DaCapo-banaanikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

DaCapo-banaanikakku

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Mehevässä banaanikakussa maistuvat suklaiset Dacapo rommitryffelit. Romminen banaanikakku eli banana bread maistuu tumman kahvin kanssa.

    Ainekset

    10 annosta
    2 (n. 350 g)
     
    kypsää banaania
    tai
    7 (à 20 g)
     
    Fazer DaCapo suklaapatukkaa
    tai
    100 g
     
    voita
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    3 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1 1/2 tl
     
    tai
    1 1/2 tl
     
    tai

    Kuorrutus

    7 (à 20 g)
     
    Fazer DaCapo suklaapatukkaa
    tai
    25 g
     
    voita
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Survo kuoritut banaanit haarukalla. Hienonna suklaapatukat veitsellä.
    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi taikinan sekaan banaanit ja suklaarouhe.
    Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Paista 175 asteisen uunin alatasolla 55–60 minuuttia.
    Paloittele suklapatukat ja sulta ne ja rasva miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa. Levitä suklaaseos hieman jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi suklaarouheella.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      1,75/kpl
      0,88/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Pirkka vaniljasokeri 100g
      2,59/kpl
      25,90/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Pirkka leivinjauhe 100g
      1,09/kpl
      10,90/kg
    • Chiquita banaani
      Chiquita banaani
      0,37/kpl
      2,09/kg
    • Pirkka banaani
      Pirkka banaani
      0,21/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      2,19/kpl
      3,78/kg
    • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      3,89/kpl
      3,81/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      1,89/kpl
      3,26/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      1,35/kpl
      8,44/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Meira leivinjauhe 100g tölkki
      0,99/kpl
      9,90/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Pirkka sokeri 1 kg
      1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      1,55/kpl
      1,55/kg
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      2,09/kpl
      2,09/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      2,29/kpl
      26,94/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      2,55/kpl
      15,94/kg
    • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      3,99/kpl
      7,98/kg
    • Valio voi 500g voimakassuolainen
      Valio voi 500g voimakassuolainen
      4,75/kpl
      9,50/kg
    • Da Capo suklaapatukka 20g
      Da Capo suklaapatukka 20g
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -11 %
      4,0010 kpl
      0,45/kpl
      22,50/kg
    • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -34 %
      3,002 kpl
      2,29/kpl
      18,32/kg

    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (105 arvostelua)

    • Leipurihiiva
      2 vuotta sitten
      Voiko kakun paistaa ns.normi kakkuvuoassa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Leipurihiiva, kakun hyvin voi tehdä tavalliseen pyöreään kakkuvuokaan. Resepti on kuitenkin testattu tuolla 1l suorakaidevuoalla, joten vuoan vaihdon yhteydessä kannattaa olla tarkka paistoajan suhteen, mikäli vuoan tilavuus vaihtuu huomattavasti.
    • hevosmies hemmi
      2 vuotta sitten
      sopii jouluu
    • hemmi allan
      2 vuotta sitten
      super hyvä kuivakakku
    • Lilli
      3 vuotta sitten
      Ihanaa❤️❤️
    • Suklaaklöntti
      3 vuotta sitten
      Yritin soveltaa Fazerinaan, mutta kuorrute epäonnistui täysin...
    • Ape
      5 vuotta sitten
      Tein ensin da capolla ja toisen kerran pätkiksillä. Pätkiksillä tuli paljon parempaa ja pätkiksen maku tuli selkeästi esiin. Mielestäni kakku ei edes kaipaa kuorrutetta, joten yksi pussi pätkiksiä riittää vallan hyvin. Ja ehdottomasti maku vaan paranee seuraavana päivänä.
    • K.
      7 vuotta sitten
      tein tämän kakun ilman dacapota ja tuli oikein hyvää. On myös kevyempi ja edullisempikin niin.
    • Leipuri hiiva
      7 vuotta sitten
      Itse vaihdoin DaCapot minipätkiksiin ja hyvä tuli..Kastikkeeksi vadelma - tai mansikkamelbaa...
    • Herkkuperse
      7 vuotta sitten
      Jösses, mikä suklaalataus! Onneksi syöjiä oli monta ja kakun loppu saatiin hyvällä omatunnolla jättää kyläpaikkaan. Uskon vakaasti, että kun seuraavan kerran kysyn mieenpuolelta, että "mitä leipoisin", joutuu iänikuiset mokkaruudut koetukselle :D
    • Pipru
      7 vuotta sitten
      Hyvä kakku tuoreena ja kylmänä kermavaahdon kera. Parin päivän päästä maku sen kuin parani!
    • Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Krisu, kyllä uskoisin, että kakun voi paistaa myös pyöreässä kakkuvuoassa. Ohjeen mukaan tehty kakku on paistettu yhden litran vetoisessa vuoassa, joten kannattaa suhteuttaa se oman vuoan kokoon. Paistamisen aikana kypsymistä kannattaa tarkkailla, sillä paistoaika voi vaihdella erilaisessa vuoassa.
    • Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Silvery, kakun voi tehdä etukäteen ja vaikka pakastaakin, mutta kuorrutus kannattaa tehdä vasta ennen tarjoamista.
    • Krisu
      7 vuotta sitten
      voisko laittaa esim pyöreään kuivakakkuvuokaan...riittääkö määrä vai kannattaako esim tehdä tupla tai 1½ kertainen
    • Silvery
      7 vuotta sitten
      Kannattaako tämä tehdä ajoissa vai vasta samana päivänä, kun on tarkoitus syödäkin? Jouluaatoksi halusi isäntä tällaisen.
    • E
      7 vuotta sitten
      Tämä kakku ei kyllä maistunut lainkaan Da Capolta, mikä on aikamoinen saavutus kun Da Capoa kuitenkin upotettiin 260 g koko kakkuun. Pettymys oli suuri kun kakku maistuikin tavalliselta suklaalta ja banaanilta.
    • kalle
      7 vuotta sitten
      voiskohan korppujauhot mainita aineksissa? jäi nyt sitten ostamatta...
    • Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Leipuri-tonttu, kuvassa oleva kakku on tehty suorakaiteen muotoiseen 1 litran vuokaan, mutta 2 litran vuokaakin voi toki käyttää. Tällöin kakusta tulee todennäköisesti matalampi, koska usein isompi vuoka on myös laakeampi. Kun vuoka on laakeampi, paistoaika todennäköisesti lyhenee jonkin verran, joten kannattaa tarkkailla kakkua paistamisen aikana.
    • Leipuri-tonttu
      7 vuotta sitten
      Hei, voiko kakun tehdä vuokaan, jonka tilavuus on 2l? Vaikuttaako tämä paistoaikaan jotenkin?