TäytekakkupohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Täytekakkupohja

Täytekakkupohjan salaisuus on huoneenlämpöiset kananmunat. Voit ottaa ne huoneenlämpöön jo valmistusta edeltävänä iltana.

  • yli 60 min

Ainekset

    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun voit piirtää kahdeksikon vaahdon pintaan vatkaimista valuvalla taikinalla ja kuvio pysyy vaahdon pinnalla.
  2. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 20-30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit korvata 1/2-1 dl vehnäjauhoja 1/2-1 dl:lla perunajauhoja. Suklaapohjan saat kun korvaat 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl:lla tummaa kaakaojauhetta

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,00/kpl1,72/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,69/kpl2,64/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,89/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,39/kpl
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    1,35/kpl0,68/kg
  • Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    1,35/kpl
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,75/kpl7,50/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 155 arvostelua
  • NW9.5.2020

    Ihan paras ja suklaaversio 💕

  • Sapi8.5.2020

    Mulla tuli 20cm vuokaan juurikin sopiva kakku (n7cm korkea) . Paistoin 35min, jolloin tikkun mukaan kypsä.

  • Pohtiva10.1.2020

    Vaikuttaako lopputulokseen pahasti, jos käyttää halkaisijaltaan 20 cm-kakkuvuokaa?

  • K-Kuluttajapalvelu10.1.2020

    Pohtiva, kyllä vuoan vaihtaminen pienempään vaikuttaa kakkuun. Useimmiten 4 kananmunan kakku ei aivan mahdu 20 cm vuokaan. Voit kokeilla pienentää raaka-ainemääriä esimerkiksi 3 kananmunan kakuksi. Mikäli 20 cm vuoka on korkeareunainen, 4 kananmunan kakku voi mahtua, mutta tällöin paistoaika voi pidentyä ohjeesta.

  • Vanhakanta24.10.2019

    Olen aina pitänyt munat jääkaapissa ja pidän vastakin. Nyt jotkut suosittelevat pitämään lämpimässä. Säilyvätkö yhtä pitkään?

  • K-Kuluttajapalvelu24.10.2019

    Vanhakanta, kananmunat voi säilyttää niin jääkaapissa kuin huoneenlämmössäkin, tärkeintä on tasainen lämpötila säilytyksen ajan. Kanamuna säilyy parhaiten noin 14 asteessa.

  • K-Kuluttajapalvelu29.12.2018

    Tuomas, vuoan halkaisijan tulisi olla 24 cm. Korjaamme asian reseptiin.

  • Tuomas 29.12.2018

    Minkä kokoinen vuoka pitää olla?

  • ....19.8.2018

    Onko se okei laittaa oivariiniä vin siasta 17 min päästä näemme oikean vastauksen

  • K-Kuluttajapalvelu2.4.2017

    ?, sokeri vaikuttaa osaltaan kakun rakenteeseen, joten sen määrää ei kannata vähentää.

  • ?2.4.2017

    Eikö voi olla vähemmän sokeria

  • Seppo11 5.10.2016

    Helppoa valmistaa mieleinen kakku

  • K-Kuluttajapalvelu26.9.2016

    aaa, jos kakkuun ei tule paiston aikana riittävästi väriä, kannattaa kokeilla nostaa kakku paiston loppupuolella uunissa hiukan ylemmälle tasolle.

  • aaa26.9.2016

    Millä sokerikakkuun väri ?