Täytekakkupohja
Täytekakkupohjan salaisuus on huoneenlämpöiset kananmunat. Voit ottaa ne huoneenlämpöön jo valmistusta edeltävänä iltana.
yli 60 min
Ainekset
- 4kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 2dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun voit piirtää kahdeksikon vaahdon pintaan vatkaimista valuvalla taikinalla ja kuvio pysyy vaahdon pinnalla.
- Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 20-30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit korvata 1/2-1 dl vehnäjauhoja 1/2-1 dl:lla perunajauhoja. Suklaapohjan saat kun korvaat 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl:lla tummaa kaakaojauhettaKategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
nam
Onnistui tosi hyvin. Tuli korkea ja hyvin kuohkea !
Ihan paras ja suklaaversio 💕
Mulla tuli 20cm vuokaan juurikin sopiva kakku (n7cm korkea) . Paistoin 35min, jolloin tikkun mukaan kypsä.
Vaikuttaako lopputulokseen pahasti, jos käyttää halkaisijaltaan 20 cm-kakkuvuokaa?
Pohtiva, kyllä vuoan vaihtaminen pienempään vaikuttaa kakkuun. Useimmiten 4 kananmunan kakku ei aivan mahdu 20 cm vuokaan. Voit kokeilla pienentää raaka-ainemääriä esimerkiksi 3 kananmunan kakuksi. Mikäli 20 cm vuoka on korkeareunainen, 4 kananmunan kakku voi mahtua, mutta tällöin paistoaika voi pidentyä ohjeesta.
Vanhakanta, kananmunat voi säilyttää niin jääkaapissa kuin huoneenlämmössäkin, tärkeintä on tasainen lämpötila säilytyksen ajan. Kanamuna säilyy parhaiten noin 14 asteessa.
Olen aina pitänyt munat jääkaapissa ja pidän vastakin. Nyt jotkut suosittelevat pitämään lämpimässä. Säilyvätkö yhtä pitkään?
Ihan ok
Tuomas, vuoan halkaisijan tulisi olla 24 cm. Korjaamme asian reseptiin.
Minkä kokoinen vuoka pitää olla?
Onko se okei laittaa oivariiniä vin siasta 17 min päästä näemme oikean vastauksen
?, sokeri vaikuttaa osaltaan kakun rakenteeseen, joten sen määrää ei kannata vähentää.
Eikö voi olla vähemmän sokeria
Helppoa valmistaa mieleinen kakku
aaa, jos kakkuun ei tule paiston aikana riittävästi väriä, kannattaa kokeilla nostaa kakku paiston loppupuolella uunissa hiukan ylemmälle tasolle.
Millä sokerikakkuun väri ?