Mango-suklaatäytekakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Mango-suklaatäytekakku

  • Annosmäärä12–14 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Hedelmäinen suklaakakku maistuu herkulliselta. Tarjoa juhlissa!

    Ainekset

    12–14 annosta

    Pohja

    3
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    200 g
     
    leivontamargariinia
    tai
    3 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 dl
     
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 dl
     
    vahvaa, kylmää kahvia
    tai

    Kostutus

    2–3 dl
     
    Pirkka appelsiinitäysmehua
    tai

    Täyte

    2–3
     
    banaania
    tai
    1/2 ps (à 300 g)
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tlk (250 g)
     
    tai

    Päälle

    runsas puolet
     
    rahka-vaniljakastikeseoksesta
    tai
    1/2 ps (à 300 g)
     
    tai
    2–3
     
    kiiviä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    773 kJ / 185 kcal
    Rasva
    9,1 g
    josta tyydyttynyttä
    4,1 g
    Hiilihydraatit
    20,7 g
    josta sokereita
    13,8 g
    Proteiini
    4 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos, sulatettu rasva ja kahvi vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi (noin 28 cm x 34 cm). Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

    Leikkaa levy jäähtyneenä kahteen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille ja kostuta appelsiinimehulla. Viipaloi banaanit. Levitä banaaniviipaleet ja puolet mangokuutioista kostutetulle pohjalevylle.

    <