Suklaamisuleivokset
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | kaakaojauhetta tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Kostutukseen | |
---|---|
1 1/2 dl | appelsiinitäysmehua (tai 1 dl appelsiinitäysmehua tai |
+ 1/2 dl sitruslikööriä) tai | |
Täyte ja kuorrutus | |
1 tlk (410 g/ 230 g) | päärynänpuolikkaita sokeriliemessä tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 1/2 tl | appelsiininkuorta raastettuna tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
Koristeeksi | |
4 | kiiviä tai |
1 | appelsiini tai |
mansikoita tai | |
150 g | tai |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 960 kJ / 229 kcal |
Rasva | 8,7 g |
josta tyydyttynyttä | 4,6 g |
Hiilihydraatit | 30,6 g |
josta sokereita | 25,4 g |
Proteiini | 5,1 g |
Suola | 0,2 g |
Valmistus
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos siivilän läpi varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi. Leikkaa levy puoliksi.
Valuta ja kuutioi päärynät. Vaahdota suklaakastike. Sekoita joukkoon tuorejuusto, appelsiininkuori ja vanilliinisokeri. Kostuta toinen pohjalevy. Levitä päälle vajaa puolet tuorejuustotäytteestä ja päärynäkuutiot. Nosta toinen levy päälle, kostuta myös se ja levitä loput täytteestä kuorrutukseksi pinnalle. Anna kostua kylmässä muutama tunti.
Kuori kiivit ja viipaloi ne. Leikkaa appelsiini kalvottomaksi. Leikkaa appelsiiniviipaleet vielä 4–6 osaan. Leikkaa mansikat lohkoiksi.
Tasoita leivoslevyn reunat ja jaa levy 12 leivokseksi. Koristele kiiveillä, appelsiinilla, mansikoilla sekä valkosuklaacashewpähkinöillä tai -banaanilastuilla.