Täytekakkupohja
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
Täytekakkupohjan salaisuus on huoneenlämpöiset kananmunat. Voit ottaa ne huoneenlämpöön jo valmistusta edeltävänä iltana.
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Valmistus
yli 60 min
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun voit piirtää kahdeksikon vaahdon pintaan vatkaimista valuvalla taikinalla ja kuvio pysyy vaahdon pinnalla.
Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 20–30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
Vinkki! Voit korvata 1/2–1 dl vehnäjauhoja 1/2–1 dl:lla perunajauhoja. Suklaapohjan saat kun korvaat 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl:lla tummaa kaakaojauhetta
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,15/kpl1,15/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(46 arviota)
- yli 60 min3,3(80 arviota)
- yli 60 min3,8(184 arviota)
- yli 60 min4,5(160 arviota)
- 30 - 60 min4,0(107 arviota)
- 30 - 60 min3,2(169 arviota)
- yli 60 min4,5(27 arviota)
- 30 - 60 min3,9(170 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (373 arviota)
- Dessa1 kuukausi sittenTuli ihanan kuohkea kakkupohja! Suosittelen tätä vahvasti ja aion käyttää tätä tulevaisuudessakin
- Leipuri11 kuukautta sittenIhana kakku tyttäreni juhliin 😍
- Tenkala1 vuosi sittenNiin jäi kirjoittamatta, että sokeria painossa jauhojen (kuivien) määrä. Eli 120 g.
- Tenkala1 vuosi sittenTuo on ihan ok resepti. MUTTA. Pidän enempi kun resepteissä on jauhot grammoina. Tämän ohjeen jauho määrä on 120 g.
- Matti1 vuosi sittenHyvä
- J1 vuosi sittenEi nouse noilla eväillä..
- Marjis1 vuosi sittenHuonosti nousi kakku mulla. Jatkossa eri resepti.
- Lapu1 vuosi sittenHyvin onnistui leivinpaperin ja irtopohja vuoan kanssa, tosin paistui 35 min👍❤️
- Lapu - 711 vuosi sittenHyvin onnistui irtopohja vuoassa 👍
- Heidi1 vuosi sittenHelppo ja hyvä!
- :-)2 vuotta sittenTosi hyvää suosittelen
- gotler3 vuotta sittennam
- Leivon4 vuotta sittenOnnistui tosi hyvin. Tuli korkea ja hyvin kuohkea !
- NW4 vuotta sittenIhan paras ja suklaaversio 💕
- Sapi4 vuotta sittenMulla tuli 20cm vuokaan juurikin sopiva kakku (n7cm korkea) . Paistoin 35min, jolloin tikkun mukaan kypsä.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenPohtiva, kyllä vuoan vaihtaminen pienempään vaikuttaa kakkuun. Useimmiten 4 kananmunan kakku ei aivan mahdu 20 cm vuokaan. Voit kokeilla pienentää raaka-ainemääriä esimerkiksi 3 kananmunan kakuksi. Mikäli 20 cm vuoka on korkeareunainen, 4 kananmunan kakku voi mahtua, mutta tällöin paistoaika voi pidentyä ohjeesta.
- Pohtiva5 vuotta sittenVaikuttaako lopputulokseen pahasti, jos käyttää halkaisijaltaan 20 cm-kakkuvuokaa?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenVanhakanta, kananmunat voi säilyttää niin jääkaapissa kuin huoneenlämmössäkin, tärkeintä on tasainen lämpötila säilytyksen ajan. Kanamuna säilyy parhaiten noin 14 asteessa.
- Vanhakanta5 vuotta sittenOlen aina pitänyt munat jääkaapissa ja pidän vastakin. Nyt jotkut suosittelevat pitämään lämpimässä. Säilyvätkö yhtä pitkään?
- Mii5 vuotta sittenIhan ok
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenTuomas, vuoan halkaisijan tulisi olla 24 cm. Korjaamme asian reseptiin.
- Tuomas6 vuotta sittenMinkä kokoinen vuoka pitää olla?
- ....6 vuotta sittenOnko se okei laittaa oivariiniä vin siasta 17 min päästä näemme oikean vastauksen
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sitten?, sokeri vaikuttaa osaltaan kakun rakenteeseen, joten sen määrää ei kannata vähentää.
- ?7 vuotta sittenEikö voi olla vähemmän sokeria
- Seppo118 vuotta sittenHelppoa valmistaa mieleinen kakku
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenaaa, jos kakkuun ei tule paiston aikana riittävästi väriä, kannattaa kokeilla nostaa kakku paiston loppupuolella uunissa hiukan ylemmälle tasolle.
- aaa8 vuotta sittenMillä sokerikakkuun väri ?