• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Charlottajäädyke

Charlottajäädyke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10-12 annosta
  • yli 60 min
  • 206 kcal / 100 g

Ainekset

10-12 annosta

Koristeeksi

    • tomusokeria
    • sitruunamelissaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Varaa jäädykkeelle 1,5 litran kokoinen kulho. Viipaloi kääretorttu 14 tasapaksuun viipaleeseen. Vuoraa kulho sisältä kääretorttuviipaleilla.
  2. Vaahdota vaniljakastike ja kerma erikseen. Yhdistä vaahdot ja mausta cappuccinojauheella ja sokerilla.
  3. Sekoita joukkoon maitorahka ja valutetut, paloitellut aprikoosit. Kaada seos kääretorttusyvennykseen. Peitä vuoka kelmulla ja pakasta vähintään yön yli.
  4. Voit ottaa jäädykkeen jääkaappiin pari tuntia ennen tarjoilua, sillä se sulaa rahkan vuoksi hyvin hitaasti. Upota vuoka kuumaan veteen reunoja myöten 5 sekunniksi ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle sihdin läpi tomusokeria. Viimeistele sitruunamelissalla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 206 kcal863 kJ
  • Proteiinia4,67 g
  • Hiilihydraatteja25,7 g
  • Rasvaa10,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille