DaCapo-banaanikakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Mehevässä banaanikakussa maistuvat suklaiset Dacapo rommitryffelit. Romminen banaanikakku eli banana bread maistuu tumman kahvin kanssa.
Ainekset
10 annosta
2 (n. 350 g) | kypsää banaania tai |
7 (à 20 g) | Fazer DaCapo suklaapatukkaa tai |
100 g | voita tai |
2 dl | sokeria tai |
2 | kananmunaa tai |
3 dl | tai |
1/2 dl | tai |
1 1/2 tl | tai |
1 1/2 tl | tai |
Kuorrutus | |
---|---|
7 (à 20 g) | Fazer DaCapo suklaapatukkaa tai |
25 g | voita tai |
Valmistus
yli 60 min
Survo kuoritut banaanit haarukalla. Hienonna suklaapatukat veitsellä.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi taikinan sekaan banaanit ja suklaarouhe.
Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Paista 175 asteisen uunin alatasolla 55–60 minuuttia.
Paloittele suklapatukat ja sulta ne ja rasva miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa. Levitä suklaaseos hieman jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi suklaarouheella.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(42 arvostelua)
- yli 60 min3,8(169 arvostelua)
- yli 60 min3,9(256 arvostelua)
- yli 60 min4,1(483 arvostelua)
- yli 60 min4,7(163 arvostelua)
- yli 60 min4,0(72 arvostelua)
- yli 60 min4,1(56 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(27 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (105 arvostelua)
- Leipurihiiva2 vuotta sittenVoiko kakun paistaa ns.normi kakkuvuoassa?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenLeipurihiiva, kakun hyvin voi tehdä tavalliseen pyöreään kakkuvuokaan. Resepti on kuitenkin testattu tuolla 1l suorakaidevuoalla, joten vuoan vaihdon yhteydessä kannattaa olla tarkka paistoajan suhteen, mikäli vuoan tilavuus vaihtuu huomattavasti.
- hevosmies hemmi2 vuotta sittensopii jouluu
- hemmi allan2 vuotta sittensuper hyvä kuivakakku
- Lilli3 vuotta sittenIhanaa❤️❤️
- Suklaaklöntti3 vuotta sittenYritin soveltaa Fazerinaan, mutta kuorrute epäonnistui täysin...
- Ape5 vuotta sittenTein ensin da capolla ja toisen kerran pätkiksillä. Pätkiksillä tuli paljon parempaa ja pätkiksen maku tuli selkeästi esiin. Mielestäni kakku ei edes kaipaa kuorrutetta, joten yksi pussi pätkiksiä riittää vallan hyvin. Ja ehdottomasti maku vaan paranee seuraavana päivänä.
- K.7 vuotta sittentein tämän kakun ilman dacapota ja tuli oikein hyvää. On myös kevyempi ja edullisempikin niin.
- Leipuri hiiva7 vuotta sittenItse vaihdoin DaCapot minipätkiksiin ja hyvä tuli..Kastikkeeksi vadelma - tai mansikkamelbaa...
- Herkkuperse7 vuotta sittenJösses, mikä suklaalataus! Onneksi syöjiä oli monta ja kakun loppu saatiin hyvällä omatunnolla jättää kyläpaikkaan. Uskon vakaasti, että kun seuraavan kerran kysyn mieenpuolelta, että "mitä leipoisin", joutuu iänikuiset mokkaruudut koetukselle :D
- Pipru7 vuotta sittenHyvä kakku tuoreena ja kylmänä kermavaahdon kera. Parin päivän päästä maku sen kuin parani!
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenKrisu, kyllä uskoisin, että kakun voi paistaa myös pyöreässä kakkuvuoassa. Ohjeen mukaan tehty kakku on paistettu yhden litran vetoisessa vuoassa, joten kannattaa suhteuttaa se oman vuoan kokoon. Paistamisen aikana kypsymistä kannattaa tarkkailla, sillä paistoaika voi vaihdella erilaisessa vuoassa.
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenSilvery, kakun voi tehdä etukäteen ja vaikka pakastaakin, mutta kuorrutus kannattaa tehdä vasta ennen tarjoamista.
- Krisu7 vuotta sittenvoisko laittaa esim pyöreään kuivakakkuvuokaan...riittääkö määrä vai kannattaako esim tehdä tupla tai 1½ kertainen
- Silvery7 vuotta sittenKannattaako tämä tehdä ajoissa vai vasta samana päivänä, kun on tarkoitus syödäkin? Jouluaatoksi halusi isäntä tällaisen.
- E7 vuotta sittenTämä kakku ei kyllä maistunut lainkaan Da Capolta, mikä on aikamoinen saavutus kun Da Capoa kuitenkin upotettiin 260 g koko kakkuun. Pettymys oli suuri kun kakku maistuikin tavalliselta suklaalta ja banaanilta.
- kalle7 vuotta sittenvoiskohan korppujauhot mainita aineksissa? jäi nyt sitten ostamatta...
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenLeipuri-tonttu, kuvassa oleva kakku on tehty suorakaiteen muotoiseen 1 litran vuokaan, mutta 2 litran vuokaakin voi toki käyttää. Tällöin kakusta tulee todennäköisesti matalampi, koska usein isompi vuoka on myös laakeampi. Kun vuoka on laakeampi, paistoaika todennäköisesti lyhenee jonkin verran, joten kannattaa tarkkailla kakkua paistamisen aikana.
- Leipuri-tonttu7 vuotta sittenHei, voiko kakun tehdä vuokaan, jonka tilavuus on 2l? Vaikuttaako tämä paistoaikaan jotenkin?