• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Päärynätiikerikakku

Päärynätiikerikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 25 palaa
  • yli 60 min
  • 309 kcal / 100 g

Ainekset

n. 25 palaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Ota taikinasta noin 1/3 erilleen ja lisää siihen kaakaojauhe ja päärynäjuoma. Sekoita tasaiseksi.
  2. Leikkaa valutetut päärynänpuolikkaat pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne vaalean taikinan joukkoon. Levitä puolet vaaleasta taikinasta voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (1,8 l). Kaada vuokaan ruskea taikina ja päällimmäiseksi loppu vaalea taikina.
  3. Nostele taikinaa lusikalla tai veitsen kärjellä, jotta taikinakerrokset hieman sekoittuvat. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.
  4. Paista päärynätiikerikakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 309 kcal1 290 kJ
  • Proteiinia4,54 g
  • Hiilihydraatteja33,6 g
  • Rasvaa17,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5