Mokkatorttu
Mokkatorttu koristellaan rouhitulla suklaalla. Tämä kakku kruunaa kahvipöydän ja syödään viimeistä murua myöten.
yli 60 min298 kcal / 100 g
Ainekset
Pohja
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 2rklsokeria
- 100gleivontamargariinia
- 4rklvispikermaa
Täyte
- 2dlvispikermaa
- 2kananmunaa
- 1dlsokeria
- 3liivatelehteä
- 1dlvahvaa kahvijuomaa
- 2tlvanilliinisokeria
- (2 rklkahvilikööriä)
- 1dlrouhittua suklaata
Koristeluun
- (kermavaahtoa)
- suklaarouhetta
Valmistus
yli 60 min- Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri sekä pehmeä margariini. Lisää joukkoon vispikerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina matalan voidellun vuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohja 200-asteisen uunin alatasolla noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, samoin kananmunat ja sokeri. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Purista liivatelehdet vedestä kuuman kahvin joukkoon. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi.
- Sekoita kahvi-liivateseos munavaahdon joukkoon, samoin kermavaahto, vanilliinisokeri ja suklaarouhe sekä halutessasi kahvilikööri. Kaada seos jäähtyneelle torttupohjalle.
- Anna tortun hyytyä viileässä. Koristele hyytynyt torttu kermavaahdolla ja suklaarouheella.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per 100 g
- 298 kcal1 250 kJ
- Proteiinia 5,05 g
- Hiilihydraatteja29,1 g
- Rasvaa17,9 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi