DaCapo-banaanikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

DaCapo-banaanikakku

Mehevässä banaanikakussa maistuvat suklaiset Dacapo rommitryffelit. Romminen banaanikakku eli banana bread maistuu tumman kahvin kanssa.

Ainekset

10 annosta

Kuorrutus

    • 7(à 20 g)Fazer DaCapo suklaapatukkaa
    • 25gvoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Survo kuoritut banaanit haarukalla. Hienonna suklaapatukat veitsellä.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi taikinan sekaan banaanit ja suklaarouhe.
  3. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Paista 175 asteisen uunin alatasolla 55–60 minuuttia.
  4. Paloittele suklapatukat ja sulta ne ja rasva miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa. Levitä suklaaseos hieman jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi suklaarouheella.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,75/kpl
    0,88/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,59/kpl
    25,90/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    1,09/kpl
    10,90/kg
  • Chiquita banaani
    Chiquita banaani
    0,42/kpl
    2,39/kg
  • Pirkka banaani
    Pirkka banaani
    0,27/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,19/kpl
    3,78/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,89/kpl
    3,26/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    1,35/kpl
    8,44/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl
    9,90/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    2,09/kpl
    2,09/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,29/kpl
    26,94/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    2,55/kpl
    15,94/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,99/kpl
    7,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,75/kpl
    9,50/kg
  • Da Capo suklaapatukka 20g
    Da Capo suklaapatukka 20g
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -11 %
    4,0010 kpl
    0,45/kpl
    22,50/kg
  • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
    Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -34 %
    3,002 kpl
    2,29/kpl
    18,32/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille105 arvostelua
  • Leipurihiiva21.12.2020

    Voiko kakun paistaa ns.normi kakkuvuoassa?

  • K-Kuluttajapalvelu21.12.2020

    Leipurihiiva, kakun hyvin voi tehdä tavalliseen pyöreään kakkuvuokaan. Resepti on kuitenkin testattu tuolla 1l suorakaidevuoalla, joten vuoan vaihdon yhteydessä kannattaa olla tarkka paistoajan suhteen, mikäli vuoan tilavuus vaihtuu huomattavasti.

  • hevosmies hemmi20.12.2020

    sopii jouluu

  • hemmi allan20.12.2020

    super hyvä kuivakakku

  • Lilli25.12.2019

    Ihanaa❤️❤️

  • Suklaaklöntti7.11.2019

    Yritin soveltaa Fazerinaan, mutta kuorrute epäonnistui täysin...

  • Ape13.1.2018

    Tein ensin da capolla ja toisen kerran pätkiksillä. Pätkiksillä tuli paljon parempaa ja pätkiksen maku tuli selkeästi esiin. Mielestäni kakku ei edes kaipaa kuorrutetta, joten yksi pussi pätkiksiä riittää vallan hyvin. Ja ehdottomasti maku vaan paranee seuraavana päivänä.

  • K.15.1.2016

    tein tämän kakun ilman dacapota ja tuli oikein hyvää. On myös kevyempi ja edullisempikin niin.

  • Leipuri hiiva5.1.2016

    Itse vaihdoin DaCapot minipätkiksiin ja hyvä tuli..Kastikkeeksi vadelma - tai mansikkamelbaa...

  • Herkkuperse30.12.2015

    Jösses, mikä suklaalataus! Onneksi syöjiä oli monta ja kakun loppu saatiin hyvällä omatunnolla jättää kyläpaikkaan. Uskon vakaasti, että kun seuraavan kerran kysyn mieenpuolelta, että "mitä leipoisin", joutuu iänikuiset mokkaruudut koetukselle :D

  • Pipru30.12.2015

    Hyvä kakku tuoreena ja kylmänä kermavaahdon kera. Parin päivän päästä maku sen kuin parani!

  • Kuluttajapalvelu22.12.2015

    Krisu, kyllä uskoisin, että kakun voi paistaa myös pyöreässä kakkuvuoassa. Ohjeen mukaan tehty kakku on paistettu yhden litran vetoisessa vuoassa, joten kannattaa suhteuttaa se oman vuoan kokoon. Paistamisen aikana kypsymistä kannattaa tarkkailla, sillä paistoaika voi vaihdella erilaisessa vuoassa.

  • Kuluttajapalvelu22.12.2015

    Silvery, kakun voi tehdä etukäteen ja vaikka pakastaakin, mutta kuorrutus kannattaa tehdä vasta ennen tarjoamista.

  • Krisu21.12.2015

    voisko laittaa esim pyöreään kuivakakkuvuokaan...riittääkö määrä vai kannattaako esim tehdä tupla tai 1½ kertainen

  • Silvery21.12.2015

    Kannattaako tämä tehdä ajoissa vai vasta samana päivänä, kun on tarkoitus syödäkin? Jouluaatoksi halusi isäntä tällaisen.

  • E21.12.2015

    Tämä kakku ei kyllä maistunut lainkaan Da Capolta, mikä on aikamoinen saavutus kun Da Capoa kuitenkin upotettiin 260 g koko kakkuun. Pettymys oli suuri kun kakku maistuikin tavalliselta suklaalta ja banaanilta.

  • kalle20.12.2015

    voiskohan korppujauhot mainita aineksissa? jäi nyt sitten ostamatta...

  • Kuluttajapalvelu9.12.2015

    Leipuri-tonttu, kuvassa oleva kakku on tehty suorakaiteen muotoiseen 1 litran vuokaan, mutta 2 litran vuokaakin voi toki käyttää. Tällöin kakusta tulee todennäköisesti matalampi, koska usein isompi vuoka on myös laakeampi. Kun vuoka on laakeampi, paistoaika todennäköisesti lyhenee jonkin verran, joten kannattaa tarkkailla kakkua paistamisen aikana.

  • Leipuri-tonttu8.12.2015

    Hei, voiko kakun tehdä vuokaan, jonka tilavuus on 2l? Vaikuttaako tämä paistoaikaan jotenkin?