• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mango-suklaatäytekakku

Mango-suklaatäytekakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12-14 annosta
  • yli 60 min
  • 139 kcal / 100 g

Ainekset

12-14 annosta

Pohja

Kostutus

    • 2-3dlPirkka appelsiinitäysmehua

Täyte

Päälle

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos, sulatettu rasva ja kahvi vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi (noin 28 cm x 34 cm). Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  2. Leikkaa levy jäähtyneenä kahteen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille ja kostuta appelsiinimehulla. Viipaloi banaanit. Levitä banaaniviipaleet ja puolet mangokuutioista kostutetulle pohjalevylle.
  3. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita sokeri ja vaniljakastikevaahto rahkan joukkoon. Levitä vajaa puolet rahkaseoksesta banaani-mangokerroksen päälle. Nosta toinen levy täytteen päälle ja kostuta se appelsiinimehulla. Levitä kakulle runsas puolet eli loput rahkaseoksesta.
  4. Kuori ja halkaise kiivit. Leikkaa ne puolen sentin viipaleiksi. Koristele kakku mangokuutioilla ja halkaistuilla kiiviviipaleilla. Anna maustua kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 139 kcal584 kJ
  • Proteiinia3,85 g
  • Hiilihydraatteja20,1 g
  • Rasvaa5,29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua
  • Banaanitoope12.11.2016

    Etsiskelin reseptiä aikanaa Pirkka-lehdessä julkaistuun äitienpäiväkakkuun. Sitä ei löytynyt enää, mutta tämä mango-versio klassikosta onneksi löytyi! Herkkua :P