Srirachamukikakut
Mukikakkujen valmistaminen on niin helppoa, että se onnistuu lapseltakin. Lämmin suklaakakku on sisältä sula, ja maussa yllättää pikkuinen polte. Noin 0,80 €/annos*
3-4 annostaalle 15 min
Ainekset
3-4 annosta
- 1dlvehnäjauhoja
- 3/4dlsokeria
- 1/2tlleivinjauhetta
- 1/2dlmaitoa
- 1/2dlrypsiöljyä
- 1kananmuna
- 1/4levyä(à 200 g)Pirkka tummaa leivontasuklaata (55 %)
Lisäksi
Valmistus
alle 15 min- Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita maito, öljy ja muna joukkoon. Mausta maun mukaan srirachalla.
- Jaa taikina neljään mikron kestävään kuppiin. Upota jokaiseen kuppiin 2 suklaapalaa.
- Kypsennä yksi mukikakku testiksi mikron täydellä teholla, 30-50 sekuntia. Ota kakku on mikrosta heti, kun kakun pinta kohoaa muhkeaksi kupin yläosaan. Kakku saa jäädä hyvin taikinaiseksi. Kypsennä loput kakut yksi kerrallaan.
- Tarjoa mukikakut lämpiminä vaniljajäätelön kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi