Fransun kermatoffee
Fransun suussa sulava kermatoffee saa rakennetta pinnalle ripotelluista riisimuroista. Pehmeän ja rapean yhdistelmä on herkullinen.
32 kplyli 60 min376 kcal / 100 g
Ainekset
32 kpl
- 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
- 2dlsokeria
- 1tlvoita
- riisimuroja
- koristerakeita
Valmistus
yli 60 min- Valitse toffeisiin kerma, jonka päiväys on mahdollisimman lähellä parasta ennen -päiväystä. Ihan tuoreesta kermasta toffeiden valmistus kestää kauemmin, koska se vaatii pidemmän keittoajan.
- Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Sekoittele seosta ja keitä napakalla lämmöllä noin 40 minuuttia. Vahdi, ettei seos kuohu yli.
- Kokeile toffeen sakeutta tipauttamalla kuumaa seosta pieneen kulhoon tai lautaselle, jossa on kylmää vettä. Jos voit pyöritellä seoksesta sormin pallon, toffee on valmista. Sekoita valmiin toffeen joukkoon vielä voinokare.
- Vuoraa 8 dl:n alumiinifoliovuoka leivinpaperilla ja kaada kuuma toffeemassa vuokaan. Ripottele pinnalle heti riisimuroja ja koristerakeita. Jäähdytä viileässä. Leikkaa toffee pieniksi neliöiksi.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 376 kcal1 570 kJ
- Proteiinia 1,09 g
- Hiilihydraatteja46,9 g
- Rasvaa19,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kermatoffeet säilyvät parhaiten viileässä, joten ne on hyvä pitää valmistuksen jälkeen jääkaapissa.
Säilyykö nämä huoneenlämmössä? :)