• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Banaaniletut

Banaanilettujen valmistamiseen tarvitset vain pari raaka-ainetta. Gluteenittomat ja maidottomat banaanivohvelit valmistat vohveliraudalla.
Banaaniletut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 kpl
  • alle 15 min
  • 16,8 kcal / annos (20g)

Ainekset

8 kpl
Lisää ainekset ostoskoriin

Valmistus

alle 15 min
  1. Kuori banaani ja riko kananmunat kulhoon. Soseuta banaani ja kananmunat sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon leivinjauhe.
  2. Paista taikinasta pieniä lettuja lettupannulla. (Voit myös paistaa taikinasta vohveleita vohveliraudalla. Annoksesta tulee 3 vohvelia.)

Tiesitkö että...

Vinkki! Mausta banaaniletuthalutessasi kanelilla tai kardemummalla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 20g100 g

  • 16,8 kcal70,1 kJ
  • Proteiinia0,94 g
  • Hiilihydraatteja1,58 g
  • Rasvaa0,72 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille201
  • YAAS Banskut!14.5.2017

    Ihanaaaa😍😍

  • Omnom11.5.2017

    Ooolalaa! Tein tupla-annokset ihan ohjeen mukaan. Paistoin isolla pannulla pikkulettuja. Ensin siitä ei tullut oikein mitään, mut sitten lisäsin rasvaa paistamiseen ja onnistui tosi hyvin. Nautiskeltiin aamulla mustikoiden ja hunajan kanssa, tosi hyvää!

  • Ei vohveliraudalla9.5.2017

    Ei toimi kyllä vohveliraudalla, palaa kiinni vaikka oli suihkeöljyä (jota ei yleensä edes tarvii). Blinipannulla/pienellä paistinpannulla tulee ihan hyviä, melkein amerikkalaisia pannareita mut terveellisempää.

  • Nami4.3.2017

    Mmmmm nami🥞🍌

  • Anonyymi3.3.2017

    Vaikuttaa ihanalta! Ajattelin kokeilla tänään myöhemmin, mutta ihan vaan sellanen kysymys että maistuuko silti ihan hyvältä, jos lisää hieman raakoja banaaneja, vai onko pakko olla melkeinpä ylikypsiä?

  • Ekakertalainen1.3.2017

    Kuinka kypsä banaanin kannattaisi olla vai toimivatko hieman raaempi tai kypsempi ihan yhtä hyvin?

  • K-Kuluttajapalvelu1.3.2017

    Ekakertalainen, parhaiten toimivat kypsät, tummapilkkuiset banaanit. Kypsät banaanit ovat makeampia ja pehmeämpi kuin raaemmat.

  • Hetukka26.1.2017

    Nämä yllätti! Ihan mielettömän hyviä! Pistin taikinan sekaan jääkaapista vähän turvotettuja chia:n siemeniäkin, pikkusen vanilliinisokeria ja suolaa. Mahottoman helppo ja nopea! Eikä maistu yhtään munakkaalle, niin ku pelksin. Jatkoon!

  • Emma17.1.2017

    Erinomainen resepti ! Nopea ja helppo tehdä. Suosittelen! :)

  • Janina8.1.2017

    Aivan ihania <3 Lisäsin itse vielä 1/2tl vaniljasokeria ja tuli oikein suussasulavia. Pysyvät kasassa hyvin kun tekee pikkulettupannulla tai isommalla pannulla kun tekee pienempiä lettuja.

  • Kalorimerkkaaja5.1.2017

    Ja paljonkohan kaloreita on koko setissä, olen useasti tehnyt mutta alkanut nykyään kirjaamaan kaloreita ylös ja tuo "per annos" ei nyt kovin paljon kerro. Mutta herkullisia ovat kyllä!

  • K-Kuluttajapalvelu5.1.2017

    Kalorimerkkaaja, annos tarkoittaa tämän reseptin kohdalla yhtä lettua.

  • Hyvvää21.11.2016

    Lisäsin n. 1dl sämpyläjauhoja, ja tuli todella hyviä. Gluteenittomiahan ne eivät sitten toisaalta ole. Toimii myös 3 kananmunalla👍

  • Elba13.11.2016

    Järkyttävää, meinasi tulla kiire isäinpäiväaamuna...ei todellakaan toimi vohveliraudalla!nippa nappa paistinpannulla pieninä lettuina 😅

  • Herkku suu12.10.2016

    Ihan parhaita... Rakastan niitä jos lisää mansikoita, mangoa ja nutellaa <3

  • K-Kuluttajapalvelu3.10.2016

    Vierailika, banaaniletut ovat rakenteeltaan melko pehmeitä, jonka vuoksi isolla pannulla paistettaessa lettuja voi olla vaikea kääntää ehjinä. Tämän vuoksi reseptissä on suositeltu paistaa letut pienellä lettupannulla tai vohveliraudalla.

  • Vierailika30.9.2016

    Voiko paistaa tavallisella pannulla isoja lettuja?

  • Make6712.9.2016

    Tosi hyvä ja helppo tuun tekee uudestaan

  • Minioni14.2.2016

    Aivan huippuja! Näitä on tehty jo useasti. Tuunaan itse hieman suolaa ja sokeria myös taikinaan ja ehdottomasti myös kanelia. Ja vinkkinä, banaani kannattaa olla kunnolla kypsää, tulee maukkaampia ja keltaisempia lettuja. Hieman vihertävistä tulee myös vihertäviä ja vähemmän makeita lettuja.

  • S12.2.2016

    Erittäin herkullisia. Banaaninmakuisia lettuja. Kauniiden lettujen paistaminen saattaa tosin olla hieman haastavaa :)

  • Seija31.1.2016

    Nämä letut kun pastaa cocos öljyllä (purkissa) tulee lettuihin ihana makuvivahde.

  • Nalle24.1.2016

    Ei mene munakasosastoon. Tein tulpa-annoksen, kaikki meni☺ Hyviä!

  • Nimetön käyttäjä23.1.2016

    Onko kukaan kokeillut? Meneekö ihan munakas osastoon?

  • kotikokki21.1.2016

    Onhan tätä kokeiltava,maistuuko pelkälle munaakkaalle vaiko letulle?