Hyppää sisältöön
Karibian banaanikakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä
Arkiston aarre

Karibian banaanikakku

  • Annosmäärä20 viipaletta
  • Valmistusaikayli 60 min
Herkullisen mehevä banaanikakku kruunaa kahvipöydän.

    Ainekset

    20 viipaletta
    • 2 - 3 (350 g) banaania
    • 2 rkl sitruunanmehua
    • 200 g Pirkka leivontamargariinia
    • 3 dl sokeria
    • 3 kananmunaa
    • 4 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 2 tl kanelia
    • 1 tl inkivääriä

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 195 kJ / 288 kcal
    • Rasva
      13,2 g
    • josta tyydyttynyttä
      5,9 g
    • Hiilihydraatit
      36,6 g
    • josta sokereita
      21,4 g
    • Proteiini
      4 g
    • Suola
      0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l).
    2. Soseuta banaanit haarukalla. Sekoita sitruunanmehu banaanisoseen joukkoon.
    3. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahdon joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen banaanisoseen kanssa vaahdon joukkoon.
    4. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Tarjoa kahvin kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (109 arviota)

    • Pirre
      14 päivää sitten
      Paras kokeilemani banaanikakku resepti. Tämä jää käyttöön 😋 kannattaa pitää ainakin päivän jääkaapissa koska maku paranee.
    • Nuuneli
      1 vuosi sitten
      Aivan loistava kakkuresepti! :)
    • Bansku
      2 vuotta sitten
      Tosi hyvä kakku! Käytin tummuneita banaaneja ja jauhotin vuoan korppujauholla. 👍
    • Susa
      3 vuotta sitten
      Minun kakusta tuli epäreilu kun ei ollut reilun kaupan banaaneja😥 Miksi muuten saa käydä epäreilua kauppaa?
    • Pikkumummi
      3 vuotta sitten
      Tämähän oli hyvää, yllätyin. Vihdoinkin löysin hyvän banaanikakkureseptin.
    • Namskis
      4 vuotta sitten
      Paistoaika minulla oli 1h 10min. Täydellistä vanilijajäätelön kanssa.
    • Siina
      5 vuotta sitten
      Miksi kuvassa hieno vaalea kakku mutta videolla ja kotona tulee tumma hiukka epämääräsen oloinen kakku? Ei sen puoleen maku kyllä hyvä :)
    • Roi
      6 vuotta sitten
      Oli hyvää ja mehevä. Seuraavan kerran laittaisin vähemmän sokeria.
    • Haba
      6 vuotta sitten
      Tein pienen kakun ja puolitin ohjeen (yhden banaanin ja kananm. laitoin 2kpl). Tein ohjeen mukaan ja paistui hyvin, ei palanut.
    • hannanen
      9 vuotta sitten
      Hei! Itsellä jäi kans raa'aksi kun tein ekan kerran, toisella kerralla annoin olla pidempään (jos tummuu päältä liikaa, suojaan leivinpaperilla) ja jätän loppulämmöille muhimaan! Toki riippuu paljon myös uunista ja ehkä myös vuuasta 😊
    • Roi
      9 vuotta sitten
      Ei kypsynyt... jäi keskeltä aivan raa'aksi.