Video
Pääsiäiskakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Suklaamoussella kuorrutettu pääsiäistäytekakku maistuu appelsiinilta ja mangorahkalta. Koristelu on helppoa, kun asettelet päälle vain pääsiäiskarkkeja!
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
16 annosta
Pohja
- 3 kananmunaa
- 2 1/2 dl sokeria
- 50 g voita sulatettuna
- 1 dl maitoa
- 3 dl Pirkka vehnäjauhoja
- 1/2 dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- 2 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1 1/2 dl Pirkka appelsiinimehua
Täyte
- 2 prk (à 2 dl) Arla Ihana mangorahkaa
- 1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1 1/2 dl Pirkka appelsiinimarmeladia
Pinnalle
- 2 tlk (à 2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 100 g Pirkka tummaa leivontasuklaata (55 %)
- linnunmunia (maitosuklaarae)
Ravintosisältö
- Energia1 138 kJ / 272 kcal
- Rasva15,6 g
- josta tyydyttynyttä9,3 g
- Hiilihydraatit27,9 g
- josta sokereita20,6 g
- Proteiini4,6 g
- Suola0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Valmista kakkupohja. Voitele ja jauhota pienen irtopohjavuoan pohja (Ø 18 cm). Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerroin. Laita arkit kiertämään vuoan sisäreunoja.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitettu voisula ja maito. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan.
- Vaahdota täytteen kerma ja lisää rahkat kermavaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
- Nosta alin kerros tarjoiluvadille. Kostuta appelsiinimehulla. Levitä ensin appelsiinimarmeladia ja sitten mangorahka-kermaseosta päälle. Kostuta ja täytä seuraava väli samoin. Kostuta myös kakun pinta. Pane kakku peitettynä jääkaappiin tekeytymään mielellään yön yli.
- Tasoita täyte kakun reunoille tarvittaessa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä kattilassa, siirrä isompaan kulhoon ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi (+ 37 °C).
- Sekoita 1/4 kermasta suklaan joukkoon kaapimella käännellen. Lisää tämän jälkeen loppu kermavaahto ja kääntele tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista.
- Levitä suklaamousse heti kakun pinnalle ja reunoille, jotta se ei ehdi jähmettyä. Koristele pienillä suklaamunilla lähellä tarjoamista, jotta makeisten pinta ei sula.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,79/kpl13,95/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,65/kpl0,83/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Pirkka appelsiinitäysmehu 1lHinta 2,59/kpl2,59/l
- Arla Ihana mango rahka 200g laktoositonHinta 1,99/kpl9,95/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pirkka appelsiinimarmeladi 450gHinta 1,99/kpl4,42/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 3,39/kpl27,12/kg
- Van Houten kaakaojauhe 125gHinta 4,75/kpl38,00/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Innocent appelsiinimehu ilman hedelmälihaa 250mlHinta 1,89/kpl7,16/l
- God Morgon täysmehu 250ml appelsiiniHinta 1,69/kpl6,76/l
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pirkka Luomu appelsiinimarmeladi 210gHinta 2,39/kpl11,38/kg
- Saarioinen Appelsiinimarmeladi 230gHinta 1,89/kpl8,22/kg
- Fazer Ögon Leivontasuklaa 200g TummaHinta 5,89/kpl29,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- Videoyli 60 min4,2(170 arviota)
- yli 60 min4,0(52 arviota)
- Videoyli 60 min3,9(59 arviota)
- yli 60 min4,0(282 arviota)
- 30 - 60 min3,9(846 arviota)
- yli 60 min3,8(61 arviota)
- yli 60 min4,3(44 arviota)
- yli 60 min3,8(90 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (416 arviota)
- K29 päivää sittenTosi hyvää ja hauska tehdä 4 tähteä
- MiXu2 vuotta sittenMielettömän hyvää, tein allergioiden takia version aprikoosimarmeladilla ja kostutin omenamehulla. Teen varmasti uudelleenkin! Täytteen saa uppoamaan kyllä kun oikeasti sitä väliin lappaa pihtailematta, sama päällisen kanssa. Aivan kuvan mukainen herkku.
- Ansa2 vuotta sittenOlisi hyvä jos ohjeet olisi "normaalille" kakkuvuoks koolle 😊
- sara2 vuotta sittenhyvä
- Piipa5 vuotta sittenNo ei kyll tullu mun lempikakkua tästä.. appelsiinimarmelafi (Pirkan) maistui todella karvaalta kakun välissä, ja pilasi muun hyvän täytemössön (kerma ja mangorahka). Lisäksi kuorrute oli tylsän makuinen kun siihen ei tullut sokeria
- Onnellinen5 vuotta sittenVielä lisätäkseni, kakusta tuli todella hyvä. Ei ollut yhtään överimakea, vaan todella raikas ja suklainen. Tuli yks lempparikakuista.
- What5 vuotta sittenEn ihan ymmärrä ohjeen 1.kohtaa, pitää voidella ja jauhota vaikka kytetään leivinpaperia. Onkohan kakkupohja ohjeessa nyt jotain väärin?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenWhat, vain vuoan pohja voidellaan ja jauhotetaan. Leivinpaperit tulee asetellaan vuoan reunoille. Niiden avulla vuoan reunoja korotetaan, jotta kakun kohotessa se mahtuu vuokaan.
- sll5 vuotta sittenTein 24cm vuokaa, jolloin kakku jäi vähän matalammaksi, mutta täyte meni ainakin kokonaan kakun väliin. Oli helppo ohje ja kakku maistui hyvälle.
- Nams5 vuotta sittenVoiko kokeilla isompaan vuokaan? Kotona ei ole kuin 24 cm.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenNams, pääsiäiskakun resepti on suunniteltu halkaisijaltaan 18 cm vuokaan. Voit toki halutessasi kokeilla tehdä kakun muun kokoiseen vuokaan. Tällöin kannattaa huomioida raaka-aineiden suhde sekä paistoajan muutos, sillä jos kakun tekee liian suureen vuokaan, se voi jäädä ohueksi ja lässähtää.
- Kotileipuri5 vuotta sittenHyvä ohje.. kakusta tuli ihanan korkea. Meilläkin täytettä jäi hurjasti yli vaikka kuinka paksusti yritin laittaa molempiin kerroksiin. Eli vähempikin riittäisi kyllä. Lapset söi loput sitten välipalaksi, joten hukkaan ei mennyt kuitenkaan.
- Kakkumaskarit5 vuotta sittenTäytteeseen riitti hyvin puolet ohjeen täytteestä ja koska mango ei ole meidän perheen suosikkimaku käytettiin sitruunarahkaa, oli ihanan raikas muuten aika makeaan kakkuun. Kuorrutukseen käytimme myös puolet vähemmän kermaa.
- Äippä805 vuotta sittenHei Olisiko itse kakun tekemisestä saanut videon? Olen tehnyt sen gluteenittomana ja perunattomana, mutta jostain syystä jo 2 pohjaa jäänyt kohoamatta, mietin onko jauhoissa vika vai eikö ohjetta voi tehdä allergisille.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenÄippä80, valitettavasti kaikkiin resepteihin ei ole kuvattu valmistusvideota. Välitän toiveesi videosta eteenpäin. Reseptin toimivuus on testattu koekeittiöllämme reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Voit halutessa kokeilla korvata reseptin kakkupohjan gluteenittomalla kakkupohjalla: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-kakkupohja
- uusavuton5 vuotta sittenNormaalisti tässä talossa kakut onnistuvat. Mutta nyt sain pohjan juuri uunista ja kakku ei ollut kohonnut yhtään! Pintakin täynnä ihmeellisiä kraatereita? Mikä meni vikaan? Vatkasin munista kovan vaahdon ja pidin kakkua uunissa ohjeessa mainitun ajan.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenuusavuton, harmillista että kakun pohja ei kohonnut toivotulla tavalla. Jotta pohjasta tulee varmasti onnistunut, kannattaa varmistaa että kaikki pohjaan käytettävät aineisosat ovat huoneenlämpöisiä. Munia ja sokeria tulee vatkata huolellisesti tarpeeksi pitkään, jotta niistä muodostuu kuohkea vaahto. Jauhot ja muut kuiva-aineet sekoitetaan vaahtoon varovasti nostellen. Valmis taikina kaadetaan vuokaan. Tämän jälkeen vuokaa voi napauttaa muutaman kerran pöytää vasten, jotta ilmakuplat poistuvat. Kun kakkupohjaa paistetaan uunissa alatasolla, uunin luukun avaamista tulisi välttää paiston aikana. Lisäksi on hyvä huomioida että paistoajat ja -lämpötilat ovat aina ohjeellisia, eli kakkupohjaa kannattaa tarkkailla paiston aikana.
- Testattu5 vuotta sittenIhana kakku! Kokosin kakun kelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan ja annoin olla jääkapissa muutaman tunnin. Täyte jähmettyi hyvin ja kakusta tuli ihanan korkea!
- Sanni5 vuotta sittenOlisi kiva tietää kalorit ja muut ravintoarvot
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenSanni, valitettavasti kaikille K-ruoan resepteille ei ole laskettu ravintoarvoja. Välitän toiveesi eteenpäin saada pääsiäiskakulle ravintoarvot.
- Testasin5 vuotta sittenLaitoin täytteeseen vain yhden purkin rahkaa. Tästä tuli sopiva määrä.
- Leipojaharrastaja5 vuotta sittenTuli mielettömän herkullista tästä!
- Leipuri5 vuotta sittenTäytteestä puolet meni ihan hukkaan täälläkin, ihan ylimitoitettu määrä.
- Emu5 vuotta sittenEn saanut noin paljon täytettä! Puolet ois varmaan riittänyt. Vaikka laitoin täytettä enemmän kuin normaalisti olisin laittanut niin jäi vähän yli :D
- Maikki5 vuotta sittenSaako kakun väliin muka menemään noin paljon täytettä?! 2 dl kermaa ja kaksi purkkia rahkaa kuulostaa hurjan isolta määrältä. Kakkuhan on aika pieni jos 18 cm vuoassa tekee
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMaikki, resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiöllä, jolloin täytteen määrä on mitoitettu kakulle.