• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kinuski-suklaaruudut

Kinuski-suklaaruudut eli ns. "miljonäärin leivokset" maistuvat kaikille.
Kinuski-suklaaruudut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 35 kpl
  • 30 - 60 min
  • 417 kcal / 100 g

Ainekset

35 kpl

Pohja

    • 1pkt(400 g)kauramurotaikinaa (Myllyn Paras)

Kuorrutus

    • 3dlvispikermaa
    • 3dlfariinisokeria
    • 1rklvoita

Pinnalle

    • 150gFazer tummaa leivontasuklaata

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kauli sulatettu kauramurotaikina leivinpaperin päällä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi (25 x 35 cm). Nosta levy pellille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  2. Valmista kuorrutus. Sekoita vispikerma ja fariinisokeri paksupohjaisessa kattilassa. Keitä sekoittaen noin 30-40 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Tee karamellikoe tiputtamalla pisara kinuskia kylmään veteen. Kinuski on sopivaa, kun pisara jähmettyy vedessä. Sekoita voi valmiiseen kinuskiin ja levitä se heti jäähtyneen pohjan päälle. Anna kinuskin jähmettyä.
  3. Sulata suklaa mikroaaltouunissa pakkausohjeen mukaan. Levitä sulatettu, kuuma suklaa jähmettyneen kinuskin päälle. Tasoittele suklaa lastalla. Anna suklaakuorrutuksen jähmettyä kylmässä. Leikkaa kinuski-suklaakuorrutettu murotaikinalevy noin 5 x 5 cm:n neliöiksi.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 417 kcal1 750 kJ
  • Proteiinia4,02 g
  • Hiilihydraatteja44,1 g
  • Rasvaa25,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua