DaCapo-banaanikakku
Mehevässä banaanikakussa maistuvat suklaiset Dacapo rommitryffelit. Romminen banaanikakku eli banana bread maistuu tumman kahvin kanssa.
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 2(n. 350 g)kypsää banaania
- 7(à 20 g)Fazer DaCapo suklaapatukkaa
- 100gvoita
- 2dlsokeria
- 2kananmunaa
- 1 1/2tlPirkka vaniljasokeria
- 1 1/2tlPirkka leivinjauhetta
Kuorrutus
- 7(à 20 g)Fazer DaCapo suklaapatukkaa
- 25gvoita
Valmistus
yli 60 min- Survo kuoritut banaanit haarukalla. Hienonna suklaapatukat veitsellä.
- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi taikinan sekaan banaanit ja suklaarouhe.
- Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Paista 175 asteisen uunin alatasolla 55–60 minuuttia.
- Paloittele suklapatukat ja sulta ne ja rasva miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa. Levitä suklaaseos hieman jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi suklaarouheella.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Leivonta ja jälkiruoat
Kokeile myös
- yli 60 min4,0(42 arvostelua)
- yli 60 min4,1(482 arvostelua)
- yli 60 min4,0(72 arvostelua)
Kommentoi
Voiko kakun paistaa ns.normi kakkuvuoassa?
Leipurihiiva, kakun hyvin voi tehdä tavalliseen pyöreään kakkuvuokaan. Resepti on kuitenkin testattu tuolla 1l suorakaidevuoalla, joten vuoan vaihdon yhteydessä kannattaa olla tarkka paistoajan suhteen, mikäli vuoan tilavuus vaihtuu huomattavasti.
sopii jouluu
super hyvä kuivakakku
Ihanaa❤️❤️
Yritin soveltaa Fazerinaan, mutta kuorrute epäonnistui täysin...
Tein ensin da capolla ja toisen kerran pätkiksillä. Pätkiksillä tuli paljon parempaa ja pätkiksen maku tuli selkeästi esiin. Mielestäni kakku ei edes kaipaa kuorrutetta, joten yksi pussi pätkiksiä riittää vallan hyvin. Ja ehdottomasti maku vaan paranee seuraavana päivänä.
tein tämän kakun ilman dacapota ja tuli oikein hyvää. On myös kevyempi ja edullisempikin niin.
Itse vaihdoin DaCapot minipätkiksiin ja hyvä tuli..Kastikkeeksi vadelma - tai mansikkamelbaa...
Jösses, mikä suklaalataus! Onneksi syöjiä oli monta ja kakun loppu saatiin hyvällä omatunnolla jättää kyläpaikkaan. Uskon vakaasti, että kun seuraavan kerran kysyn mieenpuolelta, että "mitä leipoisin", joutuu iänikuiset mokkaruudut koetukselle :D
Hyvä kakku tuoreena ja kylmänä kermavaahdon kera. Parin päivän päästä maku sen kuin parani!
Krisu, kyllä uskoisin, että kakun voi paistaa myös pyöreässä kakkuvuoassa. Ohjeen mukaan tehty kakku on paistettu yhden litran vetoisessa vuoassa, joten kannattaa suhteuttaa se oman vuoan kokoon. Paistamisen aikana kypsymistä kannattaa tarkkailla, sillä paistoaika voi vaihdella erilaisessa vuoassa.
Silvery, kakun voi tehdä etukäteen ja vaikka pakastaakin, mutta kuorrutus kannattaa tehdä vasta ennen tarjoamista.
voisko laittaa esim pyöreään kuivakakkuvuokaan...riittääkö määrä vai kannattaako esim tehdä tupla tai 1½ kertainen
Kannattaako tämä tehdä ajoissa vai vasta samana päivänä, kun on tarkoitus syödäkin? Jouluaatoksi halusi isäntä tällaisen.
Tämä kakku ei kyllä maistunut lainkaan Da Capolta, mikä on aikamoinen saavutus kun Da Capoa kuitenkin upotettiin 260 g koko kakkuun. Pettymys oli suuri kun kakku maistuikin tavalliselta suklaalta ja banaanilta.
voiskohan korppujauhot mainita aineksissa? jäi nyt sitten ostamatta...
Leipuri-tonttu, kuvassa oleva kakku on tehty suorakaiteen muotoiseen 1 litran vuokaan, mutta 2 litran vuokaakin voi toki käyttää. Tällöin kakusta tulee todennäköisesti matalampi, koska usein isompi vuoka on myös laakeampi. Kun vuoka on laakeampi, paistoaika todennäköisesti lyhenee jonkin verran, joten kannattaa tarkkailla kakkua paistamisen aikana.
Hei, voiko kakun tehdä vuokaan, jonka tilavuus on 2l? Vaikuttaako tämä paistoaikaan jotenkin?