
Täytekakkupohja
- Annosmäärä annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
Täytekakkupohjan salaisuus on huoneenlämpöiset kananmunat. Voit ottaa ne huoneenlämpöön jo valmistusta edeltävänä iltana.
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
annosta
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Valmistus
yli 60 min
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun voit piirtää kahdeksikon vaahdon pintaan vatkaimista valuvalla taikinalla ja kuvio pysyy vaahdon pinnalla.
Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 20–30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
Vinkki! Voit korvata 1/2–1 dl vehnäjauhoja 1/2–1 dl:lla perunajauhoja. Suklaapohjan saat kun korvaat 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl:lla tummaa kaakaojauhetta
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(169 arvostelua)
- yli 60 min3,2(66 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(223 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(92 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(59 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(116 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(97 arvostelua)
- yli 60 min3,9(144 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (271 arvostelua)
- Lapu26 päivää sittenHyvin onnistui leivinpaperin ja irtopohja vuoan kanssa, tosin paistui 35 min👍❤️
- Lapu - 7126 päivää sittenHyvin onnistui irtopohja vuoassa 👍
- Heidi1 kuukausi sittenHelppo ja hyvä!
- :-)3 kuukautta sittenTosi hyvää suosittelen
- gotler1 vuosi sittennam
- Leivon2 vuotta sittenOnnistui tosi hyvin. Tuli korkea ja hyvin kuohkea !
- NW2 vuotta sittenIhan paras ja suklaaversio 💕
- Sapi2 vuotta sittenMulla tuli 20cm vuokaan juurikin sopiva kakku (n7cm korkea) . Paistoin 35min, jolloin tikkun mukaan kypsä.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenPohtiva, kyllä vuoan vaihtaminen pienempään vaikuttaa kakkuun. Useimmiten 4 kananmunan kakku ei aivan mahdu 20 cm vuokaan. Voit kokeilla pienentää raaka-ainemääriä esimerkiksi 3 kananmunan kakuksi. Mikäli 20 cm vuoka on korkeareunainen, 4 kananmunan kakku voi mahtua, mutta tällöin paistoaika voi pidentyä ohjeesta.
- Pohtiva3 vuotta sittenVaikuttaako lopputulokseen pahasti, jos käyttää halkaisijaltaan 20 cm-kakkuvuokaa?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenVanhakanta, kananmunat voi säilyttää niin jääkaapissa kuin huoneenlämmössäkin, tärkeintä on tasainen lämpötila säilytyksen ajan. Kanamuna säilyy parhaiten noin 14 asteessa.
- Vanhakanta3 vuotta sittenOlen aina pitänyt munat jääkaapissa ja pidän vastakin. Nyt jotkut suosittelevat pitämään lämpimässä. Säilyvätkö yhtä pitkään?
- Mii4 vuotta sittenIhan ok
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenTuomas, vuoan halkaisijan tulisi olla 24 cm. Korjaamme asian reseptiin.
- Tuomas4 vuotta sittenMinkä kokoinen vuoka pitää olla?
- ....4 vuotta sittenOnko se okei laittaa oivariiniä vin siasta 17 min päästä näemme oikean vastauksen
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sitten?, sokeri vaikuttaa osaltaan kakun rakenteeseen, joten sen määrää ei kannata vähentää.
- ?5 vuotta sittenEikö voi olla vähemmän sokeria
- Seppo116 vuotta sittenHelppoa valmistaa mieleinen kakku
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenaaa, jos kakkuun ei tule paiston aikana riittävästi väriä, kannattaa kokeilla nostaa kakku paiston loppupuolella uunissa hiukan ylemmälle tasolle.
- aaa6 vuotta sittenMillä sokerikakkuun väri ?