Hyppää sisältöön
Mango-suklaatäytekakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Mango-suklaatäytekakku

  • Annosmäärä12–14 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Hedelmäinen suklaakakku maistuu herkulliselta. Tarjoa juhlissa!

    Ainekset

    12–14 annosta

    Pohja

    • 3 kananmunaa
    • 1 1/2 dl sokeria
    • 200 g leivontamargariinia
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 1 dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 dl vahvaa, kylmää kahvia

    Kostutus

    • 2–3 dl Pirkka appelsiinitäysmehua

    Täyte

    Päälle

    Ravintosisältö

    • Energia
      773 kJ / 185 kcal
    • Rasva
      9,1 g
    • josta tyydyttynyttä
      4,1 g
    • Hiilihydraatit
      20,7 g
    • josta sokereita
      13,8 g
    • Proteiini
      4 g
    • Suola
      0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos, sulatettu rasva ja kahvi vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi (noin 28 cm x 34 cm). Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
    2. Leikkaa levy jäähtyneenä kahteen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille ja kostuta appelsiinimehulla. Viipaloi banaanit. Levitä banaaniviipaleet ja puolet mangokuutioista kostutetulle pohjalevylle.
    3. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita sokeri ja vaniljakastikevaahto rahkan joukkoon. Levitä vajaa puolet rahkaseoksesta banaani-mangokerroksen päälle. Nosta toinen levy täytteen päälle ja kostuta se appelsiinimehulla. Levitä kakulle runsas puolet eli loput rahkaseoksesta.
    4. Kuori ja halkaise kiivit. Leikkaa ne puolen sentin viipaleiksi. Koristele kakku mangokuutioilla ja halkaistuilla kiiviviipaleilla. Anna maustua kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,4 (18 arviota)

    • Banaanitoope
      8 vuotta sitten
      Etsiskelin reseptiä aikanaa Pirkka-lehdessä julkaistuun äitienpäiväkakkuun. Sitä ei löytynyt enää, mutta tämä mango-versio klassikosta onneksi löytyi! Herkkua :P