• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mokkatorttu

Mokkatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 298 kcal / 100 g

Ainekset

Pohja

    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2rklsokeria
    • 100gleivontamargariinia
    • 4rklvispikermaa

Täyte

    • 2dlvispikermaa
    • 2kananmunaa
    • 1dlsokeria
    • 3liivatelehteä
    • 1dlvahvaa kahvijuomaa
    • 2tlvanilliinisokeria
    • (2 rklkahvilikööriä)
    • 1dlrouhittua suklaata

Koristeluun

    • (kermavaahtoa)
    • suklaarouhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri sekä pehmeä margariini. Lisää joukkoon vispikerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina matalan voidellun vuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohja 200-asteisen uunin alatasolla noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi, samoin kananmunat ja sokeri. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Purista liivatelehdet vedestä kuuman kahvin joukkoon. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi.
  3. Sekoita kahvi-liivateseos munavaahdon joukkoon, samoin kermavaahto, vanilliinisokeri ja suklaarouhe sekä halutessasi kahvilikööri. Kaada seos jäähtyneelle torttupohjalle.
  4. Anna tortun hyytyä viileässä. Koristele hyytynyt torttu kermavaahdolla ja suklaarouheella.

Ravintosisältö per 100 g

  • 298 kcal1 250 kJ
  • Proteiinia5,05 g
  • Hiilihydraatteja29,1 g
  • Rasvaa17,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille