• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mehevä kesäkurpitsakakku

Mehevä kesäkurpitsakakku muistuttaa porkkanakakkua. Kakku on täytetty ja kuorrutettu appelsiinituorejuusto-rahkaseoksella.
Mehevä kesäkurpitsakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 20 palaa
  • yli 60 min
  • 210 kcal / annos (90g)

Ainekset

n. 20 palaa

Väliin

Kuorrutus

    • 2rs(à 180 g)Pirkka appelsiinituorejuustoa
    • 1prk(250 g)Pirkka maitorahkaa
    • 1 1/2dltomusokeria

Koristeeksi

    • 1/2dl(20 g)kookoshiutaleita
    • 1tlsokeria
    • 1/2tlkanelia

Valmistus

yli 60 min
  1. Raasta kesäkurpitsa keskikarkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella. Sulata rasva ja sekoita joukkoon kurpitsaraaste.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasva-raasteseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l).
  3. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa se.
  4. Halkaise jäähtynyt kakku puoliksi. Levitä pohjalevyn päälle appelsiinimarmeladi.
  5. Sekoita kuorrutuksen ainekset kulhossa. Levitä puolet kuorrutteesta kakun väliin ja loput pinnalle.
  6. Paahda kookoshiutaleita ja sokeria kuivalla pannulla, kunnes kookos on saanut hieman väriä. varo, ettei kookos pala. Mausta kanelilla. Ripottele jäähtyneet hiutaleet kakun päälle.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 210 kcal876 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6