• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pääsiäiskakku

Pääsiäiskakun täytteenä on persikkarahkaa ja kuorrutuksena suklainen kinuski. Koristele kakku persikanpuolikkaista tehdyillä tipuilla.
Pääsiäiskakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 192 kcal / 100 g

Ainekset

16 annosta

Pohja

    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlperunajauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Kostutus

    • 1dlmaitoa
    • 1tlvanilliinisokeria

Täyte

Suklaakinuski

    • 1tlk(2 dl)kuohukermaa
    • 1dlfariinisokeria
    • 1dlsokeria
    • 100gtaloussuklaata

Koristeeksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää seos muna-sokerivaahtoon siivilän läpi puuhaarukalla sekoittaen.
  2. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Varmista kakun kypsyys. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta levyt vanilliini-maitoseoksella.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka, valutetut ja kuutioidut persikat, sokeri ja vanilliinisokeri. Täytä kakun välit seoksella. Peitä kakku kelmulla ja pane painoksi leikkuulauta. Anna kostua jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
  4. Kuumenna kerma, fariinisokeri ja sokeri kattilassa. Sekoita aluksi koko ajan. Kun vaahto alkaa tasaantua, voi kinuskin jättää kiehumaan yksikseen miedolla lämmöllä. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kinuski on sakeahkoa.
  5. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Kuumenna, kunnes suklaa sulaa, mutta älä keitä. Kaada kinuski nopeasti kakun päälle ja anna valua reunoille. Levitä kinuskia reunoille veitsen avulla. Painele reunoille heti paahdettuja mantelilastuja.
  6. Koristele valutetut persikat tipuiksi: pane nokaksi halkaistu manteli, silmiksi suklaamurut ja heltaksi kirsikkasuikale. Viimeistele kakku sitruunamelissalla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos kerma on hyvin tuoretta kinuskin keittoaika on pidempi kuin lähellä parasta ennen päiväystä olevan kerman.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 192 kcal805 kJ
  • Proteiinia3,88 g
  • Hiilihydraatteja26,1 g
  • Rasvaa8,99 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 18 arvostelua