• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

DaCapo-banaanikakku

Mehevässä banaanikakussa maistuvat suklaiset Dacapo rommitryffelit. Romminen banaanikakku eli banana bread maistuu tumman kahvin kanssa. Tämäkin resepti vain n. 0,60€/annos*.
DaCapo-banaanikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 183 kcal / annos (60g)

Ainekset

10 annosta

Kuorrutus

    • 1ps(130 g)Fazer DaCapo bites
    • 25gvoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Survo kuoritut banaanit haarukalla. Hienonna suklaapalat veitsellä.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi taikinan sekaan banaanit ja suklaarouhe.
  3. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Paista 175 asteisen uunin alatasolla 55-60 minuuttia.
  4. Sulata suklaapalat ja rasva miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa. Levitä suklaaseos hieman jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi suklaarouheella.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 183 kcal764 kJ
  • Proteiinia2,58 g
  • Hiilihydraatteja25,2 g
  • Rasvaa7,58 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille41
  • K.15.1.2016

    tein tämän kakun ilman dacapota ja tuli oikein hyvää. On myös kevyempi ja edullisempikin niin.

  • Leipuri hiiva4.1.2016

    Itse vaihdoin DaCapot minipätkiksiin ja hyvä tuli..Kastikkeeksi vadelma - tai mansikkamelbaa...

  • Herkkuperse30.12.2015

    Jösses, mikä suklaalataus! Onneksi syöjiä oli monta ja kakun loppu saatiin hyvällä omatunnolla jättää kyläpaikkaan. Uskon vakaasti, että kun seuraavan kerran kysyn mieenpuolelta, että "mitä leipoisin", joutuu iänikuiset mokkaruudut koetukselle :D

  • Pipru30.12.2015

    Hyvä kakku tuoreena ja kylmänä kermavaahdon kera. Parin päivän päästä maku sen kuin parani!

  • Kuluttajapalvelu22.12.2015

    Krisu, kyllä uskoisin, että kakun voi paistaa myös pyöreässä kakkuvuoassa. Ohjeen mukaan tehty kakku on paistettu yhden litran vetoisessa vuoassa, joten kannattaa suhteuttaa se oman vuoan kokoon. Paistamisen aikana kypsymistä kannattaa tarkkailla, sillä paistoaika voi vaihdella erilaisessa vuoassa.

  • Kuluttajapalvelu22.12.2015

    Silvery, kakun voi tehdä etukäteen ja vaikka pakastaakin, mutta kuorrutus kannattaa tehdä vasta ennen tarjoamista.

  • Krisu21.12.2015

    voisko laittaa esim pyöreään kuivakakkuvuokaan...riittääkö määrä vai kannattaako esim tehdä tupla tai 1½ kertainen

  • Silvery21.12.2015

    Kannattaako tämä tehdä ajoissa vai vasta samana päivänä, kun on tarkoitus syödäkin? Jouluaatoksi halusi isäntä tällaisen.

  • E21.12.2015

    Tämä kakku ei kyllä maistunut lainkaan Da Capolta, mikä on aikamoinen saavutus kun Da Capoa kuitenkin upotettiin 260 g koko kakkuun. Pettymys oli suuri kun kakku maistuikin tavalliselta suklaalta ja banaanilta.

  • kalle20.12.2015

    voiskohan korppujauhot mainita aineksissa? jäi nyt sitten ostamatta...

  • Kuluttajapalvelu9.12.2015

    Leipuri-tonttu, kuvassa oleva kakku on tehty suorakaiteen muotoiseen 1 litran vuokaan, mutta 2 litran vuokaakin voi toki käyttää. Tällöin kakusta tulee todennäköisesti matalampi, koska usein isompi vuoka on myös laakeampi. Kun vuoka on laakeampi, paistoaika todennäköisesti lyhenee jonkin verran, joten kannattaa tarkkailla kakkua paistamisen aikana.

  • Leipuri-tonttu8.12.2015

    Hei, voiko kakun tehdä vuokaan, jonka tilavuus on 2l? Vaikuttaako tämä paistoaikaan jotenkin?