Appelsiini-lakritsikuppikakutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Appelsiini-lakritsikuppikakut

  • Annosmäärä18 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Appelsiini-lakritsikuppikakut kätkevät lakritsisydämen ja saavat pinnalleen tuhdin kuorrutuksen. Tämä on The Curvy Cakes -blogin resepti.

    Ainekset

    18 annosta
    100 g
     
    lakritsipaloja
    tai
     
    vettä
    tai

    Pohja

    3 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 dl (100 g)
     
    juoksevaa margariinia tai voita sulatettuna
    tai
    1/2 dl
     
    appelsiinitäysmehua
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai

    Kuorrutus

    50 g
     
    pehmeää voita
    tai
    2 rs (à 180 g)
     
    tai
    3 tl
     
    appelsiininkuorta raastettuna
    tai
    n. 4 dl
     
    tomusokeria
    tai
     
    Pirkka lakritsikastiketta
    tai
     
    nonparelleja
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 082 kJ / 259 kcal
    Rasva
    11,2 g
    josta tyydyttynyttä
    5 g
    Hiilihydraatit
    35,5 g
    josta sokereita
    25,4 g
    Proteiini
    3,5 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Kiehauta muutama ruokalusikallinen vettä kattilassa. Lisää pilkotut lakritsipalat veteen ja anna niiden hiljalleen liueta nesteeseen. Lisää vettä muutama ruokalusikallinen, kun edellinen on haihtunut. Lakujen ei tarvitse sulaa täysin vaan pieniä sattumia voi jättää.

    Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vanilliinisokeri kulhoon. Sekoita. Lisää jauhoseokseen crème fraîche, rasva, appelsiinimehu ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi massaksi ja lisää lakritsiseos.

    Jaa taikina pieniin muffinivuokiin täyttäen vähintään 1/2, mutta ei enempää kuin 2/3 vuoasta. Paista 200 asteessa 10–15 minuuttia.

    Sekoita keskenään pehmeä voi ja tuorejuusto. Kun seos on tasainen, lisää tomusokeri ja appelsiininkuoriraaste. Annostele kuorrute pursotinpussiin. Koverra pieni kolo kuppikakun keskelle ja valuta sinne lakritsikastiketta ½ tl verran (tai oman maun mukaan). Kuorruta jäähtyneet pohjat. Ripottele päälle nonparelleja ja tarjoa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
      Hinta 0,79/kpl
      5,27/kg
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (7 arviota)