Mehevä kesäkurpitsakakku
- Annosmäärän. 20 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Mehevä kesäkurpitsakakku muistuttaa porkkanakakkua. Kakku on täytetty ja kuorrutettu appelsiinituorejuusto-rahkaseoksella.
Ainekset
n. 20 palaa
1 (300 g) | kesäkurpitsa tai |
150 g | tai |
3 | kananmunaa tai |
3 dl | sokeria tai |
3 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
1 1/2 tl | tai |
1/2 tl | inkivääriä tai |
1/2 tl | neilikkaa tai |
Väliin | |
---|---|
1 dl | tai |
Kuorrutus | |
2 rs (à 180 g) | tai |
3 tl | appelsiininkuorta raastettuna tai |
1 prk (250 g) | tai |
1 1/2 dl | tomusokeria tai |
Koristeeksi | |
1/2 dl (20 g) | kookoshiutaleita tai |
1 tl | sokeria tai |
1/2 tl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 193 kJ / 285 kcal |
Rasva | 11,3 g |
josta tyydyttynyttä | 7,6 g |
Hiilihydraatit | 39,1 g |
josta sokereita | 28,7 g |
Proteiini | 5,7 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Raasta kesäkurpitsa keskikarkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella. Sulata rasva ja sekoita joukkoon kurpitsaraaste.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasva-raasteseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l).
Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa se.
Halkaise jäähtynyt kakku puoliksi. Levitä pohjalevyn päälle appelsiinimarmeladi.
Sekoita kuorrutuksen ainekset kulhossa. Levitä puolet kuorrutteesta kakun väliin ja loput pinnalle.
Paahda kookoshiutaleita ja sokeria kuivalla pannulla, kunnes kookos on saanut hieman väriä. varo, ettei kookos pala. Mausta kanelilla. Ripottele jäähtyneet hiutaleet kakun päälle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta