• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Täytekakkupohja

Täytekakkupohjan salaisuus on huoneenlämpöiset kananmunat. Voit ottaa ne huoneenlämpöön jo valmistusta edeltävänä iltana.
Täytekakkupohja
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min

Ainekset

    • 4Pirkka kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun voit piirtää kahdeksikon vaahdon pintaan vatkaimista valuvalla taikinalla ja kuvio pysyy vaahdon pinnalla.
  2. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 20-30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit korvata 1/2-1 dl vehnäjauhoja 1/2-1 dl:lla perunajauhoja. Suklaapohjan saat kun korvaat 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl:lla tummaa kaakaojauhetta

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 40 arvostelua
  • ?2.4.2017

    Eikö voi olla vähemmän sokeria

  • K-Kuluttajapalvelu2.4.2017

    ?, sokeri vaikuttaa osaltaan kakun rakenteeseen, joten sen määrää ei kannata vähentää.

  • Seppo11 5.10.2016

    Helppoa valmistaa mieleinen kakku

  • K-Kuluttajapalvelu26.9.2016

    aaa, jos kakkuun ei tule paiston aikana riittävästi väriä, kannattaa kokeilla nostaa kakku paiston loppupuolella uunissa hiukan ylemmälle tasolle.

  • aaa26.9.2016

    Millä sokerikakkuun väri ?