • karamellivuokia

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa kerma, sitruslikööri ja kardemumma kattilaan. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 5 minuuttia. Lisää paloiteltu suklaa ja voi. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes suklaa sulaa.
  2. Jaa seos karamellivuokiin. Anna jähmettyä viileässä pari tuntia.
  3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Lusikoi valkosuklaa vuokiin tumman suklaan päälle. Ripottele pinnalle hopeakuulia tai strösseleitä. Anna jähmettyä viileässä muutama tunti. Tryffelit säilyvät viileässä 2-4 viikkoa.

Ravintosisältö perannos 20g100 g

  • 121 kcal507 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille