• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Fransun kermatoffee

Fransun suussa sulava kermatoffee saa rakennetta pinnalle ripotelluista riisimuroista. Pehmeän ja rapean yhdistelmä on herkullinen.
Fransun kermatoffee
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 32 kpl
  • yli 60 min
  • 376 kcal / 100 g

Ainekset

32 kpl
    • 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
    • 2dlsokeria
    • 1tlvoita
    • riisimuroja
    • koristerakeita

Valmistus

yli 60 min
  1. Valitse toffeisiin kerma, jonka päiväys on mahdollisimman lähellä parasta ennen -päiväystä. Ihan tuoreesta kermasta toffeiden valmistus kestää kauemmin, koska se vaatii pidemmän keittoajan.
  2. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Sekoittele seosta ja keitä napakalla lämmöllä noin 40 minuuttia. Vahdi, ettei seos kuohu yli.
  3. Kokeile toffeen sakeutta tipauttamalla kuumaa seosta pieneen kulhoon tai lautaselle, jossa on kylmää vettä. Jos voit pyöritellä seoksesta sormin pallon, toffee on valmista. Sekoita valmiin toffeen joukkoon vielä voinokare.
  4. Vuoraa 8 dl:n alumiinifoliovuoka leivinpaperilla ja kaada kuuma toffeemassa vuokaan. Ripottele pinnalle heti riisimuroja ja koristerakeita. Jäähdytä viileässä. Leikkaa toffee pieniksi neliöiksi.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 376 kcal1 570 kJ
  • Proteiinia1,09 g
  • Hiilihydraatteja46,9 g
  • Rasvaa19,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua
  • Kuluttajapalvelu15.12.2015

    Kermatoffeet säilyvät parhaiten viileässä, joten ne on hyvä pitää valmistuksen jälkeen jääkaapissa.

  • :)14.12.2015

    Säilyykö nämä huoneenlämmössä? :)