TäytekakkupohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Täytekakkupohja

  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Täytekakkupohjan salaisuus on huoneenlämpöiset kananmunat. Voit ottaa ne huoneenlämpöön jo valmistusta edeltävänä iltana.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

4
 
kananmunaa
tai
1 1/2 dl
 
sokeria
tai
2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 tl
 
leivinjauhetta
tai

Valmistus

yli 60 min

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun voit piirtää kahdeksikon vaahdon pintaan vatkaimista valuvalla taikinalla ja kuvio pysyy vaahdon pinnalla.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 20–30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.

Vinkki! Voit korvata 1/2–1 dl vehnäjauhoja 1/2–1 dl:lla perunajauhoja. Suklaapohjan saat kun korvaat 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl:lla tummaa kaakaojauhetta

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
    Hinta 3,89/kpl
    64,83/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Plussa-etu −14 %
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    0,90/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (335 arviota)

  • Leipuri
    2 kuukautta sitten
    Ihana kakku tyttäreni juhliin 😍
  • Tenkala
    6 kuukautta sitten
    Niin jäi kirjoittamatta, että sokeria painossa jauhojen (kuivien) määrä. Eli 120 g.
  • Tenkala
    6 kuukautta sitten
    Tuo on ihan ok resepti. MUTTA. Pidän enempi kun resepteissä on jauhot grammoina. Tämän ohjeen jauho määrä on 120 g.
  • Matti
    11 kuukautta sitten
    Hyvä
  • J
    11 kuukautta sitten
    Ei nouse noilla eväillä..
  • Marjis
    11 kuukautta sitten
    Huonosti nousi kakku mulla. Jatkossa eri resepti.
  • Lapu
    1 vuosi sitten
    Hyvin onnistui leivinpaperin ja irtopohja vuoan kanssa, tosin paistui 35 min👍❤️
  • Lapu - 71
    1 vuosi sitten
    Hyvin onnistui irtopohja vuoassa 👍
  • Heidi
    1 vuosi sitten
    Helppo ja hyvä!
  • :⁠-⁠)
    1 vuosi sitten
    Tosi hyvää suosittelen
  • gotler
    3 vuotta sitten
    nam
  • Leivon
    3 vuotta sitten
    Onnistui tosi hyvin. Tuli korkea ja hyvin kuohkea !
  • NW
    3 vuotta sitten
    Ihan paras ja suklaaversio 💕
  • Sapi
    3 vuotta sitten
    Mulla tuli 20cm vuokaan juurikin sopiva kakku (n7cm korkea) . Paistoin 35min, jolloin tikkun mukaan kypsä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Pohtiva, kyllä vuoan vaihtaminen pienempään vaikuttaa kakkuun. Useimmiten 4 kananmunan kakku ei aivan mahdu 20 cm vuokaan. Voit kokeilla pienentää raaka-ainemääriä esimerkiksi 3 kananmunan kakuksi. Mikäli 20 cm vuoka on korkeareunainen, 4 kananmunan kakku voi mahtua, mutta tällöin paistoaika voi pidentyä ohjeesta.
  • Pohtiva
    4 vuotta sitten
    Vaikuttaako lopputulokseen pahasti, jos käyttää halkaisijaltaan 20 cm-kakkuvuokaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Vanhakanta, kananmunat voi säilyttää niin jääkaapissa kuin huoneenlämmössäkin, tärkeintä on tasainen lämpötila säilytyksen ajan. Kanamuna säilyy parhaiten noin 14 asteessa.
  • Vanhakanta
    4 vuotta sitten
    Olen aina pitänyt munat jääkaapissa ja pidän vastakin. Nyt jotkut suosittelevat pitämään lämpimässä. Säilyvätkö yhtä pitkään?
  • Mii
    5 vuotta sitten
    Ihan ok
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Tuomas, vuoan halkaisijan tulisi olla 24 cm. Korjaamme asian reseptiin.
  • Tuomas
    5 vuotta sitten
    Minkä kokoinen vuoka pitää olla?
  • ....
    5 vuotta sitten
    Onko se okei laittaa oivariiniä vin siasta 17 min päästä näemme oikean vastauksen
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    ?, sokeri vaikuttaa osaltaan kakun rakenteeseen, joten sen määrää ei kannata vähentää.
  • ?
    7 vuotta sitten
    Eikö voi olla vähemmän sokeria
  • Seppo11
    7 vuotta sitten
    Helppoa valmistaa mieleinen kakku
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    aaa, jos kakkuun ei tule paiston aikana riittävästi väriä, kannattaa kokeilla nostaa kakku paiston loppupuolella uunissa hiukan ylemmälle tasolle.
  • aaa
    7 vuotta sitten
    Millä sokerikakkuun väri ?